Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 3

(série)
Trailer 1
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, 2019, 7 h 29 min (Minutáž: 50–78 min)

Hrají:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Nová láska. Nové obchodní centrum. A vzteklé krysy, které běží za nebezpečím. Prostě léto roku 1985 ve městě Hawkins. I jediné léto ale může změnit úplně všechno. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (338)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Kto mal s týmto problém evidentne totálne nepochopil žánrové a hlavne hodnotové (!) ukotvenie fenoménu Stranger Things, vychádzajúceho predovšetkým z filmov typu Goonies, či E.T., až potom zo starých hororov. Snáď viac 80’s ako osemdesiate roky, pridávajúce nové prvky (nie, nie je to zas len o tom istom), viac hororu, viac komédie, nečakané popieranie očakávaných klišé (Ako dopadla love story zo zmrzlinárne? Čakali ste to? Ako to Nancy Drew nenatrela svojej redakcii? Ako svet pre tentokrát nezachránila El? A je toho hromada...) a najprirodzenejšie začlenenie nových postáv za hodne dlhú dobu. V druhej sérii to mala Max trošku kostrbaté, tu boli všetky ženské postavy pridané úplne plynule. A tie citácie! Rozhodne zatiaľ najlepšia séria a momentálne môj najsrdcovejší súčasný seriál. Čo je to láska, ak nie rozdeliť sa o balíček M&M? ()

halogenka 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejlepší řada Stranger Things. Osmdesátková estetika a odkazy na její filmy využité na maximum, scénář není překombinovaný, napětí je dobře stupňované, a co je hlavní, oproti minulým sériím se to bere mnohem míň vážně. Takže tomu rádi odpustíte nadbytek postav a fakt, že příběh je jen de facto variací na ty předešlé. ()

Reklama

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stranger Things svojou treťou sériou opäť nesklamalo, aj keď už sa nám tu neobjavujú starí známi Demogorgoni. Celá séria odsýpa veľmi dobre, nesie sa v pohodovom, príjemnom duchu a podľa mňa nemala ani jednu slabšiu epizódu. Znovu som musel 8 častí čakať na to, ako bude vyzerať finálne monštrum - a tak sa mi to aj páči! Bože, a ten koniec s Neverending Story, to bola absolútna bomba! Som zvedavý, čo prinesie nasledujúca štvrtá séria... ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Star Wars. - A New Hope? - A New... what?" Dva roky čekání u konce a bratři Dufferové mi opět dávají narozeninový dárek. Stranger Things u mě opět boduje. Ta atmosféra jakou seriál funguje je prostě naprosto vynikající. 80tá léta na vás dýchají a tentokrát se dočkáme Terminátora, Návratu do Budoucnosti a Nekonečného příběhu. Každý díl si užívám a tak jako předloni a rok předtím jen žasnu jak dobrý tento seriál vlastně je. Herecky je to stále stejně opojné. Navíc se už k tak velkému ansáblu připojila Maya Hawke, která je sexy má mámě a sympatická po tátovi. Do party zapadla jak se patří. Ovšem i toto léto je v Hawkinsu o zábavu postaráno. Temný přízrak se vrací a tentokrát sebou bere živé i mrtvé. Staví armádu a líbí se mi, že třetí řada nekopíruje ty předchozí, ale jde podle jiné šablony. Skupinky hrdinů po dvou, po třech pátrají na vlastní pěst a až na konci se vlastně sejdou. Zápletka mě baví, opět je správně tajemná, slizká a hororová. Navíc samozřejmě i zábavná. Tento rok mám navíc poprvé pocit, že se o svoje hrdiny bojím. A každý z nich může umřít. Nakonec si i s tímto problém Dufferové poradili. Já prostě zase nemám slov. I tentokrát je Stranger Things něco výjimečného a baví mě to každým coulem. Klenot od Netflixu se opět překonal a já se strašně moc těším na čtyřku. Sice po epickém finále nevím, kam to chtějí tvůrci směřovat. Ale mají mojí plnou podporu. Už teď se mi po Lucasovi, Dustinovu, Mikovi, Willovi, Stevovi a Eleven stýská. Šup jsem s další řadou ať dlouho nečekám. Opět seriálová událost roku. (98 %) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No, třetí řada možná nijak zvlášť neprohlubuje mytologii Druhé strany a tak podobně, to je fakt, ale vůbec mi to nevadilo. Hlavní postavy vyrostly, stali se z nich teenageři a mlátí s nimi puberta, a tomu se seriál přizpůsobil. Je tedy zběsilejší, o dost komediálnější než předchozí řady (přičemž kromě slovních přestřelek mezi puberťáky hodně těží i z jejich střety se zoufalými dospělými), na nic nečeká a šlape na to více než kdy dříve. To, co si minule tvůrci schovávali na finále, se tentokrát děje už někdy v polovině, je to drsnější a musím říct, že kolikrát o dost napínavější a hororovější. Hlavní devizou jsou nicméně pořád postavy, zajímavě se vyvíjející (úžasný Steve a vše, co zažije s Dustinem, Erikou a Robin!), přirozeně uvěřitelné (El a Mike, El a Hopper, Hopper a Joyce), tajemné (Billy)... Scénář má v rukávu spoustu trumfů, a tak jimi nešetří a vykládá je na stůl, kdykoliv může. Z herců musím vyzdvihnout bezvadného Davida Harboura, z ostatních tvůrců skladatele Dixona a Steina, kteří se tentokrát silně inspirovali Philipem Glassem. ()

Galerie (240)

Zajímavosti (53)

  • Moment, kdy Billy Hargrove (Dacre Montgomery) rozbije sklo dveří od sauny, byl hereckou improvizací a nebyl ve scénáři. Dacre se později přiznal, že se do role natolik vžil, až sklo rozbil hlavou. Jednalo se přitom o skutečnou skleněnou tabuli, nikoliv o bezpečné filmové sklo, používané pro podobné účely. (LucasAbelle)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Stranger Things: Temný experiment

Stranger Things: Temný experiment

18.06.2019

Vedle očekávané 3. řady mysteriózní retro série Stranger Things, by si měl každý fanoušek seriálu do kalendáře zapsat ještě jedno důležité datum – 8. července. Tento den se totiž na pultech objeví… (více)

Reklama

Reklama