Reklama

Reklama

Existuje jedna zajímavá teorie - teorie chaosu neboli efekt motýlích křídel... Napínavý thriller odehrávající se mezi minulostí, přítomností a budoucností. Mladý fyzik Evan Treborn (Ashton Kutcher) se vydává díky svým zápiskům z dětství na riskantní cestu do minulosti, aby ji změnil, napravil své chyby a setkal se s láskou svého života. Nebezpečný experiment se mu však vymkne z ruky a následky jsou hrůzostrašné... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 580)

imf 

všechny recenze uživatele

Inteligentní thriller pohrávající si s časovými paradoxy, který by vás rozhodně neměl odradit "teenagerovským" obsazením hlavních rolí. Tedy ne že by se z Kutchera najednou stal oscarový herec, ale scenáristická a režisérská dvojka má po vlažném rozjezdu v rukávech tolik es, že by s nimi vyhrála víc než jen jednu filmovou partii. Pokud máte rádi komplexní filmy, které nejedou v hollywoodsky jednoznačných sladkobolných kolejích, tohle bude váš šálek kávy. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

V podstatě nemám co vytknout. Mám rád Sci-Fi postavená na cestování v čase typu "Frekvence" nebo "Cesty do neznáma". Když k tomu přibude slušná atmosféra skoro jako v "Donnie Darko", pak k úplnému uspokojení chybí velmi málo.... Jak je vidět, i bez hereckých hvězd a obřího rozpočtu (za pouhých 13 mil.!) lze natočit film, který dokáže maximálně zaujmout. Chce to "jenom" originální nápad a výborný scénář :) ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že tohle je majstrštyk a to jak dějový, tak svou pointou. Byla chvíle asi kolem 40 minuty kdy jsem se trošku ztrácel v dění, ale nějakým zázrakem jsem se zase vrátil do hry a od tý doby jsem příběhu zcela propad. Cokoli říct, by mohlo znamenat prozradit víc než by bylo zdrávo a nejsem zde kvůli tomu abych komukoli kazil filmový zážitek, takže pokud chceš dostat chytrý a emotivní, ale přitom ne žádný filozoficky náročný biják je tohle výborná volba. Ashton Kutcher odehrál svou životní roli o tom žádná. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Ashton Kutcher, který si mohl tímto filmem zajistit nesmrtelnost, mi přijde jako jedna ze slabin jinak dost zajímavého filmu na věčně aktuální téma: změní-li se v naší minulosti jedna jediná drobná věc, může následovat sled dosti významných událostí ?!?!. Malý představitel Evana se mi líbil mnohem víc, měl krapet morbidnější výraz a to by bývalo bylo dobré i u Evana dospělého, abychom mohli být v napětí, co se z něj všechno ještě může vyklubat. Občasné nelogičnosti a "hra proti nastoleným pravidlům" (viz Anthony) mě netrápily tak jako otázka, proč musí mít každý cestovatel v čase pořád dokola křeče a tady k tomu ještě chrlení krve, vždyť opakovaný vtip není vtipem a kdyby to milý Ashton aspoň zahrál vždy trochu jinak.......Naopak Amy Smart byla ve svých různých verzích vždy skvělá. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (38)

  • Výbuch poštovní schránky se povedl na poslední možný realizovaný pokus. Další schránky totiž nebyly k dispozici. (don corleone)
  • Ashton Kutcher si před natáčením udělal průzkum mentálních poruch, studoval psychologii a vůbec se na roli důkladně připravoval. (don corleone)
  • V době kdy je Kayleigh (Amy Smart) prostitutkou se s ní Evan (Ashton Kutcher) setká v restauraci. Povídají si spolu a v různých záběrech je vidět, jak se mění poloha zapalovače na stole. (orkadimenza)

Související novinky

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Další dotek osudu

Další dotek osudu

17.01.2006

Efekt motýlích křídel časové smyčky v nízkorozpočtovém (13 mil. dolarů) snímku Osudový dotek vzbudil před dvěma lety velmi kladné reakce publika a celosvětové tržby 96 mil. byly pro producenty více… (více)

Reklama

Reklama