Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Středoškolák Jakub (Oldřich Kaiser) musí během léta absolvovat prázdninový jazykový kurz. Hned po příjezdu jej ale čeká nepříjemné překvapení: lektorkou kurzu je učitelka Klára Fišerová (Daniela Kolářová), která Jakuba nechala propadnout. Rozvedená učitelka s sebou má pětiletého syna Davida (Tomáš Holý) a Jakub tak naplánuje brilantní pomstu. Akce se mu však vymkne z rukou i ze srdce... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (211)

carl.oesch 

všechny recenze uživatele

Docela fajn film. Jediné, co mi tam paradoxně vadí, je Kaiser, toho nesnáším odjakživa. A co mi v téhle pěkně napsané letní romanci (na kterou by se ta banda Ut Danell a ostatních smolících pro německou produkci jednu "romantickou" sračku za druhou nevzmůže) sedělo? Holý se neokouká a Kolářová byla zamlada pěkná ženská, ale studená jako kus ledu. A ty plavky...stejný jako v Létě s kovbojem. Hrůza. A přitom škoda, figuru měla pěknou. Paradoxně, nejlepší roli podle mně zahrála až v dost vysokém věku a to ve Hřebejkově Kawasakiho růži. Ale tady té její asexuality byla přes kvalitní fyzický matroš škoda. Jinak mě někde pobavily komentáře, jak tam mluvili mizerně anglicky. Překvapivé, chtěl bych ty kritiky slyšet dneska, když možnosti včetně každodenního používání jsou někde úplně jinde než v oné době. Byl vůbec zázrak, že to bylo o angličtině. Taky to mohlo být o němčině a mohl tam působit soudruh z NDR. A neméně skvělá dvojka byla ta Fabiánová s plaxbojem Matyášem. Prostě, hodně příjemnej, s určitou dávkou nostalgie působící film. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Zavádějící sonda ze života dětí komunistických pohlavárů a režimních prominentů sofistikovaně maskovaná za romantickou letní komedii. Kachyňův režijní rukopis téměř není poznat a úplně chybí jeho typická poetika. Body pouze za tabuizovaný vztah učitel/ka - student. Jeden z nejslabších filmů velkého režiséra... Smutná léta sedmdesátá... ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Neuváženě namíchaný koktejl veselých chvilek a pseudozakázaných emocí, které režisér jednu chvíli prezentuje jako dramatickou událost s nejzávažnějšími důsledky, aby to vzápětí spláchnul řešením uváženým a uvěřitelným jako slova Vojtěcha Filipa o pouhých 170 obětech komunistického (respektive socialistického) režimu. Rebelující trio hlavních hrdinů dá realitě na frak především pohádkovým závěrem, který vás zdaleka nezahřeje na duši jako "angličtina" Daniely Kolářové (ta vám totiž alespoň zvedne sebevědomí). ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

To je spíše romantická komedie. A víc romantika než komedie. A jak už jsem mnohokrát zmínil - romantiku Češi neumí. Je to docela milý letní film. Daniela Kolářová, mladý Oldřich Kaiser a Tomáš Holý. Na nedělní deštivé odpoledne docela odpočinkový. Ale jinak to není zrovna snímek, ke kterému bych se rád vracel. A angličtina za socialismu na škole? ()

Chudobka 

všechny recenze uživatele

Setkat se s Tomášem Holým je vždycky příjemné, natož o prázdninách v červenci. Mám ráda filmy pana Kachyni, tento ovšem patří k těm slabším. Dvojice Kolářová a Kaiser mi k sobě nesedí a není mi jasný ani ten rychlý přerod přísné a nekompromisní učitelky v citlivou a chápající bytost. Totéž i obráceně. Že by student netušil, co v ní může být skryto? Někdy si kladu otázku, s jakými asi učitelkami se v dětství setkávali naši filmaři. Velmi často je líčí jako přísné, nepřístupné, necitlivé, trapné, roztržité, směšné...bez normálních lidských emocí. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (10)

  • Klára (Daniela Kolářová) má ve filmu zřejmě nějaké „rychloschnoucí“ kalhoty, protože ve scéně, kdy vytahuje Davida (Tomáš Holý) z vody, je ona sama skoro po pás ve vodě. Když se ale ocitají na břehu, rázem jsou kalhoty suché. (pornogrind)
  • Mejdany po večerech byly na denním pořádku. „Táboráky a veselí pokračovalo i v privátní podobě," přiznala Eliška Kachyňová, dcera slavného režiséra, která měla na starosti kostýmy. (Zdroj: ahaonline.cz) (DexMASTER094)

Reklama

Reklama