Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Středoškolák Jakub (Oldřich Kaiser) musí během léta absolvovat prázdninový jazykový kurz. Hned po příjezdu jej ale čeká nepříjemné překvapení: lektorkou kurzu je učitelka Klára Fišerová (Daniela Kolářová), která Jakuba nechala propadnout. Rozvedená učitelka s sebou má pětiletého syna Davida (Tomáš Holý) a Jakub tak naplánuje brilantní pomstu. Akce se mu však vymkne z rukou i ze srdce... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (210)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Zavádějící sonda ze života dětí komunistických pohlavárů a režimních prominentů sofistikovaně maskovaná za romantickou letní komedii. Kachyňův režijní rukopis téměř není poznat a úplně chybí jeho typická poetika. Body pouze za tabuizovaný vztah učitel/ka - student. Jeden z nejslabších filmů velkého režiséra... Smutná léta sedmdesátá... ()

_aandyy_ 

všechny recenze uživatele

Setkání v červenci určitě pobaví, v létě osvěží... V zásadě proti tomuto filmu nemám nic, nápad docela zajímavý, ale trochu bych na něj nahlížela víc na drama než komedii. Ano, jsou tady zajímavé a opravdu zábavné momenty, krásně zpracované, ale na toto téma by možná bylo lepší pohlížet více jako na drama, i když komedie je dobrým oživením. ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele

Je mi přes 40, na Setkání jsem si udělal čas až dnes, a ještě jsem ho neviděl celé. Z toho, co jsem viděl, jsem nicméně pochopil, že je to (na dnešní poměry) neskutečně propracovaný, dokonale promyšlený film. Věřím, že pokud bych ho dal celý, a pokud bych na něj měl trochu víc klidu, tak bych mu ještě zvýšil hodnocení. Daniele Kolářové jsem věřil nepříjemnou učitelku i živočišnou samičku, Olda Kaiser byl pro tu roli jako stvořený. Na funkční vztah 18ti letého kluka s o 10 let starší ženou nevěřím, ale nápad na film o jejich letním románku kvituji s povděkem. Venku je dnes kolem nuly, závan léta přijde vhod, bodly by i třešně, ale na ty si holt ještě budu muset počkat. Mohla by mi je servírovat nějaká strašně stará 30ti letá paní učitelka... Konec snění ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Ty se bojíš mojí mámy? Já ne. Teda, trošku jo. Poprvé až v roce 2017. Kachyňova prázdninová idyla přípravy na reparát z AJ, známá též jako Šukání v červenci, hezky ilustruje především to, jak moc se časy změnily. Dnes by se storka o trojúhelníku rebelantského studentem (18), učitelky (28) a jejího syna (9), včetně milostných scén, tak lehkou formou a v podstatě bezskrupulózně natočit nedala. Kulisy doučovacího soustředění poskytují krytí příběhu, který vypovídá o profesních pochybeních a různých patologiích v pokročilém stádiu. I bez explicitních milostných scén (nepočítaje jedno semi-side-boob Daniely Kolářové a ohmatávání koziček přes klasy rákosí) jde o slušné bakchanálie, které ostatně vrcholí scénou karnevalu, na němž by místo Jiřího Holého mohl stejně věrohodně křepčit lord lord Summerisle Christopher Lee. Atmosféru pohanství podtrhuje soundtrack Zdeňka Lišky, oscilující v rovnovážné poloze mezi Třiceti případy, Wicker Manem a Doupětem bílého červa. ()

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Trapný romantický film s ještě trapnějším Tomášem Holým, který nic nepředvedl než jenom zbaběle utíkal od Kolářové dokud se s Kaisrem nedají dohromady a pořád se opakoval. Myslela jsem si že třeba jim do toho začne zasahovat jejich matka aby to bylo zajímavější. Ale to né. A ten konec? Nesmyslný. Ani nevím proč vlastně dávám tři hvězdičky. Asi za ten krásný slunečný červenec. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (10)

  • Daniela Kolářová na roli dělala kamerové zkoušky, přesto měl její osud v rukou Tomáš Holý, její seriálový syn. Režisér Karel Kachyňa mu dal na výběr pět hereček a sám si tak mohl určit, jakou bude chtít za maminku. On sám si pak vybral Kolářovou. (Zdroj: ahaonline.cz) (DexMASTER094)
  • Mejdany po večerech byly na denním pořádku. „Táboráky a veselí pokračovalo i v privátní podobě," přiznala Eliška Kachyňová, dcera slavného režiséra, která měla na starosti kostýmy. (Zdroj: ahaonline.cz) (DexMASTER094)

Reklama

Reklama