Reklama

Reklama

Šovinistické prase proti feministce s chlupatýma nohama, takhle neodolatelná nabídka se nedá odmítnout. Začátkem 70. let je sexuální revoluce v plném proudu, v tomto případě dochází mezi muži a ženami ke vzácnému a oboustranně příjemnému souznění a shodě. Ovšem společenská rovnoprávnost žije často jen v představách žen. A tenis není výjimkou, spíše zářným příkladem. Bobby Riggs je ztělesněný testosteron, představuje vše mužské, proti čemu jakékoliv ženské hnutí vždy bojovalo, bojuje a bojovat bude. Bývalý tenisový šampion, gambler, floutek a velkohubý šoumen je známý větou: „Žena patří do ložnice a do kuchyně. Přesně v tomto pořadí.“ Billie Jean King je moderní žena, která jakoby do příběhu spadla z jednadvacátého století. V tom, co dělá, je výjimečná, angažuje se, prosazuje lepší podmínky v ženském tenise, řeší milostné vztahy s muži i ženami. Dva póly, které se odpuzují, až se nakonec přitáhnou. Bobby totiž v tenisové exhibici poráží ženskou světovou dvojku a zápas je posměšně nazýván „Masakrem na Den matek“. To je moment, kdy Billie Jean King zvedne hozenou rukavici a rozhodne se nakopat mu zadek. V následné monstrózní show už nejde jen o tenis, ten je pouhou zástěrkou. Rozehraje se zábavná bitva mezi mužským a ženským světem, která sice nemůže vyhrát na věky vedený střet... ale každý podařený kopanec do koulí se počítá. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (146)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem, že mě to bavit daleko více, takže jsem malinko zklamaná. Je to dobře natočený životopisný snímek o Billie Jean King. Abych byla upřímná nikdy jsem neslyšela o Billie ani o Bobbym a tudíž ani o jejich historickém zápase. Malinko mi vadilo, že se příběh točil spíše kolem Billie a že to nebylo vyvážené, protože její příběh mě místy hodně nudil. Nejvíce se mi líbila scéna zápasu, byla jsem napjatá a když Billie vyhrála, tak i dojatá. Jedná se o film, který je v téhle době opravdu potřeba, protože ukazuje, sílu, kterou ženské hnutí má, ale něco mi na tom filmu prostě chybělo. Steve Carell byl každopádně dokonalý. ()

konous 

všechny recenze uživatele

Já si to užil. I když mám tenis rád, tak je ho tu bohužel pomálu. Ale film se hodně soustředí na postavy a jejich osudy. Nepatří do škatulky těch pomalých a intelektuálních snímků, kde musí hlavní hrdina čumět deset minut do zdi, aby následně zjistil, že ten zápas prostě vyhrát musí (díky bohu za to). A to hlavně díky postavě Steva Carella. A že je ten film o feminismu? Životopis o tenisce, která se vzepřela zavedenému systému a chtěla stejný plat jako chlapi... Asi v tom bude trocha feminismu. No shit, Sherlock! ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Ve své době to bylo zcela jistě důležité utkání, které se neodehrávalo jen na kurtu. Jak ostatně akceptuje i film, proto je tenisový zápas mezi Billie Kingovou a Riggsem záměrně podán nikoliv jako strhující bitva, ale jako všedně snímané utkání. Není totiž tím nejdůležitějším z příběhu. Důraz je kladen na emancipaci a na psychologické zázemí obou postav – hazardéra Riggse, který ztrácí půdu pod nohama a dosud vzornou Billie, která začíná objevovat nový svět, a také se kvůli tomu cítí velice nejistá. Není to špatný film, ale je hodně očekávatelný. Nic extra diváka nepřekvapí nebo neohromí. SHRNUTÍ: Je mi jedno, jestli ve skutečnosti Riggs prohrál kvůli předem zfixlovanému výsledku. I to je přece jeho prohra. Ať žije Billie! ()

classic 

všechny recenze uživatele

NUDA, NUDA a ešte raz extrémna NUDA, aj keď vidím po kope toľko oscarových laureátov, to neznamená, že automaticky vzniká prelomový, životopisný film, v ktorom je v centre diania - jedna feministická lesbická tenistka... Pozeral som sa na film, ktorý som mal normálne chuť v polovici stopnúť, pretože ma tak strašne umŕtvoval, že nedopozerať ho by nebol žiadny hriech ! Vlastne, čo uznávam, je iba špičkový CASTING, áno, aj EMMA i STEVE sa extrémne podobajú na svoje PREDOBRAZY, slávnych športovcov minulého storočia, ale to je asi tak nateraz všetko ! Podobať sa na niekoho, ešte nezaručuje 100 % filmový úspech, to by musela byť o čosi dynamickejšia réžia manželov Jonathana Daytona a Valerie Faris, alebo aj spomínané herecké výkony, ktoré v skutočnosti sú také nezáživné, až mdlé, ničím extra výnimočné, nadštandardné, iba tuctové, prvoplánové, zištné, skrátka - čakal som oveľa viac od hlavnej herečky a švédskeho kameramana z LA LA LAND, keď si sem odskočili, ale totálne, brutálne zbytočne, strata času i prílišných ambícii. VARUJEM vás, že pokiaľ sa rozhodnete pre túto voľbu, tak sa škaredo popálite, a stratíte ďalšie dve hodiny z vášho života, ktoré by sa dali aj rozumnejšie stráviť, napríklad počítaním ovečiek... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,BILLIE JEAN BOJOVALA ZA ROVNOST ŽEN NA US OPEN A ZÍSKALA JI…“ /// Sebevědomá bojovnice za rovnoprávnost v odměňování a samozřejmě výborná tenistka Billie Jean King (sekne ti to Emmo!). Takový shrnutí všeho, co předcházelo zápasu známého jako „Bitva pohlaví“. Prostě takovej kousek tenisový historie. Asi nejvíc bude bavit osobitej a kontroverzní Bobby Riggs (což je zase Carellova herecká exhibice). Zápas – to je šou, kterou Američané udělají z každý píčoviny a překvapivě i dost tenisu. Prostě takovej tenisovej Rocky, kterej se kromě sportu zabejvá homosexualitou a feminismem. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 2.) Přemejšlím, že bych si to rozdal s Karolínou Plíškovou. Nebo Petrou Kvitovou. (Nebo dáme trojku?) 3.) Thx za titule „espectro“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Galerie (71)

Zajímavosti (10)

  • Film měl premiéru na Filmovém festival Telluride 2. září 2017. (Delock)

Související novinky

Paul Rudd vs. dvojník

Paul Rudd vs. dvojník

13.08.2018

Paul Rudd (The Fundamentals of Caring) momentálně dobývá kina ve dvojce Ant-Mana a příští rok bychom ho měli spatřit ve čtyřce zatím nepojmenovaných Avengers. Mezitím se ale čerstvě upsal novému… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno