Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spořádaný bankovní úředník Michal Forman hledá před deštěm úkryt v pasáži. Nečekaně ho začne přitahovat zvláštní mikrosvět, zalidněný množstvím figur, které tu tráví všechen svůj čas. Postupem času se muž stává jednou z nich. Prochází pasáží i jejím podzemím jako očistcem... (Astra Film)

Zajímavosti (6)

  • Polští herci Małgorzata Kożuchowska a Jacek Borkowski se během natáčení filmu do sebe tak bláznivě zamilovali, že se Borkowski chtěl rozvést se svou manželkou. Nakonec to neudělal a jeho vztah s hereckou kolegyní ochladl, což se projevilo i na závěrečných společných scénách ve filmu. (raininface)
  • Při natáčení ve zdevastovaných lázních v Liberci spadl Jacek Borkowski (Michal Forman) do nezakryté šachty, přivodil si několikanásobné zlomeniny a natáčení muselo být na několik týdnů přerušeno. (Zany)
  • Natáčelo se převážně v pasáži Lucerna, dále ve starých zdevastovaných lázních v Liberci. Ty jsou dnes rekonstruovány a je v nich galerie. (Zany)
  • Małgorzata Kożuchowska (Betty) po slibných kamerových zkouškách roli nejprve odmítla kvůli svlečeným scénám, které nechtěla hrát kvůli své katolické výchově. Přesvědčil ji Jacek Borkowski (Michal Forman), který se před ní v šatně svlékl do naha se slovy: "Jsme herci a prodáváme se. Když je potřeba obličej, prodáme obličej. Když je potřeba tělo, prodáme tělo". (Zany)
  • Film mal úspech aj v Južnej Kórei, kde bol v roku 1997 nominovaný medzi najlepšie filmy na festivale fantastických filmov v Puchone. (Raccoon.city)
  • Podľa slov režiséra Juraja Herza išlo iba o druhý film v jeho kariére, pri ktorom mal od producentov úplne voľnú ruku. Tým prvým bol Spalovač mrtvol (1968). (Raccoon.city)

Související novinky

Nelítejte za filmem, zůstaňte v Praze!

Nelítejte za filmem, zůstaňte v Praze!

23.10.2016

3 kinosály, 4 země, 5 workshopů, 5 dní, 18 hostů, 40 filmů. MFF 3Kino – Praha 2016 proběhne ve dnech 2. až 6. listopadu ve dvou sálech kina Atlas, ale nově i v kině Evald. Festival se i letos… (více)

Reklama

Reklama