Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Muž, který uprchl z psychiatrické léčebny, je nebezpečný svému okolí. Je stále o krok před kriminalisty v čele s majorem Špalkem. Co spojuje muže, které pachatel s důrazem na symboliku nastražil policii do cesty? Filip zjišťuje, že jeho vzpomínky na dětství v tomto kraji jsou možná klíčem k vyřešení případu. (Česká televize)

Recenze (50)

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl seriálu byl velice mysteriózní, nebo veliká nelogická blbost. Děj byl napínavý a zajímavý, i když jsem nechápal funkci retrospektiv. Bohužel, jejich význam, krom toho, že vedly k odhalení pachatele, zůstal skryt až do konce. Ivan Trojan měl méně prostoru, ale dnes mi to ani nevadilo, Václav Neužil sem dnes lépe zapadl. Stále obdivuji výpravu a exteriéry, je s podivem, kolik ošklivosti začátku let osmdesátých se dodnes dochovalo. Několikrát jsem se i zasmál, ale obávám se, že vlastně vážným věcem. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moment prekvapenia sa už nekoná, ani Trojan už nehláškuje. Stále sa nájdu zaujímavé momenty, ale nie je ich až tak veľa ako v prvej časti. Aspoň dnes už máme potvrdené, že Michal David je večný. –––– Dnes jsem nic nevidetelního neviděl. –––– Vezmeš mě na druhej břeh? – Ještě tady chvíli zůstanem. Je nám tady dobře. ()

Reklama

rumczeis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ta přímočarost scénáře mi trochu připomněla advetury nebo podobné hry. Možná by se na to scénář hodil víc než na epizodu seriálu. Ovšem na druhou stranu je vidět jak je Marvan smířený s tím, že je v kómatu a tak odevzdaně hraje tu hru, kterou mu jeho mysl vytváří. Chování postav tak neodpovídá realitě roku 1982, ale je to to co Marvanovi vytvořilo podvědomí a on se dokonce stává jediným myslícím prvkem v daných kulisách. Trochu mě mrzí některé kulisy a technické detaily, které do roku 1982 úplně nezapadají, chtělo to větší preciznost (ale v tomhle jsem asi zhýčkaný západní produkcí). Lepší než předchozí díl a začíná se mi to líbit. ()

MiniMinion 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mnohem lepší než úvodní díl, byla v tom přiměřená akce, humor, všechno. Neužil se mi začíná čím dál tím víc líbit, jen ty jeho kostýmy mi lezou na nervy (což není chyba). Obsazení celkově je vážně skvělé, a tenhle díl mě v tom jedině utvrdil. Soudruzi SNBáci jsou co věta, to perla, hlavně Trojan a Kopta, ikdyž Budař a Jeřábek taky nezahálejí. Líbí se mi taky ta serióznější linka s Filipovým otcem. Celkově tenhle díl hodnotím velmi kladně, a těším se na další. Čest. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První pořádný případ. Jeden blázen ohrožuje "nevinné" občany, a tak je na čase ukázat soudruhům, jak to veřejná bezpečnost dělá. Místy zábavný díl díky povedené partičce kolegů, místy docela i slušné krimi, retro flashbacky moc nezaujaly. Tento díl rozhodně nezklamal a pokud to půjde tak i dál, seriál se bude líbit. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Natáčelo se na Kladně. (M.B)
  • Do nemocnice vyráží čtveřice aut VB. V čele kolony jede žlutobílá Lada se zapnutým modrým majákem a modrými blikajícími světly pod maskou chladiče. Veřejná bezpečnost používala vždy jen modrý maják na střeše, pod maskou chladiče žádná blikající světla nepoužívala. (ČSFD)
  • Marvanovi chytají ryby v obci Horní Jiřetín, v pozadí je vidět areál chemičky Unipetrol. (sator)

Reklama

Reklama