Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 1971. Čerstvý absolvent vojenské základní služby Stanislav Pekárek nastupuje jako řidič ČST. Brzy se otrká a vyráží na první exteriérové natáčení, kde získává přehled o názorech a fungování umělecké „sebranky“, ale i principech socialistické ekonomiky. Následné šmelení benzínových talonů se mu stává osudným. Státní bezpečnost na něj má háček a Pekárek podepisuje spolupráci. Má to i své výhody, sen o automobilu Volha je na dosah. (Česká televize)

(více)

Recenze (157)

Bozvav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lidé jako Pekárek byli, jsou a budou. Malí, zamindrákovaní, sebestřední zmetci, na které až někdo vymyslí repelent, bude za vodou. První díl jako rozjezd docela dobrý. Postavy jsou uvěřitelné, Hádek coby mrchožrout Pekárek skvělý. Původní záběry zajímavé, atmosféra roku 71 zatím slabší, časté prostřihy spíše škodí. Vtipná jedině scénka s STB, to že si ještě řekl o odměnu a konečný výraz estébáka v podání Jirky Dvořáka, mne fakt pobavil. Uvidíme co dál. Za mne za první díl 70%. ()

domirovec 

všechny recenze uživatele

No.. mini seroš pro vytříbené publikum to bude definitivně.. Hádek ale dostal roli opravdu totálního idiota. To voe za každou větou je však úsměvné stejně jako ta hláška potom co si Majer nehorázně uvoněl - To pustit v autě tak tam bude smrad jak když se srazí dva cirkusy :) Jinak však nic pro mě. Koukat se na nechutně temnou stránku komunistické doby přes hodinu v kuse nebylo zrovna nic příjemného, kór když jsou všechny postavy tupé a nesympatické. 2/5 ()

Reklama

EllienPM 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Perfektní. Otevřenost socialismu, dávkovaná měrou vrchovatou v odpovídajícím, uvěřitelném a propracovaném retro-dokumentárním podání. Šukalo se všude, v závodních jídelnách, skladech, šatnách. Dneska? Žádná závodní kuchařka s rozepnutou zástěrou - dneska si prostě žvanec nechávají posílat anonymním kurýrem do ofisů a místo do výstřihů čuměj do mobilů. Tohle retro bude čím dál hodnotnější, a přitom to není tak dávno... Nesouložte s chlapama - není to náhodou navádění k lesbismu? Marie Ludvíková, Eliška Křenková a Aneta Krejčíková jen završují bezvadné obsazení. Těším se dál. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Na tohle já nemám nervy, budu čekat na chodbě" Tak nějak přesně tohle jsem si říkal skoro po dvě třetiny tohoto dílu. Jako jestli si někdo myslel, že vcelku prima retro výprava (a hlavně super starý auťáky) a občasné přepnutí do černobílého vizuálu zmůže všechno, tak se hodně mýlil. Z ukázek jsem si říkal, že by to možná mohlo být něco ve stylu  seriálu  Vyprávěj, Ale "ty voe", kdo tomu jako dělal dramaturga, to bych teda fakt rád věděl. Za mě hlavně zbytečně moc vulgarit (viz třeba hodně hnusná hláška „Bohužel, venku nemrzne, jinak bych ti nachcal klouzačku.“, coby reakce na dotaz ženy hlavní postavy, zda vedle kytky dostane k svátku ještě něco)  Dost pochybuji, že se tehdy takto mluvilo. Ještě že to maličko vylepšil ten konec s návštěvou Standy v Bartolomějské (u StB). Tak tomu asi ještě dám šanci, ale nevím, nevím... ()

Rockerman

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodnotit budu až na konci, ale zdá se, že režisér Pachl dobře vystihnul dobu začínající normalizace, která se stala druhou nejtemnější dobou za vlády komunistů a v mnohém byla ještě horší, než v padesátých letech (to je ta top doba). V padesátých letech se sice hojně zavíralo a popravovalo, ale tehdy se tak dělo z větší části proto, že spousta lidí uvěřila v ten komunistický nesmysl a ty soudní procesy brali jako nutnost očištění od nenáviděné buržoazie. V sedmdesátých letech už v komunistický ráj na zemi nevěřil nikdo a věznění, šikanování a fízlování lidí se dělo jen z kariéristického důvodu. První díl solidní, uvidíme jak se nám agent Volha projeví dále. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (1)

  • V závěrečných titulcích je jako Stavný z OPBH uveden Jiří Bálek, správně má být Jiří Bábek. (JSy)

Reklama

Reklama