Reklama

Reklama

American Horror Story - Double Feature

(série)
Trailer
USA, 2021, 8 h 27 min (Minutáž: 40–55 min)

Kamera:

Andrew Mitchell

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Sarah Paulson, Evan Peters, Lily Rabe, Adina Porter, Finn Wittrock, Billie Lourd, Leslie Grossman, Angelica Ross, Macaulay Culkin, Ryan Kiera Armstrong (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Desiata séria hororovej antológie rozdelená na dve časti. V prvej časti sa mladá rodina počas zimy nasťahuje do nového mesta, ktoré skrýva desivé tajomstvo, do ktorého sa rodina čoskoro zapletie. V druhej časti prichádza americký prezident Dwight Eisenhower (Neal McDonough) na miesto, kam stroskotal neidentifikovateľný lietajúci objekt. Tu sa stretáva s Ameliou Earhart (Lily Rabe), ktorá bola takmer 20 rokov nezvestná, a tvrdí, že na nej niečo vykonávalo testy. Začína sa odkrývanie experimentov, ktoré americká vláda skrývala pred svojimi občanmi a ktorých následky majú efekt do dnešného dňa. (Marceloo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Red Tide - 70% - American Horror Story: Průřez Stephenem Kingem. Jedna část týmu četla Osvícení, druhá Řbitov zvířátek a třetí Prokletí Salemu. Výsledek předčil všechna myslitelná očekávání, potvrdil talent Finna Wittrocka, vrátil nejednu oblíbenou tvář, po docela dlouhé době dokázal překvapit tím, jak dobře umí seriál strašit a napínat - a pak to všechno zkazil. Epizoda Winter Kills pouští zavedené jistoty po proudu, z podružného (a v minulých sezónách dostatečně vytěženého) tématu sociální kritiky dělá téma hlavní a tím tuhle podívanou zasypává pod zem. A to je hrozná škoda, protože i přes provařenou žánrovou skladbu bylo potenciálu více než jindy. Death Valley - 40% - I přes slibnou premisu to nejhorší, co mi AHS vesmír kdy zkoušel nabídnout. Snůška provařených konspiračních teorií, které se jen zlehka naťuknou a horkou jehlou šijí k sobě. Černobílý vizuál linky z minulosti je sice povedený, ale k čemu to, když se všechny zajímavé motivy postupně opustí a jen se slijí v podivný paskvil. Pravověrně béčkový, tak jak se na Double Feature sluší a patří, ale asi ne v tom smyslu, ve který tvůrci doufali. ()

