Reklama

Reklama

VOD (1)

Žena, která se zoufale snaží prorazit na sociálních sítích, narazí na jackpot v podobě pozvánky na luxusní svatbu. Výlet ale neprobíhá podle jejích představ. (Netflix)

Recenze (180)

Caliboss 

všechny recenze uživatele

Téměř po každé epizodě BM si říkám, že byla dosud asi nejsilnější, že mě opravdu zasáhla... O tom, že to je skvělá série a unikátní počin mám jasno už dávno. Ovšem po shlédnutí Nosedive, zažívám opět něco nového. Aktuální téma, se kterým se setkáváme dnes a denně je zde formou argumentace ad absurdum (typické pro BM) využito k nastínění společnosti, jak by mohla vypadat, pokud bychom zcela propadli fenoménu sdílení a lajkování (což se možná již částečně děje?). V čem ovšem osobně spatřuji další (pravděpodobně samotnými tvůrci nezamýšlenou) genialitu, je obsazení Bryce Dallas H. do hlavní role. Tato herečka nám totiž v roce 2004 ukázala ve filmu Vesnice, že odmítání nových technologií rovněž dohnané do absurdity se může lehce zvrtnout k manipulaci a teroru. O 13 let později se nám Bryce představuje v díle, které nás na druhou stranu varuje před slepým propadnutím moderní technologii, jelikož tato cesta také vede k úpadku. Máme si tedy zachovat kritické myšlení a volit klikatou zlatou střední cestu (zde nezaměňovat s mainstreamem!). Udělení 5* je vzhledem k tématu této epizody skutečným zážitkem samo o sobě! ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pekelne slniečková budúcnosť v ktorej sa všetci idú posrať z lajkov a tak sú kvôli nim ochotný urobiť prakticky čokoľvek. Instagram atď dotiahnutý ad absurdum. Problém tejto budúcnosti nevidím v tom, že sa ľudia, ktorí naskočia na tento vlak budú do konca života pretvarovať. Problém vidím hlavne v tom, že ľuďom, ktorí tak žiť chcieť nebudú, budú odopierať rôzne služby vrátane zdravotnej starostlivosti. Takže nebudete mať na výber. A že sa kreditový systém pomaličky rozbieha v Číne ukazuje, že už od tejto absurdity nie sme ďaleko. P.S. Bryce Dallas Howardová, aj keď bola trochu pri tele, je stále sexy. P.S.2: tvorcovia CZ dabingu si zaslúžia pochvalu za použitie pôvodného dabingu v ukážke Kutila Tima, ktorého sleduje postava v TV. 7/10. ()

Reklama

Cimr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tomuhle říkám quality TV! Jeden hodinový díl seriálu a svou dotažeností strčí do kapsy celý Volný pád s Michaelem Douglasem. Tam šlo pouze o to, že jistý muž nevydrží tlak současného světa a pomátne se. Tady se ale v rámci stejného tématu myšlenky rozbíhají na všechny strany. Dnešní svět je postavený na hodnocení - od této databáze (ano, i mně bylo trochu stydno, když jsem tento díl hodnotil) - ,,hele, šel bych večer do kina, ale na čsfd je to modrý.." - přes servery na hodnocení doktorů, učitelů, lajky na Facebooku... Přitom se samozřejmě okrádáme o svébytnost, stíráme rozdíly a odlišnosti, což je na tomhle světě to zajímavé. Film, na který jsme kvůli modrému hodnocení nešli, je třeba zrovna ten, který by nás osudově zasáhl. Přísný a podivínský učitel, kterému bychom dali špatné hodnocení, nám nakonec dal do života nejvíc. Je to snaha o dokonalý svět, kde se všichni usmívají, v obchodech jsou jen krásně červená jablka a v metru to voní. Dokud Lacie slzy předstírá, sbírá pozitivní hodnocení, když je její dojetí na konci opravdové, klesá hodnocení na dno. Jak praví Lynch: ,,It is all an illusion!" Ačkoli tu není žádné násilí ani krev, jen samí milí a usměvaví lidé, je to jeden z nejděsivějších dílů vůbec. A možná, že dokonce jeden z těch nejle... Ne, Cimře, nehodnoť. Každý ať si udělá názor sám. ()

Sidarius 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na to, jaké hrozné světy a technologie už v Black Mirror byly, tak tohle mi zatím připadalo ze všeho nejhorší. Noční můra každého, kdo nemá rád neupřímnost a přetvářku. Když si to jen představím, tak je mi strašně nepříjemně. Ale jako varování před takovým hodnocením lidí je to skvělé, zvláště když si uvědomíte, že něco velmi podobného zavedla nedlouho po uvedení tohoto dílu Čína, jen tam se nehodnotí lidé navzájem, ale hodnotí vás totalitní stát. Při takovém uvědomění teprve můžete docenit, že žijeme v demokratické společnosti se všemi jejími neduhy, protože může být daleko hůře... ()

serdehelan

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zase raz som mal pocit, že Charlie Brooker je o krok pred nami všetkými. Vie perfektne vypozorovať trendy v spoločnosti a dotiahnuť ich do extrému, ktorý je ale až podozrivo reálny. Tento diel vzhľadom na obsah mi prijde trápne hviezdičkovať, ale tak ako každý diel ma nadchol. Chvála aj Joe Writghtovi of course. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (14)

  • Herečka Bryce Dallas Howard (Lacie Pound) musela kvůli své roli přibrat 11 kilo. Epizoda se začala natáčet ve stejném roce, kdy byl uveden Jurský svět (2015), kde hrála hlavní roli, kvůli níž se musela udržovat v kondici. Když ji poté režisér epizody Joe Wright požádal, aby se pokusila přibrat na váze, odpověděla: „Consider it done“ („Jako by se stalo“). (imanicornyt)
  • Když je Lacie (Bryce Dallas Howard) na přepážce letecké společnosti, její obrazovka naznačuje, že její let je z BPA do PMA. PMA má pravděpodobně být Port Mary, kde se koná svatba. Ve skutečnosti je IATA kód BPA pro Grumman Bethpage Airport v New Yorku a PMA je kód pro Pemba/Karume Airport na ostrově Pemba v Tanzanii, což je velmi nepravděpodobný cíl, protože následně Lacie říká, že se jedná o devět hodin jízdy autem. (KM Phoenix)
  • Tento díl dvakrát odkazuje na první epizodu seriálu Národní hymna (2011). Když Lacie (Bryce Dallas Howard) projíždí svá sociální média, objeví se mezi nimi příspěvek od Michaela Callowa (Rory Kinnear), premiéra ze zmíněné epizody. Ve svém příspěvku píše: „Zase mě vyhodili ze ZOO. :(“, což je odkaz na akt, který musel spáchat na praseti. Dále se pak Lacie setkává s fanoušky fiktivního seriálu „Sea of Tranquility“ od HBO, kteří jedou na fanouškovskou událost. Na tomto seriálu pracoval specialista přes vizuální efekty, kterého si Michael Callow ve zmíněné epizodě najal. (hansel97)

Reklama

Reklama