Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o tom, jak mladý rytíř a jeho starostlivý otec najdou nejen cestu jeden k druhému, ale také lásku a štěstí... Pohádku o rytířích, unesené princezně a kouzelném náhrdelníku odvypráví Česká televize na Štědrý večer. Vincent (Jan Komínek), rozvážný a mírumilovný mladík, který rád čte a maluje, je pravým opakem svého otce (Lukáš Vaculík). Ten má jako vysloužilý a ambiciózní rytíř silnou potřebu svého syna neustále opatrovat a zahrnovat ho důležitými radami. Dokonce jej doprovází i na zkušenou do světa. Na cestě se setkají s černokněžníkem, vystaví nebezpečí říši víl a musejí svoji chybu napravit. A samozřejmě osvobodit i krásnou princeznu (Lucie Černá). Nakonec rytíř pochopí, že ne vše se dá vyřešit mečem, a Vincent si uvědomí, že se zlem je nutné bojovat. Láska krásné princezny a půl království k tomu je pak zákonitou odměnou. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (340)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Sympaticky to začíná, ale dlouho to nevydrží. Jaromír Hanzlík si tohoto záporáka za rámeček asi nedá, nicméně jeho fanoušci ho možná ani proklínat nebudou, protože ho s velkou pravděpodobností ani nepoznají, a také hlavní mladí hrdinové (i když sympatičtí) jsou jaksi mdlí. Trochu zajímavě hrají jen Lukáš Vaculík, Jitka Ježková a Táňa Pauhofová. Nápad zbraně vs. vědomosti byl dobrý, ale chtělo to asi přidat více humoru. ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Vánoční nálada mě udojila, abych se kouknul na novou pohajdu. Upřímně? Byla to chyba. Měl jsem se raději vyslíct do naha a jít běhat břečkou na silnici. Nehledě na to že soudruh Prdolenský vykradl asi pět dalších pohádek, tak silně neokoukanej kást tomu opravdu nepřidal tu správnou pohádkovou patinu a poslal to svejma prkenejma výkonama solidně do prdele. Tisícročný Culík s neméně kvalitním záporákem Hajzlíkem fakt nejsou pohádková dvojka. O zbytku prken raději ani nemluvě. Naprostá ztráta času. 15% P.s.: ta jedna hvězda je pochopitelně za Táňu :) ()

Reklama

mchnk 

všechny recenze uživatele

Velmi slušné prostředí je, žel přírodo, zašlapáno, a tím pádem k ničemu, celkovou absurditou skoro ve všech směrech. Děj i vývoj či chování většiny postav, casting a moderní hudba. Dialogy jsou dokonce na bázi stupidity nováckého seriálu pro mládež. Jakkoli poté moralizovat je v tomto tvůrčím bahně zcela zbytečné. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Letos se mi to zdálo obzvlášť bídné. Česká televize by se měla zamyslet, jestli by nebylo lepší místo několika nových spotřebních pohádek každý rok, které si každá domácnost k tomu stromku ze setrvačnosti pustí stejně jenom proto, že nic jiného nikde nedávají, natočit třeba jenom jednu pohádku ob rok, do které by se investovalo víc peněz i tvůrčích sil a dalo by se na ni koukat. Třeba i opakovaně. Když už se teda musí točit nové a na jiný typ vánočního filmu tu nikdo koule nemá. ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Tak já nevím, ale zhruba první půlka pohádky se mi docela i líbila. Hlavně Lukáš Vaculík svou postavu udatného rytíře zahrál dobře a svým hereckým nadáním nejenže vyčníval nad ostatními, ale dokázal mě i sem tam mile pobavit. Záběry z druhé půlky z okolí temného hradu už tak půvabné nebyly a ani samotná konfrontace s úhlavním záporákem nestála za řeč. Už jsem v minulosti viděl nějaké ty zlé černokněžníky a pan Hanzlík mezi ty nejděsivější patřit asi nemůže. Možná by to chtělo ještě přidat na nějaké akci či humoru a byla by z toho alespoň hezká průměrná pohádka. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (11)

  • Poté, co se celá výprava táboří a upeče zajíce, jde potom Vincenc (Jan Komínek) spát. Zajíc je přitom stále na oni, při dalším záběru už ale na ohni není a rožeň je opřen o vidlici. (mkali)
  • Na premiérové vysílání se o Vánocích 2016 dívalo na Českou televizi 2,7 milionu diváků. (mar48)
  • Hlavní zápletka, ve které se otec vrací z války a namísto syna bojovníka najde u matky syna, kterého zajímá umění knihy poezie, se nápadně podobá filmu Sestřička a princ ze snů (1996). (Nick321)

Reklama

Reklama