Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 3

(série)
Trailer 2
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, 2019, 7 h 29 min (Minutáž: 50–78 min)

Hrají:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Nová láska. Nové obchodní centrum. A vzteklé krysy, které běží za nebezpečím. Prostě léto roku 1985 ve městě Hawkins. I jediné léto ale může změnit úplně všechno. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (337)

Šimpy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokoukáno. Za mě asi nejslabší serie. Rozjíždět se začne až v pátým díle. Taky minimum popkulturních odkazů...v prvním díle jen plakát v kině na Návrat do budoucnosti. Ale na konci to zachrání...odkazy na tři moje oblíbené filmy (ten Návrat samozřejmě, Nářez na Ridgemontské střední a Nekonečný příběh, který jsem avizoval už když jsem se dozvěděl, že se třetí serie bude odehrávat v roce 1985). A konec už teda funguje jak má. A bacha na ruský terminátory. Co mi vadilo nejvíc bylo řešení vztahů. Eleven se najednou chovala úplně jinak...jako obyčejná fiflena, absolutní změna charakteru...naštěstí v posledních 2 dílech to zase byla ta nejistá, svět neznající El. I ten ruskej terminátor byl trochu nechtěná parodie. A chápu, že seriál, využívající tolik subžánrů musí být trochu přitažený za vlasy. Jenže...v první serii jsem věřil, že v Hawkins lab probíhají testy na dětech, v druhé serii jsem věřil, že brána je pod laboratoří a že pod Hawkinsem je rozlehlá síť chodeb a jeskyní. Ale nemůžu věřit, že za jeden rok, během kterého se postavil ten obchoďák, stihli rusáci vybudovat tak rozsáhlý a obraovský komplex přímo pod ním. To je i na scifistu mýho kalibru moc. Ale stejně tomu napálím 80 procent. poslůední dva díly byly vážně luxusní, byť (SPOILER) si myslím, že se Hopp moh vrátit za to sklo. O tu minutu už by to nebyl takovej průser ;-). "And there upon the rainbow...." ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Tahle série je celá špatně. První rozhodnutí - rozdělit skupinu, která spolu fungovala a doplňovala se. Proč?? Pak - vložit tam nové postavy, aby to pro diváka zbytečně zamotané sledovat. Proč?? Nehledě na to, že ty postavy samy o sobě jsou nevýrazné, na plátně me jen otravují. Poslední věc - ta puberta a období odporu. To bylo tak zbytečné a neymselné. Vy máte oprávněný strach o život svých blízkých a stejně se budete trápit s tím, jak vypadá? WTF?! kdo tohle psal 4,5/10. PS: první série je 10/10, druhá 8,5/10. Seriál mám ráda. Tohle byl ale obrovský přešlap. ()

Reklama

Wiikii 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí série už nebyla tak vážná, tak neotřelá, tak svá jako v první sérii. Hodně toho bylo podle filmových šablon, pokusů o přirovnání ke známým klasikám, které se více jak z poloviny nepodařily, také se vše linkovalo podle Marvelovských hodnot o vtipnosti s vážností. A ani poslední 2-3 díly nemohou zachránit celou třetí řadu. Což nechci říct, že by byly úžasné, jen byly lepší než zbytek dílů... ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kapku lepší než druhá, kapku horší než první série. Já jsem nadmíru spokojenej. ST jsem nikdy nevnímal jako horror který by měl nějak děsit, takže mi (narozdíl od zástupu chudáků kterým to trhá žíly) vůbec nevadí, že se to tentokrát nese v odlehčenějším duchu (vždyť na té cestě k "dospělosti" je nadhled a humor naprosto zásadní).. Děcka znatelně povyrostla a v nestálé chemické nerovnováze to s nimi tříská ze strany na stranu. To dává tvůrcům novou možnost znovu zabrnkat na strunu ve které jsou ST nejsilnější a díky které v první sérii vyrazili dech celému televiznímu světu.. Tou strunou je odkrývání křehkosti uvnitř postav a křehkosti jejich vzájemných pout... Mě osobně na ST vždycky násobně více bavilo sledovat křehké nuance přátelství, rodinných vazeb, atd..sledovat jak se parta adolescentů rozhodne vrhnout se do neznáma navzdory rodičům či vládě, čistě jen na základě křehce nejasného pocitu, že je to správné. V druhé sérii toto trošku chybělo a bylo to znát. Rozšiřovala se mythologie, celé to bylo epičtější a propletenec postav se více utáhnul, ale objevování té křehké substance tam bylo jen pomálu. To třetí série už je jiná pohádka. Puberta se zde manifestuje (díkybohu) přesně na té hraně mezi totální trapností a úsměvnou roztomilostí. Do křehkosti přátelství se vtírají nové touhy. Některé postavy mají možnost posunout se značně vpřed/vyrůst (speciálně Steve v tandemu s Robin -a nepravděpodobném buddyvztahu s Dustinem- se zde nenápadně ale poměrně zásadně posouvá blíž k dospělosti..). Dospěláci, pod tou maskou zodpovědnosti a síly, odhalují vlastně jen o trošku zkušenější a odrostlejší děti.... Prostě, najednou to tam (z mého pohledu) zase je. Není to taková smršť mixu sentimentu, dojetí a nadšení jako poprvé(pochopitelně, člověk už tomu dechberoucímu světu přivyknul) , ale ta vibrace, která mi sepíná šimrání v břiše, tam prostě je..... Osobně mě jen trošku otravovaly akční pasáže a mám dost obavy z toho příliš otevřeného konce který slibuje další ždímání dolarů a rozmělňování té televizní magie až na sračku :/ ()

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stranger Things jsou jko Star Wars. Pořád se točí okolo jedné a té samé věci. Star Wars mají konflikt dobré a špatné strany, Stranger Things zase Upside Down. Ve třetí sérii už potřetí sledujeme jeden a ten samý děj – zlé věci ze zlé dimenze se pokoušejí proniknout do té naší, aby ji ovládli. A je na pár dětech, aby To zastavili. Zatímco ale první série měla eso v rukávu v podobě tajemna a dvojka přišla s nečekaným zvratem, trojka jen opakuje to, co dosud fungovalo. Nebýt skvělých postav, tak seriál už dávno pošel nudou. Zápletka v obchodním centru je místy patetická a občas mi přišlo podivné chování některých postav a řešení událostí. Proč třeba před tajnými dveřmi, kde se děje něco nekalého, stojí za bílého dne ozbrojená stráž a není uvnitř? Pokud teda na sebe nechce poutat pozornost. Nebo proč Max nepozná, že se její bratr chová divně? A proč si tvůrci netroufli jít víc do hloubky? Will mohl mít třeba trauma z toho, že se stal obětním beránkem příšer, přišel o dětství a nemůže si najít holku, protože má problém s důvěrou. Třeba mohl pomýšlet i na sebevraždu. Bylo by to přirozeným vyústěním událostí předchozích sérií. ()

Galerie (240)

Zajímavosti (53)

  • Logo nemocnice Hawkins Memorial Hospital je odkazom na film Halloween (1978), kde je takmer totožné logo použité pre nemocnicu Haddonfield Memorial Hospital. (Marceloo)
  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna scéna, která se odehrává v Rusku a poodhaluje, co se stane ve 4. sérii. (Will_X)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Stranger Things: Temný experiment

Stranger Things: Temný experiment

18.06.2019

Vedle očekávané 3. řady mysteriózní retro série Stranger Things, by si měl každý fanoušek seriálu do kalendáře zapsat ještě jedno důležité datum – 8. července. Tento den se totiž na pultech objeví… (více)

Reklama

Reklama