Reklama

Reklama

Příběh služebnice - Série 2

(série)
Trailer 3
USA, 2018, 11 h 49 min (Minutáž: 48–60 min)

Tvůrci:

Bruce Miller

Předloha:

Margaret Atwood (kniha)

Hudba:

Adam Taylor

Hrají:

Elisabeth Moss, Alexis Bledel, Madeline Brewer, Amanda Brugel, Ann Dowd, Clea DuVall, Joseph Fiennes, Jonathan Malen, Max Minghella, Yvonne Strahovski (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Dramatický seriál ověnčený cenou Emmy se vrací se svou druhou řadou, která se točí kolem Offredina těhotenství a jejího neutuchajícího boje za vysvobození svého dítěte z dystopických hrůz Gileádu. "Gileád je ve vás," to je oblíbené rčení tety Lydie. Ve druhé řadě budou Offred a ostatní postavy bojovat proti této temné pravdě, nebo jí naopak podléhat. (HBO Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (48)

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opravdu až úmorné tempo (hlavně prvních) epizod se zúročilo proniknutím do zmučených duší lidských práv i důstojnosti zbavených postav a poodhalením větších kousíčků minulosti, (z)řízení a ideologie Gileádu, náboženské totalitní diktatury. Většinou právě z konfliktu s represivními, zrůdně pokroucenými (a jednoznačně sexistickými) zákony vyplynuly ty nejsilnější emoce (např. epizoda s "přátelskou" návštěvou gileádské delegace ve svobodné Kanadě). Z filmařského hlediska nenacházím výtky, snad jen ta již zmíněná rozvláčnost, vyznačující se mj. dlouhým zkoumáním vnitřního rozpoložení z detailů tváří, ponejvíce samozřejmě té (ne dvakrát atraktivní) Offrediny. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série se mi líbila o kousek vice než ta první. Možná to bylo tím, že to bylo méně June, ale vice Offred, která mi přišla zajímavější než spousta flashback, které byly v první sérii, ale chápu, že jsme se s postavou June museli nějak seznámit. Celkově mi Offred tuhle sérii přišla zajímavější a jiná a proto mě to asi bavilo vice. A konec mě asi jako všetčinu strašlivě nas*al. Zachovala se jako sobecká mrcha a tolik lidí vystavila nebezpečí, ale stejně se šíleně těším na další sérii, už bych jí tu chtěla mít! ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já nějak nevím... někomu to přijde jako depresivní seriálové veledílo a já se u toho nudím. Tempo je šíleně pomalé, hlavní hrdinka neumí hrát a svými ksichty mně jenom vytáčí. Pozitivní ovšem je, že druhá řada je lepší, než ta první, má zajímavější příběh (který je navzdory tomu, co jsem napsal, i živější a akčnější), flashbacky byly některé taky fajn, ten svět je pořád zajímavý, ale... na třetí sérii se už asi dívat na 97% nebudu. Fakt mně to pořád nijak nebere. Takže ano, na čtyři hvězdy to opravdu je, ale jinak je to takové nijaké. ()

Ant 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemůžu říct, že by 2. série byla horší než ta první. Soft restart celého příběhu nezklamal a celkově byl příběh série jakožto pohledu na mateřství kompaktní a udržel si své drama a dojemnost až do konce. Konec je asi hlavní diskutabilní moment, který publikum buď rozdělí nebo celkově naštve a zklame. Mě nepotěšil, ale celou sezónu tím nezatratím a počkám si, až co to bude znamenat pro třetí řadu. Scéna znásilnění taky nebyla zlatý moment (pro příběh/postavy zbytečné a částečně exploitativní).Vztah June a Nicka se ukázal jako srdce celé řady, který pohání spoustu rozhodnutí June. Pro mě nečekané a příjemné překvapení Nicméně co Handmaid dělá takovou seriálovou ikonou jsou především herecké výkony. 7 nominací Emmy budiž důkazem. Moss, Strahovski a Bledel.... absolutně perfektní.Stejně jako režie Kari Skogland. I když příběh už překročil rozsah knihy, pořád má co nabídnout. Především v dnešní Trumpovské éře. ()

whack 

všechny recenze uživatele

(komentár môže obsahovať nepodstatné SPOILERY) Niektoré srdcervúce scénky z minulosti mohli byť nahradené vysvetlením fungovania rôznych frakcií. Ešte ani na konci druhej série nevieme vlastne, ako funguje Mayday, rebeli a dokonca ani Sons of Jacob, ktorí stoja za vznikom Gileadu. Už od prvej série mám akúsi slabosť pre Emily („Pravé požehnání byla ta bomba. Všichni, co pomáhají Gileádu, si zaslouží smrt.“) a trochu aj pre Almu, ale každá postava má svoj presvedčivý špecifický charakter, čo umocňuje neustále napätú atmosféru. Trochu nerozumiem, prečo si autori zvolili rustikálny štýl prostredia, ktorý sa už nepoužíva a príbeh je predsa o budúcnosti. Každopádne tam nevidím žiadne feministické gýče. To, čo tam vidím, je klérofašistická junta, ktorá sa za akúkoľvek cenu snaží navrátiť tzv. tradičné hodnoty, a rozmýšľam, koľkí z politických náboženských fanatikov okolo nás by pristúpili k "záchrane spoločnosti" podobnou formou. Je to celkom depresívna psychologická sonda do vašej hlavy. A zároveň je to tematicky presným opakom seriálov strašiacich depopulačnou agendou (Utopia a pod). ()

Galerie (977)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama