Reklama

Reklama

Šovinistické prase proti feministce s chlupatýma nohama, takhle neodolatelná nabídka se nedá odmítnout. Začátkem 70. let je sexuální revoluce v plném proudu, v tomto případě dochází mezi muži a ženami ke vzácnému a oboustranně příjemnému souznění a shodě. Ovšem společenská rovnoprávnost žije často jen v představách žen. A tenis není výjimkou, spíše zářným příkladem. Bobby Riggs je ztělesněný testosteron, představuje vše mužské, proti čemu jakékoliv ženské hnutí vždy bojovalo, bojuje a bojovat bude. Bývalý tenisový šampion, gambler, floutek a velkohubý šoumen je známý větou: „Žena patří do ložnice a do kuchyně. Přesně v tomto pořadí.“ Billie Jean King je moderní žena, která jakoby do příběhu spadla z jednadvacátého století. V tom, co dělá, je výjimečná, angažuje se, prosazuje lepší podmínky v ženském tenise, řeší milostné vztahy s muži i ženami. Dva póly, které se odpuzují, až se nakonec přitáhnou. Bobby totiž v tenisové exhibici poráží ženskou světovou dvojku a zápas je posměšně nazýván „Masakrem na Den matek“. To je moment, kdy Billie Jean King zvedne hozenou rukavici a rozhodne se nakopat mu zadek. V následné monstrózní show už nejde jen o tenis, ten je pouhou zástěrkou. Rozehraje se zábavná bitva mezi mužským a ženským světem, která sice nemůže vyhrát na věky vedený střet... ale každý podařený kopanec do koulí se počítá. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (145)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,BILLIE JEAN BOJOVALA ZA ROVNOST ŽEN NA US OPEN A ZÍSKALA JI…“ /// Sebevědomá bojovnice za rovnoprávnost v odměňování a samozřejmě výborná tenistka Billie Jean King (sekne ti to Emmo!). Takový shrnutí všeho, co předcházelo zápasu známého jako „Bitva pohlaví“. Prostě takovej kousek tenisový historie. Asi nejvíc bude bavit osobitej a kontroverzní Bobby Riggs (což je zase Carellova herecká exhibice). Zápas – to je šou, kterou Američané udělají z každý píčoviny a překvapivě i dost tenisu. Prostě takovej tenisovej Rocky, kterej se kromě sportu zabejvá homosexualitou a feminismem. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 2.) Přemejšlím, že bych si to rozdal s Karolínou Plíškovou. Nebo Petrou Kvitovou. (Nebo dáme trojku?) 3.) Thx za titule „espectro“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když teď oficiálně je Bobby Riggs ženská světová jednička, každá z dam, co mě touží připravit o korunu, dobře ví, kde mě najde." Samozvané šovinistické prase Bobby Riggs mě strašně bavilo. Nešlo jen o jeho sexistické hlášky, troufalé sázky či zvířata na kurtu, ale i o tenis. Ta lehkost pohybu a hra s přehledem byla prostě fascinující. I já bych si na něj vsadil a prohrál bych. Spíše tedy kvůli sázkařské mafii než výkonu Billie Jean Kingové, ale o tom tento snímek není. Ten je o rovných příležitostech, lesbické lásce, genderové vyváženosti a podobných fujtajblech, které se mi to pokusily zhnusit, ale já jsem se nedal. Tenis mám prostě rád, namyšlené parchanty taky a navíc oceňuju skutečnost, že se tvůrci nepokusili zeškaredit Emmu Stone až na úroveň skutečné Billie Jean Kingové. ()

Reklama

konous 

všechny recenze uživatele

Já si to užil. I když mám tenis rád, tak je ho tu bohužel pomálu. Ale film se hodně soustředí na postavy a jejich osudy. Nepatří do škatulky těch pomalých a intelektuálních snímků, kde musí hlavní hrdina čumět deset minut do zdi, aby následně zjistil, že ten zápas prostě vyhrát musí (díky bohu za to). A to hlavně díky postavě Steva Carella. A že je ten film o feminismu? Životopis o tenisce, která se vzepřela zavedenému systému a chtěla stejný plat jako chlapi... Asi v tom bude trocha feminismu. No shit, Sherlock! ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Emma Kámen vypadá hůře než Popelka po dvojité směně na půdě a předváděný tenis působí tak vtipně, že i samotný film nelze brát příliš vážně. Kdybych nahnal důchodce ubytované v pečovatelském domě na kurt, tak dozajisté dokáží dát tvrdší úder, než Emma Kámen a Stanislav Carell dohromady. 70% Celosvětový příjem k 9. 2. 2018: $17,800,000, což je 0,71 násobek rozpočtu ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Průměrný snímek, který nabízí náhled na jeden ze zlomových sportovních okamžiků v emancipaci žen. Battle of the Sexes sice nabídne skvělé herecké výkony Emmy Stone a Steva Carella, nicméně celý film se velmi zdlouhavě "probíráme" nudnými dialogy a machinacemi, což je "korunováno" samotným zápasem, který je podán a nasnímán absolutně bez jiskry či inovativního nápadu. Jsem si zcela jistý, že toto velké téma šlo natočit o notný kus lépe. Škoda. PS: Ten soundtrack je něco naprosto příšerného! „I'm the ladies number one. I'm the champ. Why would I lose?“ ()

Galerie (71)

Zajímavosti (10)

  • Film měl premiéru na Filmovém festival Telluride 2. září 2017. (Delock)
  • Film vznikl na motivy skutečného tenisového zápasu, který se svého času stal celosvětovou senzací a jedním z nejsledovanějších televizních přenosů všech dob. Do historie vešel jako „Souboj pohlaví“. (Zdroj: Bontonfilm)

Související novinky

Paul Rudd vs. dvojník

Paul Rudd vs. dvojník

13.08.2018

Paul Rudd (The Fundamentals of Caring) momentálně dobývá kina ve dvojce Ant-Mana a příští rok bychom ho měli spatřit ve čtyřce zatím nepojmenovaných Avengers. Mezitím se ale čerstvě upsal novému… (více)

Reklama

Reklama