Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od oscarového® režiséra Rona Howarda, Oheň je strhující, emocemi nabitý thriller o nebezpečném životě profesionálních hasičů. Kurt Russell a William Baldwin jsou dva znesváření bratři, pracující podle rodinné tradice jako hasiči v Chicagu. Když se objeví podivné série požárů, které spojuje stejný žhářský rukopis, jsou bratři donuceni dát své spory stranou a věnovat se jejich vyřešení. (Magic Box)

(více)

Recenze (295)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná trvalka... Ačkoli je detektivní zápletka tohoto thrilleru tuctová a ničím přitažlivá, prostředí hasičského sboru, adrenalinové akce uprostřed požáru a výtečný Kurt Rusell dodávají Howardovu snímku potřebný šmrnc. Zejména role drsného (ale v nitru až překvapivě zranitelného) Bejka Mc Caffreyho patří vedle nezapomenutelného pilota R. J. MacReadyho k Rusellovým nejlepším. Fešácký William Baldwin v jeho stínu trochu živoří, zato stařík Sutherland si svého maniakálního pyrouše vyloženě vychutnává. De Niro? Rutina. Ku cti Ohně budiž přičten fakt, že funguje nejen jako efektní ohňostroj, ale poměrně se mu daří rozehrát i lidské drama na pozadí příběhu. A nakonec i ta dávka hrdinského patosu se vydýchat dá, však on to někdo hasit musí, ne? Prostě příjemná podívaná, která zahřeje, ale rozhodně nespálí. ()

Crazer 

všechny recenze uživatele

Tento film je správnou volbou, prostě klasika na víkendový večer. Pálivý thriller o nespoustaném a nekontrolovatelném ohni s neustálým hledáním tajemného žháře. Právě detektivka s Robertem De Nirem, mi připadala na tomto filmu nejzajímavější, i některé dechberoucí scény s efektním, vyčkávajícím ohni byly nezpomentuelné. Zřejmě největší hit W. Baldwina ... nebo ne? Rád se k tomuto filmu vracím i po tolika letech. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Ako to robíš, že vždy všetko tak perfektne poserieš?“ Na troch technických Oscarov nominovaný OHEŇ som mal odjakživa rád: strhujúca kriminálna zápletka plná prekvapení, atraktívne „chlapčenské“ kulisy (namakaná požiarna stanica, cool červené cisterny, zapálené obrovské domy), realisticky stvárnený vzťah dvoch bratov „ktorí sa nemajú veľmi radi“ (William Baldwin a predovšetkým výborný Kurt Russell, ktorému by som dal za jeho výkon Oscara), vynikajúce herecké obsadenie podporných roličiek (excelentné roličky majú Robert De Niro ako požiarny policajt i Donald Sutherland vo svojej diabolskej variácii na ohňového Hannibala Lectera) a výborná réžia Rona Howarda, ktorá vie, čo chce. Vie to veľmi dobre. ()

Asgy 

všechny recenze uživatele

Nejvíc se mi líbilo, že oheň je zde pojat jako živá dýchající bestie a tohle pojetí zde vypadá dost uvěřitelně. Jinak příjemný příběh, kterému až na občas moc velkou dávku hrdinství nemám co vytknout. Chápu, že tahle práce je nebezpečná, ale to co zažili hrdinové tohoto filmu se zase asi až tak často neděje. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních a kdo ví, zda ne poslední hit Williama Baldwina. On skutečně nebyl nikdy nijak dobrým hercem, takže se musel spolehnout jedině na spolehlivé výkony dalších kolegů, no a tady se jich dočkal. Díky kvalitnímu obsazení a slušně akčnímu ději se jedná o jeden z nejlepších thrillerů 90. let. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (19)

  • Kvůli co nejvěrněji podané scéně byl kameraman několikrát oblečen do ohni odolného obleku a vržen i s kamerou přímo do plamenů. (POMO)
  • Herečka Jennifer Jason Leigh po přečtení scénáře řekla režiséru Ronu Howardovi, že by si chtěla zahrát oheň, protože má ve filmu nejlepší roli. (POMO)
  • Scénárista filmu Gregory Widen byl tři roky hasičem a tento film je inspirován smrtí jeho kolegy a kamaráda, který zemřel při jednom z požárů. (Karlos80)

Reklama

Reklama