Reklama

Reklama

Dabing Street

(seriál)
  • angličtina Dubbing Street (festivalový název)
Hudební videoklip

Epizody(12)

Obsahy(1)

Komediální seriál Petra Zelenky vychází ze stejnojmenné divadelní hry, kterou režisér a scenárista napsal pro Dejvické divadlo. V komediálním seriálu začíná příběh o malém dabingovém studiu ZERO smrtí jeho majitele, režiséra Archa, Evina manžela. Zneuznaná herečka Eva (Klára Melíšková) studio po svém muži zdědí. Její ambicí je přetvořit jej v úspěšný a respektovaný podnik, což je pro ni zároveň způsob, jak si tak trochu vyrovnat účty s osudem. Studioví technici Pavel (Václav Neužil) i Karel (Hynek Čermák) jí v tom nezištně pomáhají, motivováni tajnou láskou jak k ní, tak k profesi samotné. Aby dostali bankovní úvěr na modernizaci studia, rozhodne se Eva přijmout syna bankovního ředitele Davida (Marek Adamczyk) a také Karlovu promiskuitní sestru Ladu (Tereza Voříšková). Studio ZERO ale především potřebuje sehnat nového kmenového režiséra. Angažují sice schopného, ale neurotického a agresivního Jandu (Miroslav Krobot). Herci začínají díky Jandovým metodám práci ve studiu odmítat a dabování se z nouze ujmou samotní technici. Firma jde ke dnu. Eva se cpe koktejlem „fejkových“ prášků, které jí dodává její přítelkyně Lenka (Pavla Beretová), a vrhá se do ponižujících vztahů. Nakonec, když mají být studio a pozemek, na kterém stojí, prodány developerům, se Pavel s Karlem rozhodnou, že se nevzdají jen tak snadno… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Hudební videoklip

Recenze (212)

Stružák 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dabing street se u mě dost minul účinkem. Ze začátku jsem tam vnímal i určitej potenciál, ale postupem času šel seriál víc a víc do kopru. Herecký obsazení mi, s výjimkou Krobota, totálně nesedlo, přestože mám třeba Hynka Čermáka docela rád. Díky tomu jsem si prakticky k žádný postavě nevypěstoval žádný sympatie a osud celýho Studia Zero mi byl tak nějak lhostejnej. Největší problém seriálu je však jinde. Pokud si seriál hraje na komedii, tak by měl na humornejch scénách setsakra přidat. Kdekdo ví, že nejsem nějakej velkej slušňák, ale přesto mi přijde neskutečně ubohý a trapný postavit "vtipný" dialogy na sprostý mluvě, která hercům evidentně nejde přes pysky (opět, výjimkou je Krobot). Ze zvědavosti jsem nakonec kouknul na všechny díly (a že to bylo kolikrát utrpení) a ve výsledku se nemůžu zbavit dojmu, že mi Zelenka a Melíšková dlužej 6 hodin života. (Podrobnosti u komentářů k jednotlivejm epizodám.) ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

„My normální jsme, že jo? My to jenom dabujeme!“  Seriál o lůzrech, kterým se v životě nedaří, v kulisách béčkového dabingového studia (název studia Zero je ostatně výmluvný), mě velmi potěšil. Dlouho jsem neviděl českou komedii, co by mě tak pobavila. Prakticky v každém dílu se našlo něco, co mě rozesmálo nahlas (proslov Bartošky na pohřbu, výstup cholerického Krobota, Preiss a vulgarismy, otázky na Trojana v rádiu). Herci samozřejmě senzační; i ti, u kterých jsme měli pocit, že známe všechny jejich „polohy“, tu překvapí - jmenovitě Krobot či Voříšková. Potěší pozornost, kterou tvůrci věnovali zadním plánům (když se tu děje něco vtipného, třeba se řeší zapomenuté šprcky na mixáku, zároveň se děje něco vtipného i vzadu, třeba se zrovna dabuje nevkusný seriál). A potěší i zábavné narážky pro zasvěcené, kterými si tvůrci zřejmě dělali drobné radosti. Např. když Bartoškovi velmi nevyjde řeč na pohřbu, praví jedna z postav: "jsem ti říkal, že jsme měli oslovit Rodena". Jaký to vtip pro lidi, co vědí, že Roden v posledních letech hraje se sluchátkem v uchu, do kterého mu napovídají text. Nebo enormně tlustý předseda Herecké asociace jako narážka na Jiřího Hromadu. Nebo když preparují hlas Ivana Trojana, aby ho zneužili pro Disneyovku, a činí tak na základě scénáře Samotářů, co napsal Petr Zelenka. Jen je škoda, že přesně v půlce přijde změna a začíná jakoby nový seriál. Prvních šest dílů je čistá komedie, pak náhle nastává drama. Skoro to působí, že formát Čtvrté hvězdy se osvědčil natolik, že si i tentokrát televize objednala 12 dílů po půl hodině, a tvůrcům došly nápady, čím je naplnit. Divadelní hru jsem viděl, funguje skvěle, ale do seriálu bylo nad její rámec hodně připsáno a ne vždy k dobru věci. Mít to tak o tři slabší díly míň, byla z toho seriálová legenda. ()

Reklama

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Dabing street jsem sledovala ráda. Tak kde je problém? Že tak, jak je seriál dobrý, je i zlý. Zpátky do rovin kvality jej pak nevytáhne ani Krobot (a to je co říct). Herci jednoznačně za jedna, všichni. Už jsem byla hotová obhájit si před sebou čtyři hvězdy, ale v poslední třetině se humor i děj (někdy i logika postav) svažoval dost prudce dolů jako cesta na Trojmezí a to pak jednoho bolí kolena. Co si ze seriálu odnesu, byly dabované scény z filmů, které se posléze přenesly do života hlavních představitelů (hlavně hádka ve hře Na dotek). ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„TOHLE BUDE NEJLEPŠÍ STUDIO VŠECH DOB! JIRKA NA NÁS BUDE PYŠNEJ...“ /// Tak scéna v krematoriu s Bartoškou v hlavní roli se může stát legendární… Hlavně v prvních dílech se na to dobře kouká. Nejsou zde zbytečný kecy, Krobot má svůj frajerskej part a utíká to hodně rychle. Je tady slušná várka fórů a baví camea a postavy, který si ze sebe dokážou udělat prdel. Pamatujete, jak tenkrát „letěli“ Sklepáci? Tak Dejvičáci maj našlápnuto podobně. Víc než nějakej prapracovanej příběh o studiu, který je odsouzený k záhubě, jde o skeče, gagy a štěky celebrit. Škoda, že ten mix fórů je dost kolísavej. Mít ty největší fláky v jednom filmu… tak by to asi nefungovalo. Ke konci fórů ubejvá, asi aby bylo víc příběhu. Moc to nefunguje. Ale třeba dialogová scéna z Na dotek je výborná, takže můžem obdivovat i herectví. Když já tady chcu spíš ten humor. Postupně je to s tím ftipem slabší a slabší… až to začne bejt takový lidský. Sitkomově tomu došel dech a na normální seriál to nemá žádnej (?) příběh. Prostě je tady od každýho kousíček a dohromady skoro nic. Fajnový jsou herci. Co fajnový… PARÁDNÍ! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou hru Dejvickýho divadla neznám. 2.) Zjistím, že BBC není „Big Black Cock“. 3.) Váhám mezi Bartoškou a Rodenem. 4.) Nevím, jak se nevede dabingový studio. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Mně se tady pochcal herec." Patřím mezi hovada, která neumí plynně cizinecky, s čestnou výjimkou svahilštiny po ránu, takže bez dabingu bych byl ve světě filmu ztracen. Jsou tu samozřejmě ještě titulky, ale ty jsem zase líný číst. Proto jsem byl rád za seriál ze světa dabingu, ale ve finále jsem byl nadšený pouze z cholerického režiséra Jandy, který však byl na můj vkus obsazen příliš řídce. Ti ostatní sice měli své chvilky, ale bylo jich málo - opilý Michal, zapresovaný Aleš či slušňák Preiss. Hodně bylo pouze dabování Kapitána Filcky a to mě dost nebavilo. ()

Galerie (143)

Zajímavosti (38)

  • V dabingovém studiu lze spatřit polský plakát „Pogarda“ k filmu Pohrdání (1963). (sator)
  • Dabované cizojazyčné scény nepocházejí ze skutečných filmů, ale byly natočeny speciálně pro seriál. (Zdroj: Wikipedia.cz)
  • Zbědovaný dům režiséra Jandy (Miroslav Krobot) se nachází na adrese Tiché údolí 110, Roztoky. (sator)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama