Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Luděk zjišťuje, že když je špatně, může být ještě hůř. Nutně potřebuje peníze na zaplacení alimentů, ale jezdit s popeláři, jak mu navrhuje kamarád Franta, se mu nechce. Navíc nesmí do své domovské hospody Severky. Jeho život ztratil směr… (Česká televize)

Recenze (94)

makakus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začíná být jasné, že jedinou výraznější slabinou je scénář, který se snaží "vychovávat", koneckonců jsme veřejnoprávní televize, a ta stojí vždy na správné straně, že... Mafiáni špatně, transsexuálové dobře, takže z toho uděláme, že transsexuálové ničí mafiány. Což bylo myšleno bohužel vážně. V místech, kde se to uvolní a nechá se třeba jen plynout v hospodě čas, kdy se dá prostor vynikajícím hláškám, Frantovi nebo Schmitzerovi s Medveckou to kvete do téměř dokonalosti. Takže je to pořád nahoru dolů, ale koukatelné. A mimochodem - příšerná hudební dramaturgie, ty staré hitovky, nedává to smysl. ()

tehol 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

sila mostu je v hofmannovi a vedlejsich postavach. opravdu se podarilo dat dohromady zajimave a ruznorode postavy, ktere sice maji na prvni pohled karikaturni charakter, ale jen tehdy, kdyz to u nich chceme videt. cockin, franta, schmitzer, romana, farar, cvancarka a gerd funguji z meho pohledu velmi sveze a sami o sobe. ♦♦♦♦♦ paradoxne nejslabsi mi prijde postava, ktera zatim nejvic hazela s dejem, tedy dasa/pavel, ktera pusobi velmi jednorozmerne. ♦♦♦♦♦ v pribehove lince mi nejvic zavazi syn tonda, protoze ty jeho odbocky za magdou jsou na prilis vazne strune (ac se zde zjevne snazi komicna dosahnout skrze trapnost, bohuzel to uplne nefunguje). imo totiz vyplouva na povrch problem, ze prus+kol nejsou ochotni vytvorit detskou postavu, ktera nebude pusobit svatouskovsky (viz trpaslik, maximalne ve ctvrte hvezde byl jeden cinan(?), ale to byla cista karikatura). coz je silny nepomer, kdyz na druhe strane pomalu vsem ostatnim postavam se v podstate vysmivaji do tvare. nevim, co mela znamenat ta posledni scena, ale obavam se ze, nez odlehceni, to bude dalsi zvazneni. ()

Reklama

bubun 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Před vysíláním této epizody (21:05) tento díl mělo ohodnoceno 30 uživatelů. Vtipné, že cca v půlce už to bylo 37, a nějakých 10 minut před koncem 41. Hodnotit něco před koncem, nota bene v půlce, to mi přijde opravdu zvrhlý. No nic. Bohužel dost předvídatelný díl. Co se týče muziky, tak si myslím, že seriálu/filmu sluší víc, pokud je hudba coby doplněk (samozřejmě záleží na žánru), ne když je každá skladba známý hit. To už pak nepůsobí jako podkres děje, nebo jeho zintenzivňující prvek, ale spíš to vypadá jako kdyby měl někdo hodně rád rockové a popové vypalovačky 70., 80. a 90.let, chtěl je nahustit lidem do hlavy, a děj byl tím pádem podružný. Navíc to trochu zavání lacinou snahou se podbízet. ()

nonick1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tomuhle zpočátku slibnému žánrovému slepenci hodně rychle dochází dech, komičnost se vytrácí a vtipnost jeho "nekorektních" hlášek je účinná asi jako ta nenabitá tátova flinta v rukou ženské, hrající transsexuála. Když k tomu připočtu průhlednost dramaturgicky chtěného "problému" se skinheady(?!), už z toho čiší ten veřejnoprávní kalkul na sto honů a je to s bídou na jednu hvězdu, což pro mě osobně znamená ztrátu času. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí díl nějak drží stejně "polopatě" jako minulé díly.Nějaký to kouzlo vzadu to má pořád.Nebudu říkat,že bych se řechtal,ale vždycky se jednou aspoň pousměju a jede se dál.Bohužel kromě hlášek začíná být vše dost tuctové a je vidět,že není z čeho brát,než Luďa přijde na scénu a něco se začne dít.Prušinovský Kolečko měl skvělý Okresní přebor,který Most válcuje,ale i zde díky Hofmannovi v jedný postavě drží tento seriál slušně řečeno nad pořádnou vodou.Nechci říkat,že by casting byl špatný,ono i Severka boys nejsou špatný a cikoš tam háže slušný kecy,ale při pátém dílu se bojím,že to bude Kameňák,který házel postavy jen proto,aby některá mohla zahláškovat.Možná proto,má seriál jen 8 dílů.Co je doopravdy hrůza,jsou ty nuceně vpálený songy do scén.To snad i amatér má lepší cítění a hlavně se to z ničeho nic rozjede nějaký oldies,což by bylo fajn,ale nemá to absolutně návaznost.Někdy není ani slyšet dialog nad hudbou.Tfuj.75% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Černá Škoda Superb druhé generace, kterou Dáša (Erika Stárková) umývá, má registrační značku 1U7 0861, ale v době, kdy se vozy tohoto typu začaly vyrábět, se takto nízká čísla už nepřidělovala. (Martin_L)
  • Když Luděk (Martin Hofmann) rozbíjí přední sklo Romanova auta, tak aniž by kolem auta chodil, nejdříve si zapaluje cigaretu na levé straně auta zády k Dáše (Erika Stárková), pak mlátí do skla z pravé strany čelem k Dáše, aby pak opět byl vlevo zády k Dáše. (velkyvezir)

Reklama

Reklama