Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poprvé se potkali v příšeří biografu a hned si omylem vyměnili tašky. Podruhé se „našli“ u okénka Ztrát a nálezů, kam slečna Petra (L. Šafránková) přišla Tomášovi Krchňákovi (J. Abrhám) připomenout, že podle jeho ztraceného diáře by právě v tomto okamžiku měl sedět v zubařském křesle. V témže duchu pokračovala známost stále ještě svobodného, pětatřicetiletého, značně roztržitého vědeckého aspiranta Krchňáka a romanticky založené slečny Petry až do dne, kdy se Tomáš odjel podívat za rodiči na venkov. Doma jej uvítala bábovka a dobře míněné rady, začínající u jeho kandidátské práce a končící u maminčina povzdechu, že vnoučků se už asi nikdy nedočká. O to větším překvapením byla pro rodiče Tomášova reakce: „Já se budu ženit“. Rodinný rozhovor mžikem nabral jiný směr. „Člověk by se měl ženit s rozmyslem“, varoval před zbrklostí otec. „Toho druhého nejlíp poznáš, když s ním cestuješ“. Oni dva s maminkou například jeli na svatební cestu do Jiljí. Když Tomáš půjde v jejich šlépějích, nemůže nic zkazit. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (336)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Druhou osobu nejlépe poznáte při krizové situaci, kde se pořádně vybarví její charakter a ukáže se jaká ta osoba ve skutečnosti je. Tomáš měl vymyšlený moc pěkný způsob, jak otestovat svou milovanou vyvolenou a vždycky si u toho představoval jak by to celé mohlo dopadnou. Ty představy byly trošku naivní a působily komicky. On i jeho nastávající Petra neměli žádné zkoušky zapotřebí, protože už než se vydali na tu strastiplnou cestu, tak se výborně doplňovali. Oba dva byli perfektní protiklady a jak je známo, tak protiklady se přitahují. Jen doufám, že jim to v manželství pak vyšlo. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Film jsem dnes viděla asi po stopadesátésedmé a i tentokrát jsem naplněna krásou příběhu, neuvěřitelnou něhou a chemií, která z obou hlavních aktérů jenom prýští. Jsem odkojená výlety do přírody, spaním pod stanem, jsem opíchaná miliony krvežíznivých komárů a jsem "oddělaná" vodou různých našich i zahraničních řek, takže si dokážu představit tu pohodu, kterou Libuška a Josef při téhle cestě k chomoutu prožívají. Je zároveň tak nádherné a zároveň velmi smutné se na to dívat. Jen málo z nás má to štěstí na svou spřízněnou duši, se kterou prožije v hluboké lásce a harmonii celý život a není schopen se smířit s jejím odchodem a jde za ní. Tenhle film je za celou galaxii hvězd, je to nejlepší česko - slovenský snímek, jaký jsem kdy viděla. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nejsem světová jednička ve čtení map, ale to není hlavní důvod, proč jsem neabsolvoval zkoušku pevnosti budoucího manželství. Pokud by totiž má nastávají tehdy viděla mou zoufalou snahu při rozdělávání ohně, mé krkolomné pády při zdolávání horských vrcholů, mou ekvilibristiku na divoké vodě či mou dezorientaci při luštění jízdních řádů, tak by patrně k obřadu nikdy nedošlo. Naštěstí jsem tento snímek viděl dlouho před svatbou, takže jsem věděl, do čeho se nemám pouštět. To Tomáš s Petrou se pro předmanželskou zkoušku rozhodli a já jako divák za jejich utrpení děkuji. Bylo to velmi zábavné, poučné a abych si zacitoval z rozhovoru s německým turistou - grossartig, wunderbar, ausgezeichnet, fenomenal a hlavně epochal. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Libušu Šafránkovú mám rada, netušila som, že Josef Abrhám je jej skutočný manžel. S prižmurenými očami dávam tomuto TV filmu 3*. Nehodnotím až tak prísne, keďže sa jedná o televízny film. Ako romantický film je to v pohode, i keď trošku zvláštné hoci originálne, ale ako komédia to bolo slabšie. Sledovali sme to s manželom na Nový rok, mali sme chuť pozrieť si nejakú starú českú komédiu, ktorú sme nikdy predtým nevideli a naďabili sme na túto, ale až tak veľa sme sa nenasmiali. Miestami to bolo dosť uťahané a niekedy mi tie vnútorné monológy hlavnej postavy išli na nervy a zdalo sa mi to dosť dlhé, čo pritom nebolo vôbec dlhé. Takú svadobnú cestu by som nechcela teda. 60%. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Je to trochu odlišné od knihy, kde je ten konflikt poněkud hlubší a krapet jinak rozhozený, ale jinak hlavní téma zůstává a je zobrazené dokonale - všechna ta racionálnost mužů a emotivnost žen, ale stejně jim to nejlíp jde, když táhnou za jeden provaz a doplňují se. Abrhám a Libuška jsou skvěle sehraní - asi do toho dali i kus ze svého vztahu. Jinak ke knížce jsem psal na Databázi knih tento komentář: Co se týče žánru, tak jde o zasvěcovací cestu (tedy cesta sama je cíl), proto jsou jednotlivé kapitoly také rozděleny na jednotlivé dny. Každý den pak dokonce ještě obsahuje „pohádku“ na dobrou noc. Gró knihy však tkví v přesných postřezích o vzájemném manželském životě, o rozdílech mezi muži a ženami, a jak se vlastně nakonec doplňují. Vše okořeněno chytrým humorem, vynikajícími slovními obraty a vtipnými. někdy až kousavými postřehy. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (17)

  • Libuše Šafránková, stejně jako její postava Petra, jela řeku prvně, takž v souladu s rolí nic nehrála, ale opravdu si na řece a s lodí nevěděla rady... (sator)
  • Na natočenie zlomenia lode na polovicu mal štáb nachystané lode dve. Jednu z nich nechal prerezať a spojiť, aby nebolo nič poznať. Josef Abrhám (Tomáš Krchňák) mal pod nohou pedál, ktorý bol pripojený na spojovací čap, na ktorý v správny moment šliapol a loď sa za jazdy rozpadla. (Raccoon.city)
  • Filmovalo se na Mělníku, v Krkonoších - Labská bouda, Mumlavský vodopád, hotel Skála ve Vítkovicích. Venkovní bazén se pak nachází v obci Poněšice. (M.B)

Reklama

Reklama