Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Edward Bloom (Albert Finney) byl odjakživa vášnivým vypravěčem neuvěřitelných historek ze svého mládí (Ewan McGregor), kdy jej jeho záliba v cestování zavedla na úžasnou výpravu okolo světa. V jeho mýtických dobrodružstvích nechybí obři, vlkodlaci, zpívající siamská dvojčata ani čarodějnice se skleněným okem, která dokáže nahlédnout do budoucnosti. Se svými fantastickými historkami se Bloomovi daří okouzlit každého kromě jeho syna Willa (Billy Crudup). Když pak Edward onemocní, jeho žena Sandra (Jessica Lange) se pokusí Willa přimět, aby ke svému otci znovu našel cestu. Will se musí pokusit oddělit pravdu od fikce a naučit se s heroickými činy i velkými prohrami svého otce žít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 355)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tim Burton, pohádkář a vypravěč, natočil film o tom, jak to má člověk obdařený imaginací v tom našem hloupém šedivém světě občas těžké. Přizval k tomu skvělé herce, jako obvykle nechal Dannyho Elfmana vyblbnout u skládání hudby a...a pravda je, že nebýt Ewana McGregora a jeho fantazijní reality, pěkně by mě naštval, protože obě hlavní postavy (otec a syn) mi byly asi do poloviny filmu těžce nesympatické:P S postupem děje ale začnete ledacos chápat a s příchodem Heleny Bonham Carter je už všechno tak jak by u vašeho oblíbeného režiséra mělo být. A velké finále filmu vás pak vezme palicí a odvleče do jeskyně, kde sídlí obr a na jejíž druhé straně se chytají ryby na snubní prsteny a...je to nádhera. 80% PS: Vážně by mě zajímalo, co by vzešlo ze spolupráce Burton-Gaiman.... ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že ze začátku mě film trochu nudil a možná jsem byl i mírně zklamaný. S každou další minutou jsem se však dostával do děje, příběh mě začal uplně pohlcovat až mě pohltil úplně. Opravdu mistrovský kousek Tima Burtona. Abych mohl objektivně hodnotit, tak se budu muset na snímek podívat ještě jednou. Zatím je to za čtyři hvězdičky, ale je tu velká pravděpodobnost, že jedna se ještě v budoucnu dostaví. ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

Překrásný a citlivý příběh o člověku, který celý svůj život žije vyprávěním príběhů svým potokům nebo známým. Takhle úžasnou výpravu umí udělat jen TIm Burton. Řekl bych, že je to takový Forrest Gump po Burtnovsku. Ewen McGregor je v roli mladého Edwarda Blooma neuvěřitelně okouzlující a nechybí mi zde ani Deppovo charisma. Albert Finney se do role snílka a neúnavého vypravěče staršího Edwarda též velmi hodí Za zmínku určitě stojí i vedlejší role pro Stevena Buscemiho a Dannyho DeVita. Celým filmem nás navíc provází překrásná hudba, za kterou byl snímek nominován na jediného Oscara. Není to určitě to nejlepší co Tim Burton natočil, ale za zkouknutí tenhle citlivý snímek určitě stojí. Nevím proč, ale od prvního okamžiku jsem měl pocit, že dám čtyři hvězdičky, ale za ten konec musím pět........ ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Tento film je nyní na 196. místě v TOP200 filmů na ČSFD. Obávám se, že se v ní už dlouho neudrží a já se tomu vůbec nedivím. Film je pěkný, dobrodružství stojí za to, ale já to sledoval tak trochu bez zájmu. Prostě mě to nedokázalo zaujmout tak, jak jsem čekal. Trochu chaos, minulost-přítomnost mi tady moc neseděla. Hlavně scény z přítomnosti mě docela uspávaly. Hezký příběh, který možná někoho pošle do kolen, ale mě bohužel ne. 65% ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Danny Elfman: 1. Man Of The Hour - Pearl Jam ,2. Dinah - Bing Crosby ,3. Everyday - Buddy Holly ,4. All Shook Up - Elvis Presley ,5. Five O'Clock World - The Vogues ,6. Ramblin' Man - The Allman Brothers ,7. Let's Work Together - Canned Heat ,8. Pictures - Danny Elfman ,9. Big Fish (Titles) - Danny Elfman ,10. Shoe Stealing - Danny Elfman ,11. Underwater - Danny Elfman ,12. Sandra's Theme - Danny Elfman ,13. The Growing Montage - Danny Elfman ,14. Leaving Spectre - Danny Elfman ,15. Return to Spectre - Danny Elfman ,16. Rebuilding - Danny Elfman ,17. The Journey Home - Danny Elfman ,18. In the Tub - Danny Elfman ,19. Sandra's Farewell - Danny Elfman ,20. Finale - Danny Elfman ,21. End Titles - Danny Elfman ,22. Jenny's Theme - Danny Elfman ,23. Twice the Love (Siamese Twins' Song) - Danny Elfman ()

Galerie (99)

Zajímavosti (35)

  • Na začiatku scény, v ktorej Edward Bloom (Albert Finney) popisuje svoj sen o vrane, môžeme počuť z rádia štvorsekundovú pasáž z 5. vety Beethovenovej 6. tzv. „Pastorálnej“ symfónie. (st3f0o)

Související novinky

Zemřel britský herec Albert Finney

Zemřel britský herec Albert Finney

08.02.2019

Ve věku 82 let zemřel britský herec Albert Finney, známý například z filmů Velká ryba nebo Dobrý ročník. Finney byl pětkrát nominovaný na Oscara, v roce 2003 pak získal Zlatý glób za hlavní roli v… (více)

Na ohnivé kometě v Era ART klubu

Na ohnivé kometě v Era ART klubu

14.03.2015

V pražském Era ART klubu právě probíhá pravidelná úterní „jízda" Na ohnivé kometě! Od 3. března do 28. dubna zde můžete zhlédnout výjimečné sci-fi a fantasy snímky doprovázené následnou diskuzí se… (více)

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

Reklama

Reklama