Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V prohnilém texaském městečku vedou zuřivou válku dvě strany. Záhadný cizinec John Smith stojí na obou... Nájemný pistolník John Smith v drsném podání Bruce Willise je na dlouhé cestě do Mexika, protože většinu života strávil hrou na schovávanou. Osud ho ale zavane do zapadlého texaského městečka kousek od mexických hranic s příznačným názvem Jericho v době přísné prohibice. Špinavý zapadákov si zcela podmanily dva pašerácké gangy, které odtud řídí špinavý trh s alkoholem a uzavřely mezi sebou křehké příměří. Záhadný cizinec dokáže hrát vypočítavou hru na obě strany, protože muž jako on se stará jen o svou peněžitou odměnu. Celý svůj život se totiž řídí pravidlem, že nežádá a především neprokazuje nikomu laskavost. V případě krásné Feliny ovšem udělá výjimku a rozpoutá tím krvavou válku znepřátelených gangů, v níž zůstane naživu jen ten poslední... Příběh mlčenlivého pistolníka Johna Smithe představuje moderní variaci na oblíbený námět potulného samuraje Sandžúróa ze slavného japonského filmu Ochránce (Jódžinbó) režiséra Akiry Kurosawy. Pro zajímavost lze doplnit, že námět se stal předlohou i pro scénář klasického spaghetti westernu Pro hrst dolarů Sergia Leoneho. (Česká televize)

(více)

Recenze (383)

castor 

všechny recenze uživatele

Sotva přijel, koukl na špatnou holku a hned to schytalo jeho auto. Špatný den ovšem hlavně pro ty, co to udělali. Ocitá se uprostřed dvou gangů a zkorumpované policie a my můžeme litovat, že snímků z atraktivního období prohibice dnes příliš nevzniká. Profesionální zabiják Bruce Willis zase jednou nešetří kulkami, pašování kořalky stojí hodně životů a děvky (stejně jako pohřební služba) se musejí sakra otáčet. Vedle něj navíc figuruje jeden z charismatických králů vedlejších rolí Christopher Walken. Přesto tak trochu monotónní pojetí výsledku dvakrát nesvědčí, navíc bych rozhodně přitvrdil a šel temnější cestou. Ale i tak dobré. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Slabší čtyři hvězdičky. Saloony, písek vířící vzduchem, pouštní horko, bandy gangsterů a cizinec, který se jednou zadíval na krásnou dívku jdoucí okolo. A tím to vlastně všechno začalo. Akční hrdina Bruce Willis zabloudil do klasického westernu, což už to, je samo o sobě přinejmenším zajímavá kombinace. Jeho postava drsného Johna Smitha, vyprávějíc celý příběh, chrlí jednu hlášku za druhou, a kde se ocitne, je parný vzduch cítit olovem. A zároveň se tak stará o to, aby se celý film držel nad vodou. Příběh je poměrně průměrný, místy nevýrazný, a o jeho povznesení do výšin se stará bezchybné herecké osazenstvo gangsterských chlapů, v čele s dokonalým Christopherem Walkenem. Nebýt jich a Bruce, zcela jistě bych hodnotila méně. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Já to jako remake něčeho nevnímal. Viděl jsem westernovou gangsterku s příběhem chlapíka, který chce vydělat na válce gangů v zapadákově kdesi v Texasu. Willis a Walken jako protihráči nemohli být lepší vobou, tady měli producenti šťastnou ruku a tu měli i s výběrem režiséra, protože Hill vše odvyprávěl výborně a navrch přidal hromadu stříleček, které prostě a jednoduše měly koule. Pro mě svým způsobem kultovní film a jedna z nejlepších Willisových rolí. 90% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Super akčný Walter Hill a excelentný Bruce Willis spojili svoje sily proti skorumpovanej polícii a vytvorili dokonalú dynamickú drsnú akciu, plnú nábojov, krvi, hlášok a prachu na ulici. Keby ma zaujal ten príbeh išiel by som určite vyššie, ale prišlo mi to strašne pomalé a rozťahané a nie moc zaujímavé v neakčných častiach. Škoda. 70% - 3* ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Bruce Willis to u mě neukočíroval. Jeho typický motherfucker ksicht si tady nešetřil a táhnul se za ním jak smard z čerstvě odložených fuseklí. Chybí mi v tom ale strašně věcí, abych se u toho mohl bavit. Především fakt, že to má takový ten nádech westernu, který jsem nikdy zvlášť nevyhledával a taky fakt, že Bruce tam tolik nehláškuje jako například v Posledním Skautovi. On se ten jeho drsnej ksicht dá vydržet nějakej čas. Ale ne, když na něj musim čumět skoro dvě hodiny. V dnešní době mě baví víc, když si ze sebe dělá legraci a pouští se spíš do akčních komedií, než do vážných akčňáren, jako je právě Poslední zůstává. Na ty jeho velký akce to prostě nemá. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (14)

  • Pracovným označením filmu boli aj názvy Gundown či Welcome to Jericho. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama