Reklama

Reklama

Na začátku detektivního příběhu je ve vaně nalezena mrtvola majitele autoopravny Martina Horáka (D. Prachař). Policie tento případ nejprve považuje za sebevraždu. To se však nezdá detektivovi Pavlu Vondrovi (V. Dlouhý), který začne znovu rozplétat nitky tohoto zpočátku jasného případu nehody… Ty ho zavedou až na začátek jiného případu a k ženě, se kterou se už jednou setkal – k překladatelce Evě Jarolímové (P. Jungmanová). Tenkrát vyšetřoval sebevraždu její sestry Jany (Z. Dřízhalová), která skočila z okna a nikdo nevěděl proč… (Česká televize)

(více)

Recenze (74)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Tato literárně temná detektivka sice má ryze televizní ambice, ale jinak se jedná o vcelku zajímavý příběh i přes svou typickou kýčovitost. Bohužel tu však po zhlédnutí zůstalo mnoho nejasností a nezodpovězených otázek. Těžko říci jestli to bylo úmyslem pro větší tajemnost. Ztrácí to však v určitých chvílích na logice. Televizní optika jako z 80. let tomu dodává, jak se dnes říká, retro atmosféru, ale spíše je to na škodu. Petra Jungmanová ve své roli překvapila a Vladimír Dlouhý jen potvrdil svoji vyjímečnost. Díru do televizního světa přes značnou konkurenci podobných snímků toto sice neudělá, ale za pozornost stojí. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Asi jsem čekal více. Na filmu byl vlastně nejlepší konec (zbytek filmu jsem se více méně nudil). Polemizovat o tom, že člověk, který úmyslně a vědomě nakazí jiného člověka takovou nemocí jako je AIDS, je přinejmenším bezohledné hov...ovád, snad ani není potřeba. Abych pravdu řekl, herecké výkony mě moc nechytly, hudba také nic extra, takže jen díky tomu konci to je ještě průměr. ()

Reklama

sator 

všechny recenze uživatele

Ani nevím jestli se něco povedlo, snad námět...Co se nepovedlo je mix hudby která je vyloženě rušivá a místy překrývá ruchy filmu-naprosto samoúčelně.Hudba zřejmě měla navodit melancholický ton filmu ale bohužel se Déczimu fakt nepovedla... Takže snad zbývá za pozornost jediné pan Dlouhý ale i ten hrál v příšerné režii mizerně..Jediné co je na snímku zajímavé je pozadí událostí, kde se potkaly budoucí manželé Dlouhý a Jungmanová. ()

markotter 

všechny recenze uživatele

Průměrná detektivka s hodně TV lookem (nic proti) a relativně zajímavou pointou, kterou jsem ale prokoukl docela brzo. Co bylo příšerné, byla hudba - takhle agresivní a nepříjemnou hudbu jsem už ve filmu dlouho nezažil. V závěrečných titulcích mě překvapil Laco Deczi - inu ne každý kdo je dobrý v jednom, nemusí vynikat v druhém. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Spíš než o pravou detektivku se jedná o psychologické drama, jehož osou je osobní tragédie a nedůvěra v možnost právního potrestání viníka, která vede k vlastnímu řešení této nespravedlnosti. Je to případ, kdy není v moci policie viníka potrestat, protože jeho provinění je spíše v oblasti morální než faktické. Snímek má velmi dobré herecké výkony, komorní atmosféru a pozvolna plynoucí příběh, který mi vůbec nepřipadá nudný i když je už od poloviny zřejmé, jak to dopadne. Na české poměry velmi slušná televizní práce. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Petra Jungmannová a Vladimír Dlouhý si počas natáčania padli do oka a neskôr sa stali partnermi. (Raccoon.city)
  • Režisérka Jitka Němcová si vybrala herečku Petru Jungmannovú na základe toho, že sa jej v tom čase zabila staršia sestra pri lete motorovým rogalom a ona potrebovala niekoho, kto sa dokáže vžiť do pocitov človeka, ktorému tragický osud vzal súrodenca. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama