Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dnešní Chicago, město špinavé brutálními zločiny a prorostlé korupcí. Čtyři ozbrojení zločinci jsou policií nemilosrdně odpraveni při pokusu o loupež hodně velkého balíku peněz. Skoro nic po nich nezůstane, jen jejich vdovy, kterým zanechají hrozivé dluhy u hodně nepříjemných věřitelů. A právě tyto dluhy, vztek a zármutek náhle osamělé ženy spojí dohromady. Pochopí, že když potáhnou za jeden provaz, dokáží všechno. Promění se na velmi schopnou údernou jednotku rozhodnutou vzít své osudy do vlastních rukou. (Cinemart)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (275)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Art or wallpaper? McQueen sice chvílemi musí mávat rukama nad okrajem propasti, aby ho motiv ženské pomsty nestáhnul dolů, ale nakonec balanc udrží. Dovolí si své dlouhé statické záběry, nechybí angažovanost (bílé policejní ostrostřelce vyvažují černí bratři mimo zákon), pozorného diváka drobnými detaily „připravuje“ na twist a z herců tradičně tahá nadstandard (odhodlaná Viola Davis, zarputilá Cynthia Erivo, improvizační dialogy táty Duvalla a synka Farrella či výstavní svině Daniel Kaluuya). Vdovy jsou inteligentní, suverénně natočený femini heist thriller, kde muži jsou v podstatě jen zbabělí sráči, co násobí váhu břemene na zádech svých žen (mimochodem, fajn, že se někdo konečně zamyslel, jak jsou bankovky pohromadě těžké). Za poslední dekády chce genderová spravedlnost zpět svůj dluh a filmů podobného ražení bude přibývat.. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Za mě je to obrovské zklamání! Očekávala jsem pořádnou dávku dramatu s nádechem akce, ale tak plochý a prázdný příběh/scénář jsem nevidělo už hodně dlouho! Škoda těch hereckých výkonů, škoda těch hvězdných jmen, kteří se upsali k tak nudnému filmu jako je tento. Film nemá vůbec žádný spád, žádnou gradaci, prostě nic. Hlavní hrdinka, jenž hraje Viola Davis je až moc odtažitá, takže si k ní divák nenajde žádnou cestu a nesoucítí s ní. Dala bych tam více prostoru Liamu Neesonovi, aby bylo více detailněji vysvětleno, proč to udělal, proč byl takový apod. Rozhodně se jedná o film, na který se už znovu nepodívám a nebude mě to mrzet. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Hlavní devízou snímku Widows je herecké obsazení, které je jedním slovem prvotřídní. Bohužel, zbytek filmu už tak slavný není. Počínaje například scénářem, který je průhledný až hrůza, přičemž vážně nemá na to, aby udržel nějakou kvalitativní laťku po celou stopáž čítající 129 minut. Dalším negativním atributem je režie Steva McQueena, která je po většinu času chaotická a postrádající nějaké pevné opěrné body, od nichž by se mohl nějakým způsobem odrazit. Celý snímek je navíc až neuvěřitelně překombinovaný, takže ve finále dostanete velmi průměrný a zmatený "heist" snímek, po němž za pár měsíců neštěkne ani pes. Škoda. „If this thing goes wrong, I just want my kids to know that I didn't sit there and take it. I did something.“ ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Pokud by to bylo pojato v akčnějším duchu, třeba jako Debbie a její parťačky, asi bych byl raději. Protože sledovat dvě hodiny přetahovanou mezi dvěma kandidáty na post radního, velmi diletantskou přípravu na zločin a následně asi dva rádobytwisty, než se nějaká ta akce spustí, bylo dost úmorné. Dramatický potenciál byl téměř nevyužit a vztah mezi ženami a jejich muži byl s jednou výjimkou vykreslen velmi halabalácky. Navíc se většina děje motala kolem mě ukrutně nesympatické Violy Davis. Ta jako jedna z vdov, které chtejí získat peníze podobným stylem, jako to dělali jejich zesnulí manžílci, iniciuje celou akci a nakonec si schytá i něco navíc. Mě tento film vůbec nesedl, takže čistě pocitově 2* ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Výtečně obsazený film o třech vdovách, jejichž muže, gaunery, zabila mafie. Trochu méně uvěřitelný už je děj. Jedné z vdov její manžel zanechal sešit se všemi zločiny, co provedl a s jedním, na který se teprve chystal. Šlo tam o loupež 5 miliónů dolarů. Tři vdovy, po nichž chce mafie peníze po jejich manželích, mají jedinou šanci. Provést tuto loupež samy. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (13)

  • Celosvětová premiéra proběhla 9. září 2018 na filomovém festivalu v Torontu. (ČSFD)
  • Olivia, westhighlandský biely teriér, ktorého v tomto filme vlastní Veronica (Viola Davis), si zahrala aj vo filme Nočná hra (2018). (Astonko)

Související novinky

Koruna našla princeznu Dianu

Koruna našla princeznu Dianu

17.08.2020

Tvůrci seriálu Koruna od Netflixu pokračují v obsazování budoucí páté a šesté série a po oznámení Jonathana Pryce v roli prince Filipa nyní přichází pravděpodobně ta nejzásadnější castingová novinka.… (více)

Kate Winslet, Saoirse Ronan a milostné drama

Kate Winslet, Saoirse Ronan a milostné drama

18.12.2018

Nové romantické drama Ammonite režiséra Francise Leeho (Na konci světa) našlo hlavní herecké hvězdy. V milostném příběhu o dvou ženách odehrávajícím se ve 40. letech devatenáctého století si zahrají… (více)

Colin Farrell v nové gangsterce od Ritchieho

Colin Farrell v nové gangsterce od Ritchieho

01.12.2018

Herec Colin Farrell, který se v posledních letech objevil v impozantním sledu filmů jako Vdovy, Oklamaný, Zabití posvátného jelena nebo Humr, se čerstvě připojil k obsazení chystané gangsterky Toff… (více)

Režisér 12 let v řetězech chystá muzikál

Režisér 12 let v řetězech chystá muzikál

05.11.2018

Steve McQueen (12 let v řetězech) čerstvě dokončil zlodějský thriller Vdovy, který momentálně sbírá nadšené ohlasy kritiků, zároveň už si však oceňovaný tvůrce připravuje svůj další film. Režisér… (více)

Reklama

Reklama