Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Náš kamarád Paddington se už šťastně usadil s rodinou Brownových a je oblíbeným členem místní komunity. Aby mohl koupit ten nejlepší dárek ke 100. narozeninám jeho tety Lucy, začne pracovat. Cesta za dobrodružstvím začne, když je tento dárek ukraden... (Vertical Entertainment)

Videa (10)

Trailer 5

Recenze (208)

Morien 

všechny recenze uživatele

Film mě bavil od začátku do konce, protože oproti prvnímu filmu, který byl celý o takových těch rodinných hodnotách, což mě ve filmech většinou nezajímá, je to prostě legrační dobrodružství. A navíc hezky implementuje bezodpadkovou dramaturgii. (Vím, že Hugh Grant si dělá srandu sám ze sebe, ale takhle nějak si představuju, že to vypadá u Toma Cruise doma.) ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Dvojka se nese v podobném duchu jako 1.díl - sympatický britský humor v podání herců, které nejde nemít rád, jednoduchý děj s celkem klišovitou zápletkou a méďa, který kupodivu není vůbec otravný. Výsledkem je slušný 3hvězdičkový mix, na který se asi nebudu mít problém podívat při nějaké rodinné příležitosti znovu. (Blu-ray, orig.) ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Druhý díl kupodivu drží kvalitu nastavenou jedničkou. Možná ubylo přímých parodických scén, ale režisér se zase vyřádil třeba s leporelem Londýna a vězením v růžových barvách. Hugh Grant je jako padouch zasazen do děje lépe než Nicole Kidman v jedničce (a jeho reklama na psí žrádlo nemá chybu). A závěrečná honička v parních vlacích už jen dokládá, v jak moc paralelním vesmíru se tahle taškařice odehrává. :) ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Jedno z mála pokračování, které se nejen, že zvládá vyrovnat svému předchůdci, ono ho i v mnoha ohledech překonává. Druhé dobrodružství s chlupatým sympaťákem z Peru je neskutečně pozitivní dávka optimismu a dobré nálady do žil, která zvláště v předvánočním čase dělá divy. Skvělé obsazení a sebejistější zpracování jsou tu jako příjemný bonus. Tohle si zkrátka užije celá rodina. [85%] ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Stejně kouzelné jako jednička a vlastně i můj komentář by mohl být stejný. Peter Capaldi má ve své dokonale protivné role tentokrát zatraceně málo prostoru, ale to plně vynahrazuje úžasný Brendan Gleeson a zářící Hugh Grant ve své nejlepší roli od Lásky nebeské a dost možná i vůbec. Takhle má vypadat pravý filmový padouch. Prostě neodolatelný sympaťák, kterého si zamiluje každý bez rozdílu pohlaví -a navíc je na konci to taneční číslo. Paddington 2 je prostě opět absolutní trefa do černého. Naprosto úžasné herecké výkony, stejně jako prvnímu dílu mu nechybí elegance a celé je to prostě neskutečně příjemná oddychovka, která úžasně šlape od začátku až do konce. Sympatická zápletka, na jedničku fungující vtipy a na závěr dechberoucí akce, všechno tady je. Prostě rodinná podívaná jak vyšitá a jeden z mých nejmilovanějších filmů - protože Paddingtona opravdu není těžké si zamilovat. Krása. Doufám v trojku. 100%. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (16)

  • Celosvětová premiéra proběhla 5. listopadu 2017 v Londýně. (Varan)
  • Keď Paddington vyrába vo väzení marmeládu, kuchár Knuckles číta noviny, v ktorých je príbeh o Spider Murphym. Článok odkazuje na pieseň Elvisa Presleyho "Jailhouse Rock", ktorý sa tiež odohrával vo väzení. Samotný nadpis článku je: "Warden throws party in county jail," čo je úvodom spomínanej piesni. (megajalec)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama