Reklama

Reklama

VOD (1)

Snímek "12 hrdinů" se odehrává v trýznivých dnech, které následovaly po událostech 11. září 2001. Americká speciální jednotka vedená kapitánem Mitchem Nelsonem (Hemsworth) je vybrána, aby byla jako první poslána do Afghánistánu na velice nebezpečnou misi. Musí zde v drsných horách přesvědčit generála Severní Aliance Dostuma, aby se k nim připojil v boji proti společnému nepříteli: Talibánu a jejich spojencům z Al-Káidy. Kromě překonání vzájemné nedůvěry a obrovských kulturních rozdílů musí Američané – zvyklí na moderní způsob boje – přijmout prastarou strategii válčení na koních. Navzdory této rozpačité alianci musí noví spojenci čelit drtivé převaze – nelítostnému nepříteli, který nebere zajatce. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (234)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $45,819,713Tržby Celosvetovo $67,450,815Tržby za predaj Blu-ray v USA $5,877,443Tržby za predaj DVD v USA $4,770,935║ Návrat Ramba do Afganistanu, tento krát ale príde zachraňovať túto prašnú vypriahlu zem ale 12 amerických hrdinov. Podľa ukážky to vypadalo dosť dobre, akčne, ale ani neviem čo tu je pútavé, lebo réžia je nenápaditá, suchá, herci nemajú čo skoro hrať a to obsadenie tam je dosť zvučné. K tomu niektoré scény, troška nezmyselné, hlúpučké. /40%/ ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Neskutečně příjemné překvapení. Hodně jiné od dalších válečných filmů z prostředí konfliktu po 9/11. Filmu hrozně sedí komorní atmosféra jedné mise uprostřed ničeho, kde se hlavní postava musí potýkat spíše s rivalitou místních kmenů a nechutí afgánského generála spolupracovat s americkým blonďákem než klasickým bulšitem americké politky. Ta absence armádního natřásání a hraní si na kapitána Ameriku dělá z filmu docela originální počin. Předpokládám, že to bude zásluha evropského režiséra. Který mimochodem perfektně zvládnul všechny akční scény (ty koně vám dají pocit, že se díváte na starověkou bitvu), emoce i tempo filmu. Mírně nadhonocuji, ale u 12 Strong to dělám s radostí. Hemsworthova kapitána Mitche bych následovala do každé bitvy. Oh captain, my captain! ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Zprvu jsem nechápal, koho zase napadlo točit film o 11.září, když už jich vzniklo tolik a snad vše již bylo odvyprávěno. Ovšem kampaň pracovala s trumfem v podobě Chrise Hemswortha, takže jsem si řekl, že to nejspíše uvidím, ale raději od toho moc nebudu očekávat. Což se tak nějak potvrdilo. 12 strong zřejmě rychle zapadne, jelikož to ani v Americe, kde by logicky měl být boom největší, nijak extra netrumfovalo a pokud někdo z producentů zároveň cílil na oscary, tak se mu to krutě nevyplatilo. Pokud bych měl zmínit jedinou “věc”, co mě na filmu opravdu zaujala, tak tím je u mě poměrně překvapivě Michael Shannon, kterého jsem doposud viděl už v opravdu hodně filmech a vím, že je teď mezi diváckou obcí velmi oblíbený, ale mě asi naplno přesvědčil až zde. Sice je divné, že tu slouží mladšímu kapitánovi, ale když si uvědomím, že tím kapitánem je Thor a někdo samozřejmě musí hrdinně zařvat, tak už mi to vlastně tak zvláštní nepřijde. A pokud bych měl zmínit nějaké mínus, tak rozhodně akční pojetí, které se zvrhlo v tupou oslavu hrdinství, přičemž vojáci doslova kosí jednu stojící figurku za druhou a nemůže to snad rezonovat ani v člověku se silně patriotistickým srdcem. Neškodná jednohubka, kterou zřejmě moc lidí nezachytí ani v bedně. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Vlastne ani neviem prečo som si to pustil. Hlavne v poslednej dobe patriotizmom nasiaknuté filmy o vojne moc nemusím, no v tomto prípade to nebolo nič hrozné. Samozrejme smiešny americký trotlizmus tu je, a je ho pomerne dosť, no akcia čo to napravila. Tá bola dobrá, aj keď som sa nestíhal čudovať ako je vlastne možné, že sa tým americkým hrdinom podarilo všetkým tým guľkám vyhnúť. No ale asi sa im to podarilo neviem... vraj podľa skutočnej udalosti. Nechcem nikomu krivdiť, ale kľudne to mohlo byť aj tak, že do tých bojov s talibanom naši americkí hrdinovia hnali pred sebou tých chudákov afgáncov a oni len kontrolovali situáciu a navádzali rádiom bomby. Ale to je len teória :) Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ani po rokoch nedokážem prísť na chuť Ch. Hemsworthovi, proste ako herec mi veľmi nesedí. Už úvod filmu naznačil v akých sračkách sa budeme nasledujúce dve hodiny pohybovať. V úvode vidíme útok na "dvojičky" a Ch. Hemsworth sa nasral a rozhodol sa rozkopať celý Afganistan..., aspoň tak debilne je to v úvode podané. Od filmu podľa skutočnej udalosti čakáte rezervovaný prístup, rešpekt a úctu k skutočným postavám. Polovica filmu pripomína Ramba 3, ale tam je to ok. Tu jednoducho cítite a viete, že takto sa film podľa skutočnej udalosti nerobí. M. Shannon max. nevyužitý, doslova nudný. Jediná postava , ktorá drží film nad vodou je afgánsky veliteľ a niektoré akčné scény(rakety smerom na kopce) celkom ušli. neviem ako prijali film skutočné postavy, ale ja by som veľmi šťastný nebol. ++++ V prvej scéne navádzania bômb, spadnú bomby mimo a náš "rambo" musí ísť bližšie, riskovať život! aby dal správne súradnice. Hovorím si, to debil nedokáže pripočítať 200-300 metrov?? V jednej z ďalších scén už to dokáže, to je fakt zaujímavé... A taký magor robí veliteľa?? 60%. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (12)

  • Ve filmu se převážně objevuje útočná puška značky Kalašnikov. Ale objevuje se zde i samopal/útočná puška československé výroby vzor 58. Například verzi se sklopnou kovovou ramenní opěrou, cca v polovině filmu, třímá v rukou před jedním z útoků kmotřenec generála Dostuma. Tato zbraň je mj. ve výzbroji jak afghánské policie, tak armády. (Michalechal)
  • Meno uzbeckého generála – Dostum (Navid Negahban) – v preklade z uzbečtiny znamená "môj najlepší priateľ". (Astonko)
  • I když se většina filmu odehrává v Afghánistánu, natáčelo se pouze na území Spojených států amerických, a to zejména ve státech Nové Mexiko a Kalifornie. (Yardak)

Reklama

Reklama