Reklama

Reklama

Šovinistické prase proti feministce s chlupatýma nohama, takhle neodolatelná nabídka se nedá odmítnout. Začátkem 70. let je sexuální revoluce v plném proudu, v tomto případě dochází mezi muži a ženami ke vzácnému a oboustranně příjemnému souznění a shodě. Ovšem společenská rovnoprávnost žije často jen v představách žen. A tenis není výjimkou, spíše zářným příkladem. Bobby Riggs je ztělesněný testosteron, představuje vše mužské, proti čemu jakékoliv ženské hnutí vždy bojovalo, bojuje a bojovat bude. Bývalý tenisový šampion, gambler, floutek a velkohubý šoumen je známý větou: „Žena patří do ložnice a do kuchyně. Přesně v tomto pořadí.“ Billie Jean King je moderní žena, která jakoby do příběhu spadla z jednadvacátého století. V tom, co dělá, je výjimečná, angažuje se, prosazuje lepší podmínky v ženském tenise, řeší milostné vztahy s muži i ženami. Dva póly, které se odpuzují, až se nakonec přitáhnou. Bobby totiž v tenisové exhibici poráží ženskou světovou dvojku a zápas je posměšně nazýván „Masakrem na Den matek“. To je moment, kdy Billie Jean King zvedne hozenou rukavici a rozhodne se nakopat mu zadek. V následné monstrózní show už nejde jen o tenis, ten je pouhou zástěrkou. Rozehraje se zábavná bitva mezi mužským a ženským světem, která sice nemůže vyhrát na věky vedený střet... ale každý podařený kopanec do koulí se počítá. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (146)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tento sexuálny súboj ma dvakrát nestrhol. Jednak ma príliš nezaujal príbeh ani jedného z ústredných hrdinov a hlavne som necítil, že by niekomu z nich skutočne o niečo išlo. Pre neho to bola len taká šou, ktorou si chcel spríjemniť chvíle na staré kolená na dôchodku a ona bola do zápasu dotlačená proti svojej vôli a príliš sa jej do toho nechcelo. No a to pozadie súboja šovinizmu proti feminizmu je fakt až príliš v pozadí a dnes už snáď nie je príliš aktuálne. A ani samotný zenisový zápas ma nedokázal strhnúť. Ani neviem či je to tým, že je nudne podaný alebo tým, že ma tenis nebaví. Nakoniec ma najviac na celom filme zaujímalo, či sa Carrell zmieri so svojou ženou Elisabeth Shue. Takže výsledkom je nudný dobový film o udalostiach, ktoré asi pre ženy boli významné, ale od tvorcov Little Miss Sunshine som čakal pútavejší zážitok a lepšie prekreslené postavy. 4/10. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Buď scénáristům rapidně ubývá nápadů nebo jsou prostě jen pohodlnější a daleko častěji než dříve sahají po příbězích, které posléze opatří zaklínadlem PODLE SKUTEČNÉ UDÁLOSTI. Takže sledujeme jeden hodně sledovaný historický tenisový duel mezi pohlavími a vyjasňujeme si sexualitu Billie Jean Kingové. Nebudu prozrazovat jak tenisový duel dopadne. Herecké výkony kromě hlavních představitelů jsou dosti průměrné a celé to působí spíše televizním dojmem. 50% ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Emma Stone je skvělá a velice příjemně mě překvapil můj oblíbený Alan cumming. Znám jména hlavních postav, ale jejich příběh ne, tudíž to pro mě bylo nové a nevěděla jsem, jak to dopadne. Bylo to takové - ok - sportovní prostředí, ok - boj ohledně své sexuality a - je to rok 1973. Dost se mi tam líbily dvě scény - podprsenka v koupelně a reakce na to a situace, kdy postava Cumming na závěr objímá Stone a aniž by jí řekl, že to ví - tak je jí oporou. Film je pro mě průměr a více než samotný film mě zaujalo dané téma a situace. ()

Lenny.M 

všechny recenze uživatele

Billie Jean King je pro mě velká osobnost a bylo jen otázkou času, kdy se dočkáme filmu o jejím příběhu. Jakožto fanoušek ženského tenisu jsem se na Battle of the Sexes těšila už od ohlášení a jsem spokojená, nicméně žádný "wow" efekt se nekonal. Emma Stone byla naprosto úžasná a doslova did her justice, ale asi to bude dlouhou stopáží, která mě chvílemi cca v půli filmu fakt nudila. Celkově ale příjemný životopisný retro film. Someday we will be free to be who we are and love who we love. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Dvouhodinový životopisný film, který zpočátku nenabízí zajímavou dějovou linii. Skoro hodinu jsem nechápal, proč jsem si film nahrál, proč Steve Carell nijak neposouvá děj, ale objevuje se na scéně po Billy Jey skoro nejčastěji. Druhá polovina už byla naštěstí filmovější a konečně také nabízela ty souboje pohlaví. Některé dialogy k tématu byly zajímavé, ale to je také tím, že do té doby moc zajímavého k vidění nebylo. Jestli jsou některé detaily podle skutečnosti, jsme rád, že jsem film viděl a udělal si obrázek o době a prosazování žen ve sportu a společnosti. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (10)

  • Film měl premiéru na Filmovém festival Telluride 2. září 2017. (Delock)

Související novinky

Paul Rudd vs. dvojník

Paul Rudd vs. dvojník

13.08.2018

Paul Rudd (The Fundamentals of Caring) momentálně dobývá kina ve dvojce Ant-Mana a příští rok bychom ho měli spatřit ve čtyřce zatím nepojmenovaných Avengers. Mezitím se ale čerstvě upsal novému… (více)

Reklama

Reklama