Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebojácnou malou rybku Nemo uloví potápěč a odveze daleko od domova do svého akvária. Jeho velmi starostlivý otec Marlin se ihned vydá za svým synkem na dalekou pouť. K němu se připojí Dory, milá rybka, která ovšem trpí poruchou krátkodobé paměti. Na cestě spolu potkají vegetariánské žraloky, frajerské želví surfaře, fascinující medúzy a stále hladové racky! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (14)

Trailer 2

Recenze (897)

lamps 

všechny recenze uživatele

Po zásluze jeden z nejoblíbenějších a nejcitovanějších animáků po přelomu tisíciletí. Animace je skutečně výborná a postavy jsou skvěle vymyšleny, dobře se doplňují a zásobují diváka nepřeberným množstvím inteligentního humoru. A že těch postav tam teda je. Klidně by se mohla udělat anketa o tu vůbec nejlepší a vsadím se, že o vítězství by se pralo takových pět šest uchazečů. Vždyť vegetariánského žraloka Bruce, užvaněnou a popletenou Dori, želvího frajera Bouráka nebo celou akvarijní sebranku zná snad každé druhé dorůstající dítě. Příběh je pak dokonale přímočarý, jednoduchý, plný zábavných scén a nápaditých vychytávek (velrybí tlama, holubi), které se rychle staly pevnou součástí specifické dětské kultury. A jak všichni dobře víme: "Ryba je kámoš, ne žrádlo!" :D 85% ()

Morien 

všechny recenze uživatele

-"Musím najít svého syna! Musím mu říct, jak staré jsou mořské želvy!" Bezodpadková dramaturgie radost pohledět, tuto brilantnost nikdo nezpochybní, ale nabízí se jiná zásadní otázka: Jaký by asi byl můj vztah k tomuto filmu, kdybych ho neznala v brilantní české dabované verzi? Protože při vší úctě k Ellen DeGeneres a zbytku ansáblu se mi zdá, že by se počet míst, u kterých brečím (ať už smíchy, nebo pohnutím) značně snížil. A kde nejsou slzy, není láska. ()

Reklama

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

nekompromisně nejlepčejší animák :) Doris nemá konkurenci... roztomiloučký Nemo... a bojácný Marlin, kterého mateřský cit dovede přes hranice svých možností... když k tomu přidáme ostatní v podobě Bouráka, Bruce a tak dál... zábavu a akci si vychutnáme plnýmu doušky :) Můůůj... můůůj.. bubliny bubliny... My jsme pěknej bručoun... víš co děla proti naštvanosti??? měl bys plavat..měl bys plavat :) tatínku..tatínku..viděl sto..viděl sto.. jsi naprostá špica... mladéééj :) ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Dojemný slzopudný začátek, který by na mě v mých pěti, deseti ba i patnácti ba i více letech fungoval, vlastně to lehce působilo i v při mém stařeckém cynismu, a pak se Nemo ztratil a ostatní ho hledali, holčička měla škaredá rovnátka a nakonec jsme si mohli spokojeně zaplácat ploutví. Když něco, v čem je dost oranžové a figuruje v tom ryba, dávám přednost maminčině rybí polévce. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Tomu, že Walt Disney stále existuje může vděčit Michaelu Eisnerovi, který spolu s Pixarem dokázal nemožné. S několika málo animovanými filmy skomírající společnost zachránili. A tím pádem nepřekvapujícím hodnocením bude plných pět hvězdiček. Hledá se Nemo je brilantní. Pobavil jak mě, tak mé rodiče a mladší sourozence. Vynikající film pro celou rodinu. Film jsem si prostě musel koupit na DVD. Ne náhodou je film nejprodávanějším DVD vůbec. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (93)

  • Pohyby žahavých "chapadel" sasanky vytvořil stejný program, jenž hýbal Sulleyho srstí ve filmu Příšerky s.r.o (2001). (D3VIL)
  • V Pixaru se traduje historka, že prvotní inspiraci pro dobrodružství malého Nema našel režisér a scenárista Andrew Stanton v roce 1992, když se svým synem navštívil Vodní svět. Právě tehdy si uvědomil, jak krásně by barevný podmořský svět vypadal v počítačové animaci. Celý příběh vychází ze životních situací samotného Stantona a spadá do roku 1997. Při jedné z procházek se synem si povšiml, že svého potomka tak úzkostlivě střeží a opatruje, až to má dopad na jejich vztah. Ihned začal pracovat na scénáři, ačkoliv na pořadu dne byla postprodukce filmu Život brouka (1998). (Dlee)
  • Pri scéne v ponorke, počas žraločieho útoku, je možné zachytiť odkaz na horor Osvietenie (1980), kedy žralok Bruce so svojim "Here's Brucey!" parafrázoval slávnu Nicholsonovu hlášku "Here's Johnny!" (Hudino)

Související novinky

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Kovbojové versus emzáci?

Kovbojové versus emzáci?

18.06.2008

Ano, a dokonce ve dvou projektech. O plánované adaptaci komiksu Cowboys & Aliens, kterou pro DreamWorks a Universal produkují Brian Grazer a Ron Howard, jsme už psali. Na světě je scénář autorů… (více)

Reklama

Reklama