Reklama

Reklama

Na začátku detektivního příběhu je ve vaně nalezena mrtvola majitele autoopravny Martina Horáka (D. Prachař). Policie tento případ nejprve považuje za sebevraždu. To se však nezdá detektivovi Pavlu Vondrovi (V. Dlouhý), který začne znovu rozplétat nitky tohoto zpočátku jasného případu nehody… Ty ho zavedou až na začátek jiného případu a k ženě, se kterou se už jednou setkal – k překladatelce Evě Jarolímové (P. Jungmanová). Tenkrát vyšetřoval sebevraždu její sestry Jany (Z. Dřízhalová), která skočila z okna a nikdo nevěděl proč… (Česká televize)

(více)

Recenze (74)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kurva, to bolo čo za hudbu. Jak keby sa platňa dvakrát už prelomila a stále sa ju pokúšate hrať cez injekčnú striekačku. Škoda aj lacnejšieho spracovania, z ktorého ešte dýchajú deväťdesiatky. Ale detektívne to nebolo úplne zlé, len keby to skoro celé nebolo odhalené veľmi rýchlo a tak nakoniec šlo len o to, či Dlouhý dá dlouhého do kurína či nie, zatiaľ čo ona preferuje masturbáciu. Kopa scenáristických chýb z toho urobili úroveň inscenácie. ()

Lish84 

všechny recenze uživatele

Zprvu to vypadá na klasickou detektivku s obvyklým schématem: detektiv obchází, vyptává se a postupně odhaluje. Záhy se ale hlavní postavou stává mladá žena, detektivka dostává přívlastek psychologická a v tomto případě to bohužel znamená snížení tempa a napětí. Příběh sám o sobě ale není špatný - totožnost pachatele lze sice vytušit brzy a snadno, ale tvůrci naštěstí nemají diváky za hlupáky a v závěru dovedou překvapit a zapůsobit odhalením jedné důležité skutečnosti (a protože jsem od prvního zhlédnutí konec úspěšně zapomněl, byl jsem překvapen i podruhé :). Ovšem je to spíše námět na jeden díl nějakého seriálu. Nedávno jsem sledoval slovenské Mesto tieňov a do něj by se tento příběh přesně hodil - a mnohem více by v rámci padesátiminutové epizody zapůsobil. Tvůrci Dne, kdy nevyšlo slunce si sice místy zajímavě pohrají s kamerou, ale jsou to spíše samoúčelné hrátky a téma filmu tím nijak umělecky nepovýší (o což se asi snaží). ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Deň, keď sa zastavila zem je mysteriózny sci-fi triler, Deň potom je katastrofický triler a Deň, keď nevyšlo slnko je napriek názvu, evokujúcemu spomenuté žánre kriminálny triler s romantickým nádychom. Má niekoľko výrazných kladov, ktoré bohužial trochu zrážajú niektoré výrazné zápory. Takže vynikajúci výkon hlavnej predstaviteľky verzus dĺžka, ktorá je neúmerne naťahovaná dlhými sekvenciami, ktoré pokračujú aj potom, čo bolo všetko povedané a robia tak z diváka trochu blbca (Eva odchádza od právničky, sadá si na lavičku, chvíľu sa pozerá a výpúšťa z pod šiat balón, pritom dávno vieme, že išlo o pascu). Ďalej nadpriemerný scenár, ktorý je na televízny film vynaliezavo napísaný verzus vlezlá hudba, tá trúbka mi bude dunieť v ušiach ešte nejaký čas. Suma sumárum vydarený televízny film, ktorý mohol byť ako súčasťou kriminálneho seriálu, kde by epizóda trvala znesiteľnejších 60 minút, tak celovečerný kino film s väčším rozpočtom a nejakou podzápletkou navyše. 70%. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Ani nevím jestli se něco povedlo, snad námět...Co se nepovedlo je mix hudby která je vyloženě rušivá a místy překrývá ruchy filmu-naprosto samoúčelně.Hudba zřejmě měla navodit melancholický ton filmu ale bohužel se Déczimu fakt nepovedla... Takže snad zbývá za pozornost jediné pan Dlouhý ale i ten hrál v příšerné režii mizerně..Jediné co je na snímku zajímavé je pozadí událostí, kde se potkaly budoucí manželé Dlouhý a Jungmanová. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Asi takto sa dá spackať možno aj obstojný námet. Pritom so sympatickými dobre hrajúcimi hercami. Už ten moment pri identifikácii v márnici, keď sestre odhalí celé nahé telo nebohej, aby z toho aj divák niečo mal, mi udrel do očí, že režisér alebo scenárista film nezvláda. A tak to išlo až do konca, keď boli niektoré pasáže preťahované alebo úplne zbytočné, až som mal dojem že polhodinka by na film stačila. A tá príšerná hudba akoby bola zložená k celkom inému filmu. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Petra Jungmannová a Vladimír Dlouhý si počas natáčania padli do oka a neskôr sa stali partnermi. (Raccoon.city)
  • Natáčelo se v Praze. Hřbitov se nachází na Vinohradech. [Zdroj: filmovamista.cz] (SONY_)

Reklama

Reklama