Reklama

Reklama

Zaklínač

(seriál)
Trailer 3
USA / Polsko, (2019–2024), 30 h 55 min (Minutáž: 47–67 min)

Tvůrci:

Lauren Schmidt

Předloha:

Andrzej Sapkowski (kniha)

Hrají:

Henry Cavill, Freya Allan, Joey Batey, MyAnna Buring, Anya Chalotra, Eamon Farren, Adam Levy, Jodhi May, Lars Mikkelsen, Mimi Ndiweni, Wilson Mbomio (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(32)

Zaklínač Geralt, mutant a lovec příšer, těžce hledá svoje místo ve světě, kde lidé jsou často ohavnější než zvěř. (Netflix)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (971)

Geralt z Rivie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po 4 dílech, které jsem viděl, tak hlásím spokojenost jako fanoušek knih, původního seriálu i her. Ale nemůžu se přenést přes některé věci. Spakowski stvořil svět plný nenávisti a rasizmu (já sám nejsem rasista), pochopím, když je neúplně hlavní postava čarodějka černá, dokážu pochopit i černého elfa (vlastně to nechápu), ale proč je kurva Triss černá? To opravdu nechápu. Sapkowski něco vytvořil a takto měnit důležité postavy se mi nelibí. Po 8 dílech se celkově jedná o dobře zpracovaný úvod do světa Zaklínače. V podstatě se jedná o nové zpracování původního polského seriálu a končí naprosto stejně. Příběh stojí na 3 hlavních postavách a výběr HC, ACH a FA se opravdu povedl. Hodně mě bavil herní Zaklínač a trochu jsem se bál toho, kdo bude hrát Geralta, ale Henry Cavill udělal opravdu maximum pro roli. Spojil všechno z knih a her dohromady a dnes si moc neumím lepšího herce v podání Geralta představit. Po posledním dílů jsem měl stejné pocity jako, když jsem dohrál Zaklínače 3, takže jednu hvězdičku musím přidat. Odkaz na interaktivní mapu, která vysvětluje posloupnost všech hlavní událostí. - https://www.witchernetflix.com/en-gb 2. Série Pokud bychom zapomněli, že je nějaká předloha, tak by se to dalo zkousnout. První série přinesla mnoho odchylek od předlohy, ale teď? To si dělá Lauren Schmidt z nás prdel? Ano, hodně porovnávám (hry a knihy) a snažím se viděl ve druhé řadě, co se povedlo, ale opravdu toho moc není. Vnímání postav (Geralt a Ciri jsou jediné dvě postavy, které tam patří), humor, sarkasmus, celé pojetí hlavního příběhu konfliktů mezi severním královstvím a Nilfgardem mě nebaví. Pochválit se dá jen pár nových monster, ale soubojů bylo málo. Netflix mám rád, ale už to opravdu přehání s pič..inou o LGMBTV nebo jak se to píše. Chybí tam už jen, aby Geralt, Ciri nebo Yennefer prohlásili, že jsou transgender nebo nějaká jiná podobná volovina. S blackwashing by to taky mohlo být trochu mírnější. Neneke to je taková ta třešnička na dortu nebo spíš kudla do zad od Netflixu. Ukázky na The Witcher: Blood Origin? Tak z těch šikmooček už mám teď strach :-/ Ještě se musím zastavit u pana Sapkowského, protože je tak trochu pokrytec, když hejtuje hry a vychvaluje seriál, který jde úplně jinou cestou, něž jeho knihy. Přitom jsou hry daleko více podobné jeho předloze. NA ZÁVĚR: Tohle jsme si za dva roky čekání opravdu nezasloužili. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

[Nedokoukáno a vracet se k seriálu nebudu] Pátou část mám rozkoukanou už skoro dva měsíce, takže to asi balím. Zaklínač mi kromě roztržitého, útržkovitého děje, podivné fantasy atmosféry mixlé slovanskou gothikou a prkenného Cavilla vlastně nic nedal, a celé ty 4 hodiny jsem se divil, kdy se mi to konečně začne líbit tak, jako (skoro všem) ostatním. Škoda. Jako vášnivého čtenáře žánru mě tahle rána pálí o to víc. Konec. ()

