Reklama

Reklama

Godzilla - Útok z neznáma

  • Československo Útok z neznáma (více)
Trailer

Obsahy(1)

Godzilla se opět musí utkat se zlem. A to s tříhlavým monstrem, kterého chce využít pro své plány na ovládnutí planety - mimozemská civilizace. V pořadí šestý film s Godzillou. Jedna z hlavních inspirací pro ''Mars útočí'' Tima Burtona. (Chupacabre)

Videa (1)

Trailer

Recenze (60)

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Na tomhle zábavném zábavném béčkovém dílku mě asi nejvíc překvapily propracované a často i mechanické kulisy a rekvizity a záběry letu lodi vesmírem vypadaly kupodivu velmi realisticky. Příběh je neuvěřitelně překombinovanej, herci toporní a nějaký hlášky naprosto stupidní, ale jako celek to překvapivě funguje. Naprosto mě odrovnal vtípek(?) s obrácením lodi o 180 ° ve stavu beztíže při prvním letu na planetu X :-D No a pak ten ochránce dam, svíjející se Xané, geniální monstra v čele s Gojirou a jejich bránici cupující bitky… Perfektní! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Partnerské problémy, zákeřní mimozemšťané a souboj oblud! Vesmírná sci-fi linka přinesla příjemné osvěžení do žánru kaiju (i když není zcela výjimečná). Samozřejmě bestií numero uno je King Khidorah, který ale proti spojenectví Godzilly a Rodana nemá šanci. Na svoji dobu obstojné speciální efekty - létající talíře, blesky, magnetické vlny; devastace papundeklových domů, modelů vláčků či armádní techniky je úsměvná, avšak pro fanouška žádoucí stejně, jako kašírované hory. Po letech musím jednu hvězdu přihodit, jelikož jsem si tentokrát snímek užil naplno. ()

Reklama

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Lahůdka, škoda že v ní nebyla i Mothra, pak by to bylo dokonalé. Samotná zápletka mi přišla značně vynalézavější než obvyklé Godzilly (kde je normálně taková, že se prostě někde vynoří a začne blbnout). Akorát mě prudilo zrecyklování několika scén bitvy z prvního filmu s Radonem, které jsem už v něm komentoval jako vrcholně špatné z vojenského hlediska. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Godzilla tu skoro není, místo něj zoufale stereotypní ufoni. Navíc tak dlouhý rozjezd, a to jen kvůli nejhorším dosavadním soubojům (a trikům obecně - vždyť jsou i vidět ty špagáty, na kterých Radon visí) v sérii. Vůbec se divím, že za skoro všemi díly stojí stejný režisér, ten rozdíl kvality kus od kusu je celkem znatelný. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

I když jsem tomu moc nevěřil, „Godzilla - Útok z neznáma“ je další dobré kaiju které Honda v 60. letech natočil. Spojení s mimozemskou civilizací je zase jednou funkční, navíc jsou zde výborné efekty, pokud tedy pominu lidi v kostýmech. Po téhle stránce jsem se skutečně skvěle bavil, navíc to má i nějakou tu romantickou zápletku a spoustu destrukce, prostě všechno, co by kaiju film měl mít. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • S výnimkou Mothry má tento film rovnaké obsadenie monštier ako predošlý. Taktiež ich hrajú rovnakí herci. (MerlinPolcic)
  • Tento film je v chronologickom poradí šiestym filmom s tematikou Godzilly. (dyfur)

Reklama

Reklama