Reklama

Reklama

Lovci myšlenek

  • USA Mindhunters (více)
Trailer

Hrdinové tohoto filmu jsou členové FBI, kteří mají za úkol stát se odborníky na sériové vrahy, tzn. přijít na motiv, pochopit jejich myšlení a na tomto základě, vraha chytit a usvědčit. Tým sedmi mladých lidí je proto poslán na opuštěný ostrov, kde mají pod dozorem arogantního a sobeckého profesionála podstoupit závěrečný test. Jejich úkolem je vyřešit fiktivní případ sériového vraha. Horor nastává v okamžiku, kdy se na scéně objevuje vrah opravdový a postupně likviduje členy skupiny. Na každého z nich používá jiný druh děsivé pasti. Jak přibývá mrtvých a zároveň i stop, začíná být jasné, že vrahem je někdo z týmu a ne neznámá osoba. Podaří se dosud žijícím přátelům včas odhalit, kdo z nich má na svědomí mrtvé kamarády? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (291)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Mám tento film dosť rád, je tu viac než slušné obsadenie a hrá tu tak maximálne 10 hercov, ale sú tu brutálne vraždy, niekedy je to až moc zložitý, napínavý a prekvapivý film. Hlavná zápletka nie je inak zložitá, ale samotný dej, teda tá zaujímavejšia časť sa rozbieha pomerne rýchlo a tak tam nie je veľký priestor pre nudu. Známe herecké obsadenie, niektoré postavy sú sympatické iné zase o niečo menej, ostatne, tak už to proste býva. Trochu ma mrzela krátka účasť Vala Kilmera. Hudba je priemerná, žiadna hudobná pecka. Do poslednej chvíle som nevedel kto je vrah a stavil by som sa, že by ste na to tak skoro neprišli ani vy. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Lovcov myšlienok som videl tesne po Útoku z hlbín, takže som už bol správne Harlinovsky naladený. Triler je to dobrý, ale na to, aby ste dokázali upútať v tomto populárnom žánri, kde už divák videl všetko a je pripravený na akýkoľvek šokujúci zvrat, vám nestačí ani takéto cool obsadenie, ak nemáte nejaké skryté eso v rukáve, po ktorom divákovi spadne sánka. Lovcom toto tiež chýba, ale na sobotný neskorý večer je to fajn. ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

celkem zajímavá zápletka a na oko natočenej thriller. nic víc, nic míň. spousta nelogičností v ději, jako třeba proč se špičkoví, a v samotným filmu označovaní za nejlepší, soudní psychologové chovají jako pitomý stádo a proč je nenapadne taková zřejmá věc, jakou divák ví už během třetí smrti. vraha jsem sice neodhadl, ale to se není čemu divit, protože tam na něj nijak moc věcí neukazuje. prostě je nakonec odhalen, protože se chce vytáhnout a vykecat. a konec je opravdu hodně přitaženej za vlasy (skoro jako v Mužích v černém, kdy si Vincent D'Onofrio popotahuje hlavu), ale celkově to má spád, celkem zajímavou zápletku (s výhradama na kopance) a docela chutnou a hutnou atmosféru. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

„Naprosto zhovadilý scenář, který se zvrtává v parodii na sebe sama. Skupinka lidí na izolovaném místě, terorizovaná záhadným vrahem - no kolikrát už to tady bylo, vše navíc mixnuté pořádnou porcí klišé a rádoby překvapivým odhalením. Některé promyšlené mordy jsou jak vystřižené z Nezvratného osudu, ale zatímco tam se daly brát s nadhledem, zde jsou myšleny smrtelně vážně a několik scén dělají z tohoto thrilleru nechtěnou komedii. Ještěže Harlinova režie činí tuto scenáristickou demenci aspoň trochu koukatelnou, ale stejně nechápu snahu kdysi tak vynikajícího akčního tvůrce mrhat síly na něčem takovém, v posledních letech pod sebou systematicky podřezává větev a jde mu to bohužel opravdu zdárně.“ ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Film se tváří velice promyšleně a zajímavě. Bohužel ani jedno to není. Scénář tupý, režie jakž takž, herci nezajímavý ( a hlavně se sem ani jeden z nich nehodí ) a o ostatních aspektech filmu radši ani nemluvim. Jenom díky Harlinovi, v jehož odpadových útrobách se ještě nějaká ta kvalitnější akce dá stále najít, bylo ve filmu alespoň trochu akce ( např. Matrix-variace ve vodě byla perfektní ).....PS: Těch vyvražďovaček se bát nemusíte. Jistě vás rozesmějí. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (6)

  • Ve scéně, kdy Sára (Kathryn Morris) a všichni ostatní usínají po kávě, Sára (Kathryn Morris) padá na zem a drží v ruce zbraň. Hned v dalším záběru jí však v ruce nemá. V záběru z výšky ji poté opět drží v ruce. (Ole92)

Reklama

Reklama