Reklama

Enšpígl

všechny recenze uživatele

Teda čuměl jsem na to jak bacil na mikroskop, ale místama jsem měl dojem, že koukám na parodii. Z dramatizace hlasového projevu v každý větě v laciných kulisách a ze všech stran objevující se nový a nový postavy jsem byl zmatený jak lesní včela po postřiku. Možná ještě najdu sílu na druhej díl, při další sérii nebo radši ještě další sérii, ale spíš na to mrdám, podobný seriály prostě nejsou pro mě a než abych tu dráždil svým hodnocením zdejší obří masu spokojenců, půjdu se radši dívat na něco co má hlavu a patu a nepůsobí to, že to produkoval nějakej lacinej autobazar. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně vody upylonulo (14 let), co jsem četl celou ságu Zaklínače, nicméně vzhledem k množství knižního materiálu, co je k dispozici se s tím tvůrci porvali naprosto výborně. Zvládli nahodit složité univerzum a v několika dílech představit hlavní postavy, zákonitosti světa. I naprostý neznalec Zaklínače nebude mít problém proniknout do toho světa zorientovat se v časové linii seriálu. Za mě je to výborný seriál, který trefil neskutečným způsobem hlavní obsazení Henry Cavill jako drsný zaklínač Geralt z Rivie je ve své roli fámozní. Málomluvný, neotesaný, hrubý, charismatický alá Tom Hardy, hmm, ehhm, nemohu si pomoct Geralt a Delaney z Taboo mají pár věcí společných, nejen to, že jsou v očích společnosti vyvrženci. Další trefou do černého je Anya Chalotra jako Yennefer, má charisma, styl, tvrdohlavost, svéhalovst svého charakteru zvládá s dokonalou lehkostí. I pár vědlejších postav se povedlo, včetně Marigolda, který konečně vypadá jak má. Freya Allan ok jako Ciri, zatím nebyl moc čas ukázat co v ní vězí, v dalších sezónách uvidíme, čeho je schopna. Co mě na seriálu baví je to, že kromě hlavní příběhové linie zvládá s lehkostí vykreslit i epizody spíše povídkového charakteru. Tvůrcům se podařilo vytvořit věrohodnou atmosféru celého světa, dobrodružnost Geraltova putování, fámozní akční scény, zbývá nám, aby se předvedla taky Klepna:) Více jezdectví v akčních scénách by seriálu slušelo. (Mimochodem doufám, že bude k dispozici i nějaký dokument o tvorbě seriálu, který skutečný kůň posloužil jako Roach, velmi pěkný koník). Neskutečně mě baví na seriálu nejen jeho postavy, dialogy, především žánrová různorodost vyprávění. Boduje u mě na plné čáre OST a Marigoldovy písně použité v epizodách, OST prostě chci. Rozhodně se těším na další sezónu, škoda že si budeme muset počkat do roku 2021. Problémy: Brnění Nilfgaardu zmínili všichni, i na jejich zbraních by se dalo zamakat, ve světě 1,5 a 2 ručních mečů s podivně vlnkovatým tesákem nejdřív pojdeš! Uvidíme, co nový kostýmní vedoucí spáchá, co zbrojíř. Možná by to chtělo přidat ještě trochu peníze na výpravu, ve smyslu válečné scény, města, jinak mě nenapadá nic co by šlo zlepšit. Seriál hodný reprízování! Za mě 4,5 hvězdy. Nejslabší článek seriálu je https://witcher.fandom.com/wiki/Fringilla_Vigo absolutně mimo zvolená herečka i její výkon. Ztvárnění dryád pitomost, doufal jsem v balto-slovanský nebo keltský feeling. Stačí se podívat na Deviantart jak mohly vypadat, případně na kreace fanoušků: http://www.impulsegamer.com/…cher3-03.jpg http://www.impulsegamer.com/…cher3-02.jpg https://funnyjunk.com/channel/cosplay/Dryad+cosplay/hXoMMuK/ Elfové mohli vypadat tak nějak více majestátně a ušlechtile, v dalších sériích asi nebudou mít místo. Ale všechny mé výhrady jsou pouze pihy na krásné tváři seriálu. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

