Reklama

Reklama

Den patriotů

  • USA Patriots Day (více)
Trailer 3

VOD (1)

Působivý akční thriller podle skutečných událostí, které následovaly po bombovém útoku na bostonském maratonu 2013. Policejní seržant Tommy Saunders (Mark Wahlberg) se spojuje s odvážnými přeživšími, záchranáři a vyšetřovateli v závodu o čas - musí vypátrat atentátníky dřív, než znovu udeří. Film v režii Petere Berga (Deepwater Horizon: Moře v plamenech) vzdává poctu všem, kteří v Bostonu projevili odvahu a sílu tváří v tvář tragédii a nepřízni osudu. (Magic Box)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (339)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Točit tyhle pocty je dost ošemetná, svazující, pro spoustu lidí naprosto zbytečná záležitost. Tohle dopadlo jakž takž. První půlhodina včetně atentátu mně přišla dost otravná a vypadalo to na prázdně patetickou nudu, postupně už lepší, spolu s průběhem vyšetřování, dramatickým útěkem a (hlavně) pouliční přestřelkou s policií. A chápu nutnost ústředního hrdiny, ale největší problém tady toho filmu byl Wahlberg - nejen, že se ta postava (fiktivní) zázračně připletla ke všemu zásadnímu, což dělá z diváků debily, ale taky je Marky v téhle opakované poloze národního hrdiny už těžce iritující a kazí finální emoce. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Po pravde som čakal nudnú, obkecanú ,,true story,, kde sa byrokrati budú predbiehať v marení vyšetrovania ( a pri pomyslení si, že to bude trvať vyše dvoch hodín, som nebol ktovieako nadšený ), ale dostal som svižnú akčnú kriminálku, kde sa úvodný popis môjho komentára scvrkol len na pár minút. Skvelé! ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ako niekto trefne napísal P. Berg je skvelý po technickej stránke, ale ako rozprávač príbehov je skôr primerný. Asi preto ma prvá polovica filmu až tak nezaujala, prišiel atentát a stále si vravím, čo na tom filme všetci vidia. Keď som jedným okom skontrolobval zostávajúci čas, zistil som, že do konca zostáva viac ako hodina a tušil som, že to pravé ešte len príde. A to fakt prišlo! Zaujímavé to začína byť až po atentáte, prehľadávanie ulíc, pátranie, pouličné prestrelky a hádazanie po domácky vyrobenýcch bômb. Medzi Bergom a Wahlbergom asi preskočila iskra, spolupracujú často, ale tu sa mi Mark nehodil. Tie typicky americké kecy po atentáte, kde manželke hovorí čo videl, ma fakt otravovali. Viac scén tu zaváňalo americkým štandardom -"patriotizmus a súdržnosť američanov za každú cenu". Celkovo slušný film, ale mohol byť výnimočný. Stačilo vymeniť Wahlberga, ubrať z patriotizmu a prvú polovicu o čosi viac oživiť. 80%. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $45miliónovTržby USA $31,886,361Tržby Celosvetovo $52,461,361Tržby za predaj Blu-ray v USA $4,889,758Tržby za predaj DVD v USA $3,881,319║ Režisér Peter Berg naďalej prekvapuje, konečne sa naučil zdatne režírovať. Po Deepwater Horizon tu máme od neho ďalší drsný bonbónik podľa skutočných udalostí. Je to takmer taký polodokument. Využíva vo filme aj skutočné zábery a výborne dramatizuje dané situácie, má to gradáciu a hustú atmosféru. Herecky to tiež povie svoje. Veľká spokojnosť a normálne sa teším čo ponúkne ďalej. /90%/ ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Tak tady Berg zužitkoval své dosavadní zkušenosti a dokázal to převést na filmové plátno bez žádné výraznější chybičky. Berg u mě patří mezi režisérskou smetánku, prostě na něj nedám dopustit. Tentokrát si vybral dosti veřejně známou událost, která v roce 2013 určitě na nějakou dobu zatřásla celým světem. Jednoduché téma k zrežírování si opravdu nevzal, ale vypořádal se s tím, jak se patří. Herecké obsazení je zde nadmíru kvalitní, co jméno, to ve filmovém průmyslu pojem. Ze začátku to mělo sice pomalé tempo, ale po výbuších se to rozjelo do hodně vysokých otáček a už se to vlastně ani nezastavilo. Kombinace filmu a dokumentárních vsuvek by leckomu mohla přijít na takový film ubohá, ale Berg to má v merku a mě coby diváka to ještě více upoutalo. Kamera a hudba je přesnou šablonou jeho stylu, jako kdybych se znovu díval na Království. Nejlepším momentem zde byla skoro až desetiminutová sekvence nepřetržité přestřelky ve Watertownu, která byla zkombinována s efektně vypadajícími výbuchy bomb. Tak syrovou, autenticky vypadající a dokonce i husí kůži nahánějící přestřelku jsem dlouho neviděl. Na tom je přesně vidět mnohaletá praxe, neboť zkoordinovat natáčení něčeho takového není nic jednoduchého, notabene s takovým skvělým finálním výsledkem. Jistá podobnost s Mannovým Heatem v tom rozhodně byla. Závěr s pravými lidmi, co tuto událost zažili na vlastní kůži, docela dost ždímal emoce, ale kdyby to tam nebylo, tak bych byl snad i naštvaný. Uvidíme, co nám Berg přinese v následujících letech. Tento rejža má před sebou pár let zářivé budoucnosti, tak se podle mě máme na co těšit. Za mě dávám 92 % ()

Galerie (54)

Zajímavosti (27)

  • Celosvětová premiéra proběhla 17. listopadu 2016 na AFI Fest v Los Angeles. (BMW12)
  • Napriek tomu, že bol film natočený na motívy skutočných udalostí je postava Tommyho Saundersa (Mark Wahlberg) fiktívna. Sám Wahlberg o tom hovorí: "V priebehu vyšetrovania na miestnej úrovni Bostonskej polície bolo viac vyšetrovateľov. Je vlastne spoločný charakter všetkých.". Logicky tak i postava jeho manželky Carol Saundersovej (Michelle Monaghan) bola vymyslená. (De Large)
  • Vojenští policisté, kteří se objeví ve filmu, jsou skuteční vojenští policisté massachusettské národní gardy, někteří z nich se zúčastnili skutečného honu na Džochara Carnajeva. (Caaslav)

Reklama

Reklama