Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Petr Miller pracuje již řadu let pro imigrační úřad v Londýně. Zaběhaný rytmus jeho života jednoho dne přeruší podivný telefonát z Prahy. V nemocnici leží po autonehodě svobodná matka, která ho v případě nouze uvedla jako opatrovníka svého dítěte. Ema je totiž jeho dcera. Petr je naprosto šokován. Musí jít o nějaký omyl. Nemá děti a ani netouží je mít. Přesto nedokáže nad situací jen tak mávnout rukou. Co když je Ema opravdu jeho dcera a on je její jediná šance, jak se vyhnout dětskému domovu? Chlapovi, který byl do padesáti let zvyklý žít sám a rozhodně si nechce komplikovat život emocemi, převrátí soužití s osmiletou holčičkou život doslova vzhůru nohama. A navíc je mu v patách nesmlouvavá sociální pracovnice, a tak Petr musí učinit zásadní rozhodnutí: Pokud se chce stát právoplatným rodičem, je nutné najít pro Emu matku! Ve stejné chvíli se seznamuje s Marií, která podobně jako Petr žije pro svou práci a téměř ztratila naději na to, že ji potkají obyčejné radosti života. Marie se rozhodne oběma pomoci. Je třeba nemilosrdné úřednici předložit uvěřitelnou historku. Začíná hra na lásku... Ale jak skončí? I zázraky se občas dějí. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (369)

poz3n 

všechny recenze uživatele

Už jen z principu, že se mi nechtělo z českého filmu zvracet musím Pohádky pro Emu vnímat jako příjemné překvapení. Jsou takovým českým pokusem o Lásku nebeskou a ač trpí chvílemi klasickými neduhy naší kinematografie, dokážou diváka celkem slušně zabavit příběhem. Umím si i představit, že by za nějakých pár let mohly být Pohádky pro Emu vánoční stálicí na českých televizích. 6/10 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľmi jednoduchý, ničím nový a málo uveriteľný romantický príbeh s nevhodne vybranou mladou herečkou. Išlo o pomerne dosť nesympatické dieťa. Navyše aj tá romantická akože pointa bola na konci tak urýchlená, až som mal pocit, že filmárom sa už minuli kotúče. Na druhej strane som bol rád, že sa to už skončilo. Inak veľmi dobré duo Vetchý – Geislerová si nevybrali dobrý film. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Keď si odmyslím tú neuveriteľnosť a nereálnosť celého príbehu, ako rozprávka to bolo celkom fajn. Nekompromisný imigračný úradník Petr sa dostáva do situácie, ktorú zrejme nikdy neočakával, a zrazu sa ocitá na druhej strane zákona. Má však obrovskú výhodu, že presne vie, ako prebieha úradná lustrácia a posudzovanie podvodov. Po dejovej stránke to je zaujímavé a aj postavy sa mi celkom pozdávali. Aj keď ma dosť prekvapilo, ako ľahko sa Ema zmierila so smrťou matky a že sa ocitá v starostlivosti úplne neznámeho muža (to bolo pre mňa snáď najviac neuveriteľné z celého filmu). Dej bol poriadne predvídateľný, ale napriek tomu to malo svoj dôvtip a vzťah Petra a Marie ma proste bavil. Bolo jasné, že plán im nevyjde, ale ... na Vianoce sa predsa zázraky dejú. Silné 3* ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Předně musím uznat, že na české filmy koukám skrz prsty, jelikož to co v poslední době filmaři dávají do kin, je až na výjimky nekoukatelné. Zde tomu však naštěstí není. Navíc film táhne Vetchý. Vůbec dle mého Vetchý patří do mé top trojky nej českých herců. Jen pro zajímavost top trojka (Roden, Trojan, Vetchý), ale to jsem maličko odbočil. Jak by název napovídal, vůbec to není film pro děti spíše bych to zařadil jako malinké drama s klasickou dějovou linku. U zahraničního snímku bych asi dal průměrné hodnocení, ale na český film je to slušný nadprůměr a mírně doporučuji. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Je dost pravděpodobné, že kdybych film neviděl v červnu, ale před Vánoci, dal bych o hvězdu víc. Takhle totiž střízlivým pohledem vidím, že si Vetchý s Geislerovou vymysleli dialogy asi sami a snaží se z toho ukovat alespoň slušnou televizní inscenaci. Díky právě většině herců to nesklouzne na úroveň telenovely. Nevznikl tedy druhý Kolja, tomu se to trochu námětem podobá. Přesto má snímek pár pěkných míst. 60% ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Ústřední píseň k filmu složil a nazpíval Michal Hrůza. Píseň nese název „Pro Emu“. Objevila se také na Hrůzově albu Sám se sebou (2017). (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno