Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velká výpravná česko-slovenská pohádka o dvou krásných princeznách, bohatém nápadníkovi a chudém zamilovaném mládenci... Princezna Diana (K. Kanátová) se má provdat za vévodu Filipa (J. Dobrík), se kterým je odmalička zasnoubená, ale nikdy ho osobně nepoznala. Její otec (P. Višňovský) je přesvědčený, že Filip bude pro Dianu vhodným ženichem a oporou. Jeho dcera má však pochybnosti a chce zjistit, jestli bude láska vévody k ní opravdu upřímná a jestli s ním bude šťastná. V předvečer jeho příjezdu se princezna tajně vydá na jarmark a využije náhodné nabídky tajemného kouzelníka (I. Romančík), který slibuje odpověď na otázky o její budoucnosti. Diana vypije jeho zázračný elixír, ale až na zámku se zděšením zjistí, že jí narostl ošklivý nos, který proměnil její dosud krásnou tvář. Diana se nechce nikomu ukázat, ani otci, ani Filipovi. V přestrojení za obyčejné děvče uteče ze zámku, aby co nejdříve našla kouzelníka a získala zpět svoji podobu. Musí se vydat až do sousedního království, kde vládne král Ĺudovít (M. Noga), jeho krásná dcera, princezna Adéla (P. Šimberová) a svérázná babička královna (I. Janžurová). Nahlédne do voňavé dílny, a také zjistí, že v lidech se skrývá i zloba. Potká lidi dobré i zlé, ale hlavně se přesvědčí, že její nos je vlastně zázračný… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (230)

Erinien 

všechny recenze uživatele

Nekriticky dávám 4, protože tohle je rozhodně pohádka letošních vánoc. Má hlavu, patu, příběh, sympatické herce, krásné exteriéry i interiéry. Chvílemi jsem pochybovala, že pochází z slovensko-české produkce a hledala jací němci jí natočili. Dojem podtrhovalo pro mě i naprosto neznámé obsazení, nebýt Janžurové, tak jsem čechy hledala lupou. Příběh nový, neokoukaný, v žádné chvíli se mi nestalo, že bych si řekla: hele to je jako popelka/mrazík/pyšná princezna, což se mi bohužel při některých nových českých pohádkách stává. A co vždycky oceňuju, je to, že hlavní postavy se na sebe jen nepodívají a hned vědí, že se chtějí vzít, ale že se trochu poznají a mají nějaký charakter. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Koukatelná slátanina, které velmi uškodil nesourodý příběh, nejistá dějová linka a povrchnost postav. Hlavní hrdinové jaloví, bez špetky náboje, triky které moc nezapadaly. Nicméně koukat se to dalo, ale děti to nebavilo. Za mne ne tak hrozné jako Slíbená princezna, ale horší jak Pravý rytíř. Dávám 50% max a s odřenýma ušima. ()

Reklama

EllienPM 

všechny recenze uživatele

Věcná - pravá stolistá růže je růžová, kvete na začátku léta, jen krátké období v roce a rozhodně se nepěstuje ve skleníku. A frésie vydávat za žlutý kosatec? A míchat heřmánek s levandulí? Ale no taaak. To raději mandarinku, růži, cedrové dřevo a pižmo. To jen tak na upřesnění. No a k pohádce - zbytečné kombinace, zbytečné komplikace, prkenné výkony (zejména mládeže), takže prostě klasika dnešní doby - mezi jedna až dvě, koukatelné jen v nouzi. ()

Asenath 

všechny recenze uživatele

Sice poněkud zdlouhavá, ale ve výsledku moc hezká pohádka. Jen chvíli trvá, než se patřičně rozjede. Neobvyklá, v tom dobrém slova smyslu. Ač se mi princezna Diana zpočátku moc nezdála, časem si mě získala tím, jaká byla-totiž přátelská, laskavá, milá. A i s tím větším nosem byla pořád hezčí než Slíbená princezna.. je zajímavé, že v pohádce vystupují dvě princezny a ani jedna nepotřebuje nápravu. Vlastně obě chtějí a hledají jen jedno-lásku. A další plus za to, že princezna Adéla vypadala přesně tak, jak jsem princezny milovala jako malá: roztomilá, blonďatá, v načančaných šatech. A když jsem se na konci pohádky přiblble usmívala, bylo mi jasné, že jen na tři hvězdičky to nebude, protože jsem ji určitě neviděla naposledy. ()

Mallinali 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že mají paní Kolmosová a pan Párnický nakoukaný Parfém: příběh vraha, který já osobně považuji za nejlepší evropský film od S čerty nejsou žerty. A rovněž jsem rád, že po slovenských pohádkách, které připomínaly spíš špatné sociální nebo vztahové drama, kde si ty nejretardovanější postavy občas zakouzlily, tu máme téměř plnohodnotnou pohádku. Ano, je to pomalé, je tam příliš mnoho postav, mohlo to být vtipnější, dabing nic moc a příběh moc nerespektuje pravidla žánru, protože vztahově to spíš připomíná komplikovanou telenovelu. A taky to má princovu elektronickou vychytávku, která je tam jediná a působí jako pěst na oko anglické královny. Ale zase to má solidní výpravu, princezna ujde, je přítomna logika a hlavně příběh drží pohromadě. Tři hvězdičky jsou to jen o fous a to i kvůli úhoru, který letošní televizní pohádky nabídly a jež ty slovenské s výjimkou Lásky na vlásku a Oresta z rodu čarodejníkov nabízejí už hodně dlouho. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (6)

  • V jednom záběru, když Filip (Ján Dobrík) sedí na židli u stolu a sluha Ján (Daniel Fischer) mu něco říká, jde vidět na stole před Jánem tablet. Což v té době, ve které se příběh odehrává, ještě neexistoval. (TheSlezy)
  • Natáčelo se např. na zámcích Lednice, Buchlovice, na Buchlově, v Mikulově a na Slovensku v Trnavě či hradu Smolenice či Pajštún. (rakovnik)

Reklama

Reklama