Reklama

Reklama

Mezi námi děvčaty

  • USA Freaky Friday (více)
Trailer

Obsahy(1)

Energická psycholožka Tess Colemanová je vdova. Vychovává sama patnáctiletou Annu a mladšího Harryho a zanedlouho se má provdat za přítele Ryana. Ona i dcera mají každá své starosti a příliš spolu nevycházejí. Zatímco Anna není vůbec nadšena, že se matka chce znovu provdat, Tess zase vadí Jake, do kterého se zakoukala její dcera. Anninou jedinou radostí je rocková kapela, zkoušejí v garáži a připravují se na konkurz. Jejich vystoupení je však ohroženo, protože se ve stejnou dobu koná předsvatební hostina matky a Ryana. Když se ji Anna pokouší přemluvit, je z toho hádka, do které nečekaně zasáhne majitelka čínské restaurace se svou matkou. Stará žena jim nabídne kouzelný koláček s proroctvím. A když se pak ráno obě probudí, zjistí, že si vyměnily těla. Po marných pokusech o návrat si uvědomí, že jedinou nadějí je zajít znovu do čínské restaurace. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (489)

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrá komedie, u níž jsem se často smála nahlas. Opravdu kvalitně odvedená práce! Skvělý je už jen průvodní nápad - vyměnit matku s dcerou, které si myslí, že jim ta druhá nerozumí. Sice to byla trochu moralitka, ale jak říkám - u tohohle filmu jsem se vážně válela smíchy. Jamie Lee Curtis v roli matky a Lindsay Lohan v roli dcery dodávaly filmu šťávu. Tenhle film zkrátka stojí za zhlédnutní! ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Širší velice pozitivní přijetí této komedie je vcelku logické, Freaky Friday je svižný, příjemný a k tomu má sympatické herecké obsazení. Já takovéto nadšení ale nesdílím jako většina. Scénář trpí mnohými trapně naroubovanými, nehodícími neduhy a vlastně celá kostra je vedena podle typických amerických šablon. ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Mé hodnocení je silně ovlivněno tím, že Lindsay docela dost nemusím. Pokud tuhle nepříjemnost pominu, tak souhlasím, že musí být fajn na chvíli si vyměnit role a poznat, že matka není mimozemšťan s předpotopními názory a nudným životem a dcera, že je puberťák, ke kterému divoká muzika, náušnice v pupíku a ztřeštěné nápady holt patří. Důležité je naslouchat jeden druhému a respektovat ho. Třecí plochy by pak nemusely o sebe až tak drhnout. Co jako fakt přehnali byla dost ujetá zamilovanost jednoho zajíčka k o generaci starší ženě a jeho následné serenádě pod oknem. ()

Kass 

všechny recenze uživatele

Ve svém žánru sice né zrovna originální, ale na množství a spletitost komických situací potenciálně mimořádně bohaté téma (vzájemná výměna tělesných schránek dvou povahově a hlavně věkově odlišných osob) je v téhle velmi příjemné komedii zužitkováno dokonale. Tím hlavním důvodem proč ovšem stojí za to "Mezi námi..." vidět a obdivovat ho, jsou her. výkony J. L. Curtis a především L. Lohan. Už ve svých 11 letech nadchla tím, s jakým přehledem zvládla těžkou dvojroli dvojčat ve filmu "Past na rodiče". V "Mezi námi..." zase exceluje svou suverénní hereckou proměnou, když dokáže ztvárnit jak pubertou lomcující 14 letou holku, tak upjatou a vystresovanou 40 letou matku, která se ocitne v těle své náctileté dcery. Na výkon v jejím téměř souběžném filmu "Protivný sprostý holky" se pěje povětšinou samá chvála... tak mě napadá... pokud bych si měl mezi řadou současných náctiletých hereček vsadit na tu, která to dotáhne nejdál, s výběrem bych příliš neotálel... snad mě v budoucnu nezklame :). ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nápad zajímavý, ale nepříjemně odfláknutý. Proč se trápit tím, jak to všecko vznikne. Prostě do toho obsadíme jednu mladou nadějnou oblíbenou a starou harcovnici, která toho má tolik za sebou. Ty si mezi sebou vyměněj role a uvidíme. Proč by to tvůrci ztěžovali tím, jak to všecko vzniklo? Prostě čínská legenda a je to. Každopádně cíl, za kterým oni mají dojít je jasný a zřetelný už od začátku a já jsem se docela příjemně bavil. Hlášky občas padnou, příběh rychle plyne, ale na víc jak na tři hvězdičky to dle mého rozhodně nemá. Prostě průměrná komedie, i když zajímavě vymyšlená. Kam se hrabe na ty příběhově opravdu tupé. Ale celkovým dojmem podle mě prostě průměr. --- Tahle kniha je, no... Napsala jsem ji. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (31)

  • Lindsay Lohan (Anna) hrála v několika filmech, které zahrnují nějaký druh „výměny“. V tomto filmu si její postava vymění tělo se svou matkou (Jamie Lee Curtis). Ve filmu Jen trošku štěstí (2006) si její postava vyměňuje štěstí a bohatství s mužem. Ve filmu Past na rodiče (1998) hraje obě sestry-dvojčata, které si vymění život a předstírají, že jsou jedna druhou. (Katka189)

Reklama

Reklama