stitch7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

/// Ačkoliv mi průměrné hodnocení vychází na čtyři hvězdy, dám hodně smutné tři. Že finále nejsou silnou stránkou AHS víme už několik sezón (čest výjimkám!), tady se můžeme zklamat hned dvakrát. Double Feature nutně nemusel být špatný nápad, deset epizod (a poměr šest ku čtyřem) se ale celkem vymstil. Prvních pět epizod luxusně navnadí a člověk má pocit, že tohle by mohla být jedna z nejlepších sérií - vše ale, slušně řečeno, dosere šestý díl. A po upírech skočíme k mimozeměťanům. A až do konce možná budeme doufat, že se tyhle dva příběhy nějak protnou (nebo že uvidíme, co Karen namalovala :)), na nic takového ale nedojde. Druhá část svou přitroublostí spoustě lidem nesedne, já se bavil dobře - konec ale klasicky veškerou snahu domrvil. Chtělo to zkrátka aspoň dva další díly pro obě části. Upřímně bych radši ale celou řadu o upírech, po těch letech bylo hrozně fajn dostat řadu AHS, která se bere vážně. Po nuceně vynechaném ročníku měla přijít bomba. Ta přišla, ale pak se dobrovolně pohřbila. Tak třeba příští rok - už ale dost pochybuju a moc mě nebaví to zase říkat. :( ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vůbec se mi nelíbí, že série byla rozdělená na dvě části a tím pádem jsme viděli dva příběhy. Na jednu stranu super, víc AHS, ale na druhou stranu to ztrácí to kouzlo toho seriálu. Každá série měla své téma a to jí dělalo jedinečnou. První příběh měl skvělý nápad, pilulky, co probouzí talent na více než maximum je super námět. Kdyby mi někdo takovou pilulku nabídl, neváhala bych a vzala si jí i za předpokladu toho, co by se mohlo stát a věřím, že by to udělala většina z nás, protože úspěch je nakažlivá mrcha. Nicméně mi přišlo, že z toho příběhu nedokázali vymačkat maximum, něco tomu chybělo a to ani nemluvím o tom, že ta malá houstlistka byla na facku. Druhý příběh taky zajímavý, dějově se mi líbil o trochu víc než první, hlavně části z minulosti. Tam byl ale největší problém zpracování, které bylo nudnější a navíc linka v přítomnosti byla strašně slabá. A konec druhého příběhu strašně napsaný. Celkově jsem z téhle série rozpolcená a ani nevím, kam jí zařadit, ale spíš bude patřit do té horší poloviny. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Desiata séria hororovej antológie rozdelená na dve časti. V prvej časti sa mladá rodina počas zimy nasťahuje do nového mesta, ktoré skrýva desivé tajomstvo, do ktorého sa rodina čoskoro zapletie. V druhej časti prichádza americký prezident Dwight Eisenhower (Neal McDonough) na miesto, kam stroskotal neidentifikovatelný lietajúci objekt. Tu sa stretáva s Ameliou Earhart (Lily Rabe), ktorá bola takmer 20 rokov nezvestná, a tvrdí, že na nej niečo vykonávalo testy. Začína sa odkrývanie experimentov, ktoré americká vláda skrývala pred svojimi občanmi, a ktorých následky majú efekt do dnešného dňa. - Red Tide - Prvá časť má výborný rozbeh a tajomný nádych, ktorý ale s postupom času úplne vyprcháva, dej sa stáva predvídatelným a celé to zabíjajú žalostne slabé herecké výkony veteránov AHS. Vizuály zostávajú excelentné, ale príbeh stagnuje a čo sa týka hororovej stránky, tá v druhej polovici úplne zaniká. Death Valley - Keďže mi je americká história velmi blízka, druhá polovica desiatej série si ma námetom získala, ale spracovanie je opäť kŕčovité a miestami postavy hrajú katastrofálne. Musel som si vyhladať, čo je zač tá Kaia Gerber, lebo sa na jej ''hranie'' nedalo pozerať. Ryan Murphy sa asi stretol s jej matkou na nejakej módnej prehliadke a slúbil jej nejaký gig, pretože Kaia by si takúto úlohu nezaslúžila ani keby hltala čierne pilulky od rána do večera. Konšpirácie sa v Death Valley postupne tak zamotávajú, že sa v tom je ťažké vyznať. A keď sa človek zamyslí nad tým, že by mal v roku 2021 s extraterrestrialmi v USA spolupracovať Brandon, tak je aj rád, že ludstvo v závere série skončí tak ako skončilo. Obe časti sú pre mňa sklamaním, pretože mali tvorcovia v podstate rok k dobru, a nič z toho nevyťažili. Objavia sa tu nové tváre, ako napríklad Neal McDonough, Macaulay Culkin alebo mladučká Ryan Kiera Armstrong, ktoré by si mali nájsť pevné miesto v budúcich sériách, ale celkovo je to po dvoch rokoch čakania oproti skvelej sérii 1984 nepríjemný prepad v kvalite. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

5-5-4-3-5-2-2-2-3-2...nie je to kód na aktivovanie čipu u zaočkovaného obyvateľa South Parku, aby nožom zaútočil na niekoho v Tescu ani výpis známok z matematiky z indexu náhodného gymnazistu. Sú to hodnotenia jednotlivých epizód v Double Feature a ako to už v AHS býva po skvelom úvode prišiel voľný pád. Tentokrát nie až na úplné dno, ale ďaleko od neho to nebolo. Kým tupíři boli zvládnutý veľmi dobre, alienom sa to už veľmi nepodarilo a tak za celú sériu slabšie 3*, aj keď hodnotiť to ako celok je pomerne náročné a v tomto prípade by sa skôr hodila hodnotenie 4/2*. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (25)

  • Na konci epizody Karen (Sarah Paulson) vejde do moře, ale v následujícím střihu do něj teprve vchází. (Duoscop)
  • Jedná se o druhou sérii, ve které Adina Porter hraje policistku. Poprvé ji hrála v sérii Roanoke (2016). A již potřetí v seriálu Finn Wittrock hraje upíra, nejdřive Tristana a potom Rudolpha Valentina v Hotelu (2015). (WalkJoe)

Reklama

Reklama