Reklama

Reklama

Nejtemnější hodina

  • USA Darkest Hour (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Gary Oldman v roli jedné z největších osobností 20. století. Winston Churchill na počátku 2. světové války musí učinit zásadní rozhodnutí. Hrozba Německé invaze je bezprostřední a on jako premiér Velké Británie musí v této temné hodině během krátké chvíle semknout národ a změnit průběh světových dějin. (Cinemart)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (546)

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Tuhle story zná asi každý. Takže se tady jedná pouze o herecké výkony a ty jsou dosti povedené. A taky, která ženská by nechtěla v 57 letech vypadat jako Kristin Scott Thomas? Myslím, že by to chtěla minimálně každá druhá. A výkon Gary Oldmana byl skvělý, akorát bez titulků se to moc nedá, což je škoda. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Důležité je že Darkest Hour není jen o tom jak Gary Oldman fakt konečně chce toho oscara, a ani o tom postavit pomník Winstonu Churchillovi. Joe Wright se komorní formou zaměřuje jen na krátkou epizodu z nástupu Churchilla do nejvyššího úřadu, organizaci evakuace z Dunkerku a ve finále ikonický proslov k parlamentu kterým zmobilizoval Británii k zápasu o osud světa - a z takto krátké epizody kutá netušené drama. Ve kterém samotného hrdinu vykresluje spíš jako slabého a nerudného starce, který se dokáže vzepnout k síle a prohnanosti zkušeného politika jen když to jeho okolí nejméně čeká. A, bohužel, i s berličkami typu překvapivě prostoduchých zkratek a lehké deus ex machiny. 8/10 ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

“NUŽE, PÁNOVÉ, JE ZDE POUZE JEDEN KANDIDÁT, POUZE JEDINÝ MUŽ, KTERÉHO OPOZICE BUDE AKCEPTOVAT.“ … „ALE NE. TO JISTĚ NE. BOŽE, JAK K TOMU DOŠLO?…“ /// Politickej film jako prase, ale na rozdíl vod těch americkejch bijáků se nás tohle kurevsky dotýká. Kromě maskérskejch fíglů a Oldmanova výkonu sází na sílu dramatickýho ticha či hudby. Nedokonalej moudrej politik Churchil a Nolanův Dunkerk spolu tvořej luxusní filmovou kolekci evropský historie. Navíc z ní vyzařuje síla vlastenectví, což já teda můžu! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nechápu, proč mám vidět Dunkerk. 2.) Jsem Zemanův (Milošův) příznivec. 3.) Thx za titule „czmimi“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nebolo to zlé, vlastne ma to celkom aj bavilo. Hlavne Garry Oldman ma zaujal, ktorý to nie len, že zahral vynikajúco (a toho Oscara proste musí dostať!), ale predovšetkým prešiel neskutočnou premenou! Film je to dobrý, niekedy sa kecá trošku viac a občas to nudí miestami, ale viac menej sa jedná o zaujímavé keci. Najviac ma sklamalo, že v tom najlepšom to skončilo. Chcel som vidieť Wintonové úspechy a nie si ich len v záverečných titulkoch prečítať. Každopádne Darkest Hour je dobrý film, ale chýbajú mu silnejšie momenty aj keď hudba Marianelliho to občas potiahla. Obľúbený soundtrack: Where Is Winston, Dynamo, We Shall Fight. 70% - 3* ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Režisér Joe Wright před 2 roky natočil celkem průměrnou až podprůměrnou fantasy Pan která se navíc stala obrovským finančním propadákem a tak se rozhodl natočit životopis Winstona Churchilla popisující nejdůležitější týdny jeho života tedy ty týdny kdy byl zvolen za premiéra Velké Británie. Churchilla hraje Gary Oldman a když toho Oscara pro nejlepšího herce opravdu dostane (a jakože, ho opravdu dostane) člověk se nemůže zlobit ale navíc mu to bude i přát. Oldman se totiž do Churchilla totálně vžil a to jenom po psychické stránce ale i té fyzické (což znamená, že celý film strávil v podivné masce aby vypadal nafoukle a chodil s velkým pupkem který není jeho) a tu roli hraje naprosto perfektně. Film se taky snaží aby se orientoval i někdo kdo jakým si zázrakem neví kdo to byl Churchill a ta jeho rada takže Churchill vše vysvětluje buďto své sekretářce nebo podřízeným a tím se to dozvídá i divák. Perfektní jsou scény s Churchillovou manželkou v podání Kristin Scott Thomas, perfektní je král Albert v podání Bena Mendelsohna (který dokonce zdatně sekunduje i Colinu Firthovi) a hlavně závěr působí opravdu perfektně kdy Churchill uteče do metra aby vyslechl obyčejné lidi a následně pronese srdcervoucí proslov. Je to prostě fajnová řemeslná práce avšak sází příliš na jistotu a je rozhodně slabší než Králova řeč a dokonce i slabší než 4 roky starý Kód Enigmy. Za shlédnutí to však určitě stojí a Oldman prostě jede perfektně! ()

Galerie (68)

Zajímavosti (20)

  • Režisér Joe Wright přiznal, že jedna z nejemotivnějších scén filmu v metru byla do filmu přidána a nebyla podle skutečnosti. Podle svých slov se snažil být historicky přesný především v chování postav. (hendrich6)
  • Proměnu herce Garyho Oldmana ve Winstona Churchilla měl na starosti umělecký maskér Kazuhiro Tsuji (pracoval i na filmech Podivuhodný případ Benjamina Buttona – 2008, Planeta opic – 2001 nebo Hellboy – 2004), kterého o práci na této masce požádal sám Oldman. Řekl mu, že bez jeho spolupráce hrát Churchilla nebude. Kazuhiro Tsuji, přestože už na dalších filmech pracovat nechtěl, nedokázal slavného herce odmítnout. (Gary)
  • Filmovanie snímky prebiehalo po celej Veľkej Británii, predovšetkým však v Londýne a Manchestri. (MikaelSVK)

Související novinky

Amy Adams bude ženou v okně

Amy Adams bude ženou v okně

27.07.2018

Režisér Joe Wright (Pýcha a předsudek, Anna Karenina) si jako svůj další projekt vybral adaptaci knihy The Woman in the Window, která neskrývá svou inspiraci v hitchcockovském thrilleru Okno do dvora… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

90. Oscary - výsledky

90. Oscary - výsledky

05.03.2018

Výroční 90. ceny americké akademie znají své vítěze. Nejprestižnější ocenění a díky tomu také „nejoblíbenější chlapík Hollywoodu“ se předával v Dolby Theatre, jak už je tomu dlouhou dobu zvykem.… (více)

Nominace na Oscary

Nominace na Oscary

23.01.2018

Letošní 90. ročník Oscarů bude velký duelem Tváře vody se Třemi billboardy kousek za Ebbingem. Nová fantasy Guillerma del Tora se teď ale proměnila v jasného favorita, jelikož uzmula třináct… (více)

Reklama

Reklama