1. série za 60%: První dva díly netflixovského Zaklínače jsou pro nečtenáře neředěné peklo. Dle ohlasů evidentně dobrý fan service, ale opravdu mizerný storytelling, který neumí nováčkům dostatečně srozumitelně představit nový svět i jeho hlavní postavy. Snaha o rozehrání ve stylu Hry o trůny (vrstvená struktura o osobní, politické a válečné rovině) je zbytečná a kdyby tohle přišlo až s epizodou pět, hezky v přímé časové linii, bylo by lépe. Čas je vůbec nejproblematičtější element první série. Jako někdo, kdo se teprve ve světě Zaklínače rozkoukává, jsem původně ani netušil, že se dívám na nějaké flashbacky. Nových jmen příliš, abych si je snadno zařazoval, stárnutí postav (až na Ciri) skoro nulové. Ne, tohle prostě bylo mizerné tvůrčí rozhodnutí. ALE epizody 3 až 6 velmi dobré, někdy i s opravdu výbornými momenty. Dokonce i zpočátku poněkud matný Cavill se najednou najde, začne fungovat a stane se Geraltem. Bohužel to ke konci opět padne na hubu. Sedmý díl je otravným dozvukem úvodu, potvrzující mimo jiné to, že vlastně první dva díly ani být nemusely a samostatně sedmička přidá asi jen tři nové informace. Rozhodně nejzbytečnější díl série. A osmá epizoda... málo Geralta a příliš emocí, ke kterým chybí podhoubí, asi tak. Navzdory řadě výtek se na druhou sérii ale těším. Věřím, že tentokrát se autoři vykašlou na hrátky s časem, půjde se čelem k osudu a hlavně se Zaklínačem v hlavní roli. Když je ve středu dění (ep. 3 až 6), funguje seriál výborně. Jakmile je ale pouhou figurkou na šachovnici, ztrácí seriál většinu svého kouzla. A také by to chtělo vizuálně trochu sladit (a upřímně i zašpinit). Zakletá princezna byla správně odporná, stejně tak pavouk (nebo co to bylo) asasína, naproti tomu draci a příšera z úvodní scény vypadali jako něco, co sem omylem prskli autoři Princezny Fantaghiro. ()

Galerie (249)

Zajímavosti (213)

  • Lauren Hissrich vysvětlila, proč seriál začíná právě povídkou „Menší zlo“: „Zpracování všech povídek představovalo výzvu, ale nejtěžší bylo vybrat tu, kterou odstartujeme seriál. Když představujete muže, kterému je téměř 100 let, tak v rychlosti musíte ukázat, jaký byl jeho život doposud a proč se na něj zaměřujeme právě v tuto chvíli. Vybrala jsem povídku Menší zlo, protože ta skončí bojem, který změní jeho chápání sebe samotného, své práce a celého kontinentu.“ (Geralt z Rivie)
  • Celkem umí zaklínači seslat 7 znamení: Aard, Axie, Heliotrop, Igni, Quen, Somne a Yrden. (Geralt z Rivie)
  • Dle Lauren Hissrich některé díly mohli mít až 90 minut: „Bylo těžké určit, jak půjdou povídky po sobě. A pak tu máme fakt, že vytváříme materiál pro televizi. Scénáře druhé a třetí epizody byly napsané na 90 minut, a proto jsme některé scény museli upravit a zkrátit. Tohle byla pro mě těžká zkušenost, protože já tam chtěla vše. Aspoň jsem se však poučila do příště, pro druhou sérii jsme psali kratší scénáře, abychom nepřicházeli o důležité scény.“ (Geralt z Rivie)

Související novinky

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

31.08.2023

Už to bude pěkných pár let, co byl oznámen reboot kultovní akční sci-fi fantasy Highlander v čele s Henrym Cavillem a režisérem Chadem Stahelskim (John Wick) za kamerou. Jenže Cavill měl od té doby… (více)

Sledovanost Zaklínače klesá

Sledovanost Zaklínače klesá

07.07.2023

Nedávno jsme psali článek zabývající se odchodem hlavní hvězdy Zaklínače Henryho Cavilla, a jak si tvůrci představují, že představí jeho náhradu. Už tehdy jsme se nicméně zabývali taky otázkou, jaké… (více)

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

02.07.2023

Třetí řada známého Netflix seriálu Zaklínač před pár dny dorazila na streamovací službu – respektive dorazila tam její první část. Zatímco prvních pět epizod už mají diváci k dispozici, zbylé tři… (více)

Reklama

Reklama