Reklama

Reklama

Sandman

(seriál)
  • USA The Sandman
Trailer 2
USA, (2022–2024), 19 h 8 min (Minutáž: 38–64 min)

Předloha:

Neil Gaiman (komiks)

Hudba:

David Buckley

Hrají:

Tom Sturridge, Gwendoline Christie, Charles Dance, Boyd Holbrook, Jenna Coleman, Vivienne Acheampong, Sanjeev Bhaskar, Asim Chaudhry, David Thewlis (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(21)

Existuje svět, kam se dostaneme, jenom když zavřeme oči a usneme – říká se mu Snění. A Pán snů Sandman (Tom Sturridge) tam umí zhmotnit naše nejhorší noční můry a představy. Když Sen nečekaně padne do zajetí, ve kterém stráví sto let, vyvolá jeho nepřítomnost dlouhou řadu událostí, které navždy promění svět spících i bdících. Sen se proto vydává na putování mezi světy i v čase a napravuje chyby, které udělal za dobu svojí dlouhé existence, musí znovu prozkoumat, kdo je přítel, a kdo nepřítel, a poznává taky nové bytosti – ať už kosmické nebo ze světa lidí. (Netflix)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (288)

verbal 

všechny recenze uživatele

Hrabivý a slávychtivý prostitut Nýl se na stará kolena rozhodl za každou cenu řádně zmonetarizovat své někdejší neotřelé až svěží pankové omalovánky jen s několika málo seksuálně dezorientovanými postavami, nasral si tedy na hlavu, vytřel prdel svým vlastním odkazem a zaprodal duši diverznímu multikulti homoďáblu. Velmi páteřní! Pro deviantní NEomarxistickou Televizi Frustrovaných Labilů a Inkluzních Xenofobů muselo být autorovo dobrovolné kurvení se bezesporu splněným snem, plným mužských kolonoskopií, přešitých pohlaví a nadužívání negrů za účelem kokotporátně poháněné nucené pseudokulturní převýchovy mas, notabene když se ten bezcharakterní hraboš ještě za ty prachy v rámci PR uvolil pošlapávat sám sebe, srát si do huby a kudy chodí „inovativně“ tvrdit, že přece vždycky chtěl černočerný homiks, až po okraj narvaný tranzistory, buzeranty a vyšinutými pohlavními indiferenty, bo tak je to správné a tak to má být! A tak se notně vybukvený Střihoruký Edward zfetovaně potácí Gaymanprájdem - novým snovým světem dobrovolně pohlavně, rasově či ideologicky zpotvořených původních animáků, velmi kýženého mezirasového křížení a hlubokých feministických výronů řádně emancipovaných srostlých stydkých pysků, v němž se hnusným bílým heteroseksuálům vůbec nic nezdá a můžete si být od počátku jistí, že každá postava tu minimálně jednou vyprcá někoho stejného pohlaví či jiné rasy. Což by normálně nebylo nijak zvlášť pohoršující, kdyby se nejednalo o ryze demagogickou a účelovou rýfnštálovskou kvintesenci globálního LGBT+DDPPP+BLM kokotismu. A rozhodně je obrovské (Genderově neutrální adjektivum, nikoliv gramatická chyba!) škoda, že Gayman své dílo zaprodal bolševickým ideologiím, nechal přehomogenizovat a přebarvit, neboť jinak disponuje úžasnou fantazií, zajímavými myšlenkami, a díl o negrosmrti je naprosto brilantní! Ale kromě všeho i moc tranzistorů, negrů a buzerantů škodí, čili mínus tři puchýře, a spravedlivě přehodnotím pouze v případě, že druhá řada bude nacpaná pedofily, zoofily a ťamany! ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Vůbec netuším, co mám chválit jako první, proto to vezmu náhodou. Takže za prvé - Sandman má fantastické obsazení. Tom Sturridge se do titulní roli hodí naprosto perfektně a sledovat famózní herecký koncert velkolepého Davida Thewlise (ten zde podává svůj nejlepší výkon za posledních pár let), jako obvykle geniálního Charlese Dance, výtečné Jenny Coleman jako Constantina, pekelně dobré Gwendoline Christie či zatím nepříliš využitého Stephena Frye, je prostě radost. Co herecký výkon, to nadšení z mé strany. Dále - fantastická atmosféra. V tomhle byl už pilot (který byl navíc i velmi příjemně tajemný) naprosto fenomenální a další díly v tomhle směru naštěstí nepolevují. Atmosféru pak skvěle doplňuje parádní vizuál, obzvlášť peklo se opravdu povedlo. Obě tyhle složky společně na výbornou šlapou zejména ve třetím díle, jenž nám blíže představuje Constantina (tedy vlastně Johannu Constantine). Dialogy je pak radost poslouchat, je na nich znát nejen to, že mají původ v komiksu, ale též to, že se na nich podílel Gaiman samotný. Silný scénář pak strhne především v komorní, ale o to samozřejmě působivější, páté epizodě. Kromě toho všeho má Sandman také povedený soundtrack a o geniálnosti postav ve světle jejich původu snad ani nemá cenu se zmiňovat. 9/10. Více zde, ()

