Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 1971. Čerstvý absolvent vojenské základní služby Stanislav Pekárek nastupuje jako řidič ČST. Brzy se otrká a vyráží na první exteriérové natáčení, kde získává přehled o názorech a fungování umělecké „sebranky“, ale i principech socialistické ekonomiky. Následné šmelení benzínových talonů se mu stává osudným. Státní bezpečnost na něj má háček a Pekárek podepisuje spolupráci. Má to i své výhody, sen o automobilu Volha je na dosah. (Česká televize)

(více)

Recenze (157)

EllienPM 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Perfektní. Otevřenost socialismu, dávkovaná měrou vrchovatou v odpovídajícím, uvěřitelném a propracovaném retro-dokumentárním podání. Šukalo se všude, v závodních jídelnách, skladech, šatnách. Dneska? Žádná závodní kuchařka s rozepnutou zástěrou - dneska si prostě žvanec nechávají posílat anonymním kurýrem do ofisů a místo do výstřihů čuměj do mobilů. Tohle retro bude čím dál hodnotnější, a přitom to není tak dávno... Nesouložte s chlapama - není to náhodou navádění k lesbismu? Marie Ludvíková, Eliška Křenková a Aneta Krejčíková jen završují bezvadné obsazení. Těším se dál. ()

Kekik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To by mě zajímalo, kteří rodiče propůjčili své dítko na natáčení. Až je mi malého herce líto. Chudinka. Ale jinak je to za mě parádní podívaná. Měla jsem od Volhy jistá očekávání a hned prvním dílem byla překonána. Skvělá kombinace černobílých záběru s barevnými. Skoro jako by herci z Rodinky byli na place. Jsem zvědavá, s čím přijdou další díly. Klára Melíšková mě opět překvapila. Poprvé jsem se s herečkou setkala (respektivě poprvé jsem ji zaregistrovala) v seriálu Čtvrtá hvězda a zařadila ji do kolonky skvělá herečka, abych ji následně u seriálu Dabing Street zase ze seznamu vyjmula, a chytala se za hlavu s tím, že vůbec neumí hrát, a jak mě vůbec mohlo napadnout ji označit za skvělou herečku. Tak to vypadá, že do seznamu zase naskočí. Zřejmě to s ní mám stejné jako s Marthou Issovou. Někde mně sedí, někde ne. ()

Reklama

fafejt001 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na  první  díl  -  dooost   dobrý  .  Takhle  se  žilo.  Kdo  to  nezažil  ,  neuvěří . Je  fakt  ,  že  některý  vtípek  Standy  Pekárka  byl  až  nechutný  ,  třeba  o  tom  ledě ,  ale  jinak  slušně  natočeno  a  jěště  se  to  ,  zřejmě  ,  rozjede . Výborní  -  Hádek ,  Jeřábek ,  Geislerová ,  Melíšková   a  nádhernááá  Aneta  ,  co by  sekretářka  . Jo   dříve  bývaly  doby  ,  že  když  jsi  měl  známosti  ,  tak  byly   byty ,  bony , maso  na  řízky ,  oděvy  z  dovozu  , televize  lepší  kvality   a tak  dáááále . Tenhle   seriál  mladé  moc  nezaujme .  Nezažili  tu  dobu  a  tak  dají  odpad  nebo  jednu  * .  Já  dávám   hnedle   * * * *  . Jsem  tedy   zvědav  ,    co  vyvede  Standa   v  dalších   dílech .  A  poveze  Gotˇáka ???  Asi   jo . ()

a-ja odpad!

všechny recenze uživatele

Jo, za každým slovem vole, včetně chvíle, kdy jdu žádat o místo. Hnusný a uřvaný Melíškový fakt museli všichni padat k nohám, určitě. Atmosféru to nemá žádnou, Hádek přehrává, jak kdyby hrál o zlatou tělku, navíc je jeho postava fakt trapná. Ženský si sice v tý době malovaly výrazné oční linky, ale určitě nechodily zmalovaný jak levný kurvy. Střihy ze starých dokumetů trapný  - a tím, že si berou ´do huby´ televizní klenot Taková normální rodinka, to dojebali total, takže ani tu jednu hvězdu za občas dobrou dobovou hudbu. ()

Tanner 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem se odhodlal podívat na něco z české seriálové tvorby, zlákán skutečností, že vzniklo taky něco jiného, než stopadesátá kriminálka. A bylo to dost utrpení. Bulvární lascivnost, buranské dialogy, absolutně nezajímavé povrchní postavy... Zajímavé triky a efektní dobová výprava na všechno nestačí. No nic. Tak já to zase za pár let a dalších dvě stě kriminálek zkusím. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (1)

  • V závěrečných titulcích je jako Stavný z OPBH uveden Jiří Bálek, správně má být Jiří Bábek. (JSy)

Reklama

Reklama