Reklama

Lama.Lama 

všechny recenze uživatele

Nooo, prvních pár epizod by šlo na rozjezd, jenže pak člověk zjistí, že rozjedem to skončilo a 70 % seriálu o ničem není, nijak se nepojí a třešínkou na dortu je agresivní cpaní gayů a lesbiček do každého vašeho tělního otvoru. NOPE, THANK YOU. Ani to neskutečné množství známých herců to opravdu nezachrání. ()

Chermy 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání. Předlohu neznám, ale seriál se většinu času táhne a je prostě jen divný... Gwendoline Christie je tu strašná, jako ďábel absolutně bezzubá, bez charizmatu a spolu se zeleným démonem to připomíná spíš slabší díl Buffy, než věhlasnou fantasy. Jenna Coleman jako Joanna Constantine bez charizmatu. Jak je třeba fajn v Serpentovi, tak na tohle prostě nemá a člověk se neubrání dojmu... jaké by to mohlo být, kdyby tam nastoupil Keanu Reeves jako John Constantine.. nebo někdo kdo tu postavu umí stejně prodat... ten seriál je otravný tím, že prakticky každý je zde úchylný... gay komunitě tohle musí dělat spíš medvědí službu. Vůbec mě to nebavilo a to i přesto, že některé pasáže byly originální a zajímavé a samotný Sandman je obsazený skvěle! Potěšil mě i narušený Lupin, ale těch pozitivních věcí je zde opravdu minimum. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Ne, nebude to další recenze z pera idiotů, kteří nechápou, že v amerických seriálech hrají černoši a ženy, protože je jich v USA hodně, nebo že jeden z nejvíc LGBT inkluzivních komiksů v 80. letech obsahuje ve své adaptaci LGBT postavy. Adaptace Sandmana mě samozřejmě zklamala, protože jsem fanoušek předlohy, která mi oproti seriálu přijde hlubší, zajímavější a výpravnější a ani jsem nepředpokládal, že by mě mohla uspokojit. Přesto mě nepříjemně překvapily změny příběhu a úpravy rolí postav (pro idioty: ne, nemyslím tím, že něco hraje černoch, žena nebo že některé postavě připsali minutu navíc, aby mohla být gay) oproti prvním dvěma svazkům, které nepřispěly k lepší verzi příběhu, ale spíš jí posunuly k průměrnosti. Asi nejsem sám, kdo si představoval Morfeuse jinak, než chlápka, který vypadá, že se každou chvíli rozbrečí poté, co si poslechne kárání od kdejaké smrtelnické přísné černošky ;) a výhrady lze mít i k pár dalším postavám. Seriál je natočený nenápaditě a taky vypadá po stránce výpravy překvapivě nudně - když postavy vedou konverzaci, zpravidla jen tak mrtvě stojí před zdí, na kterou efektáři později nalepí nějakou tapetu paláce nebo krajiny, je to opravdu slabota i po stránce atmosféry. Pozitivum je, že díky snaze nahustit do deseti dílů obsah dvou svazků se tentokrát nepodařilo Netflixu zničit váš čas natahovanou vatou a velmi mě překvapilo, že se Netflix snažil natočit i epizodu "John Dee si dává kávu v bistru", kterou považuji za top moment původního komiksu a i když samozřejmě umírněně, nihilistický mráz přeběhl. Věřím, že diváci neznalí komiksu ocení Sandmana pozitivněji, pokud nepatří mezi idioty, co si místo sledování děje dělají čárky tužkou do bločku, kolik černochů a LGBT dostalo příležitost. Znechucený jsem byl českými titulky - chápu, že Netflix nezaměstnává Viktora Janiše, ale dement, který neumí anglicky ani označení rodinných příslušníků nebo přeloží androgynního Lucifera do ženského rodu jen protože ho hraje žena, nebo naopak Touhu překládá do mužského rodu, protože mluví hlubším hlasem, si podle mě nezaslouží překládat jeden z nejočekávanějších VOD projektů. Každopádně by vás seriál měl inspirovat k přečtení mnohem lepší předlohy, která v českém vydání dopadla kvalitně a neměli byste se spokojit s málem. :) ()

Galerie (234)

Zajímavosti (10)

  • Přestože se v seriálu nevyskytují a není o nich zmínka, příběh se odehrává v komiksovém vesmíru DC, tedy ve stejném světě, kde existují postavy jako Superman a Batman. (spacemaster)
  • Sandman v pekle má oblek z podzimní kolekce roku 2011, který vytvořil britský návrhář Gareth Pugh. Jeho práce je popisovaná jako performativní umění a kostýmy z jeho dílny využila např. Lady Gaga, Kylie Minogue či Beyoncé. (TroiMae)

Související novinky

Sandman se dočká druhé řady

Sandman se dočká druhé řady

03.11.2022

Tak je to konečně oficiální, a fanoušci už můžou přestat na sociálních sítích bombardovat spisovatele a scenáristu Neila Gaimana dotazy, jestli a kdy Netflix obnoví adaptaci jeho slavného komiksu… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Netflix chystá Sandmana

Netflix chystá Sandmana

01.07.2019

Kultovní komiks The Sandman se v Hollywoodu pekl už pěknou řadu let. Oceňované dílo spisovatele Neila Gaimana zkoušela studia přivést na plátna kin už někdy od počátku devadesátých let minulého… (více)

Reklama

Reklama