Reklama

Reklama

Resident Evil: Raccoon City

  • Portugalsko Resident Evil: Raccoon City (více)
Trailer 6

Obsahy(1)

V dříve prosperujícím sídle farmaceutického gigantu Umbrella Corporation je nyní Raccoon City vymírajícím městem na středozápadě. Exodus společnosti udělal z města pustinu... s velkým zlem pod povrchem. Když se toto zlo rozpoutá, skupina přeživších musí spolupracovat, aby odhalila pravdu a přežila noc. (Falcon)

Videa (3)

Trailer 6

Recenze (317)

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Z filmového hlediska je to až hrozivá sračka. Ale z toho videoherního, papundeklově béčkového a japonsky bizarního, je to vlastně učiněný klenot. Fanboy Resi série uvnitř mě konečně jásá nadšením u hrané adaptace. Šel bych i na pět, ale ten film je fakt hrozivá sračka. Stejně jako to hrané intro k prvnímu dílu hry, nelze jej však nemilovat. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„RACCOON CITY – UZAVŘENO, ZABEZPEČENO!…“   Nákaza ve městě, kterýmu zbejvá do úplnýho zničení několik posledních hodin. Díky tomu, že za to může firma Umbrella Corporation, zde máme další díl Resident Evil - jinak by to byl horor jako každej druhej. Slušně natočenej, podotýkám. A protože problém můžou vyřešit jen zbraně a hodně munice, je to v podstatě hororová akčňárna. Navíc se zbytečně nevykecávaj, takže slušný akčně hororový béčko. V ničem nečekejte nějaký novum, ale utíká to a nudí jen tím, jak je to všechno vohraný. Snad proto to nevoživý ani doktor s šesti očima…P.S.: Obsazeni Toma Hoppera beru jako fajn ftípek!     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že žrát zbytky po mrtvým parchantovi se nevyplácí. 2.) Vím kdo je Ada Wong.  ///  Thx za titule „saurix“.                PŘÍBĚH  **  HUMOR  ne  AKCE  ***  NAPĚTÍ  * ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Roberts a spol. išli na vec inak, možno chceli vzbudiť záujem štýlom ála Stranger Things, avšak to by film musel mať lepšiu atmosféru a to retro by muselo byť viac cítiť. Potešili retrospektívne scény z minulosti, avšak okrem toho, že sa z nich jedna postava objavila aj v prítomnosti, dej špeciálne neobohatili. Mám dojem, že čím ďalej, tým bolo Raccoon City slabšie, čo dokladá aj odfláknuté finále s nevydareným monštrom. Hrôza to ale ako celok nie je, i keď zamýšľaný kvalitný reštart sa nekoná. 50% a ak by som videl v kine, bolo by to za dve hviezdy. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[50%] Viděno v kině. Takže dvě věci nejdřív osvětlím. 1) Nebudu tento nový Resident evil srovnávat s díly s M. Jovovich. Ty mi prostě sedly, nebylo to vyloženě jen o zombících, ale byl to takový přeakčnělý úlet, který mě prostě baví dodnes. 2) Nebudu zde řešit, chválit či kritizovat zda je tento nový film téhle ságy více inspirován PC hrami. Hry jsem hrál, ale to sem nebudu motat. Tento snímek beru prostě nezaujatě jako film. A jak se mi to líbilo? No, nic moc to tedy nebylo. Po skončení jsem asi hodinku uvažoval, zda-li mám vůbec slabší 3* udělit. Nakonec jsem tak učinil, až tak mě snímek ničím víc nepohoršil, ale do kina bych na to nikoho nezval. Úvod je nezajímavý, stejně asi tak celá cca 1/3. Rozbíhá se to nudně, sem tam se něco stane a i ty POSTAVY si mě krom té, co měla roli Claire nezískaly. Je tu ale zpočátku dobrý nápad s nemrtvými. Jejich postupná proměna trvá déle – nakažený ještě jen tak tak sebe ještě vnímá. To mi přišlo jako dobrý nápad, ale to je asi tak vše. Celkové akční scénky s mrtváky mě moc nebrali. I se tu najdou asi 3 vyloženě trapné scény. No, nechci to moc kritizovat. Námět je slušný, ve finále se tu najde pár obstojných momentů. Ale po hororové stránce je to nulové. A ani moc zábavné. I když tempo není nejhorší. Hudba není moc výrazná. Takže určitě z toho mohl být větší brak, ale i tak doufám, že pokračování nevznikne. Průměr s odřenými uši a nejslabší 3* jen proto, že mám tématiku zombie filmů rád. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Resident Evil: Welcome to Raccoon City alebo dôkaz, že snaha niekedy nestačí. Oceňujem, že Roberts sa po sérii s Milou Jovovich, ktorá mala s Resident Evil hrami spoločný iba názov snažil filmový Resident Evil vrátiť späť ku jeho herným koreňom, len to prevedenie ... Prvú polovicu sa Robertsovi síce darí budovať akú-takú temnú atmosféru, lenže s týmto celým prichádza tak povediac s krížom po funuse, keďže v roku 2021 adaptuje dobre známu hru z roku 1996, resp. 1998 keďže tento filmový Resident Evil si požičiava z oboch prvých hier. Ak by podobná adaptácia vznikla o 20 rokov skôr možno by sa dala akceptovať, ale hrať sa prvú hodinu na to, že v Raccoon City sa deje niečo podivné je pomerne nešťastné riešenie, ktoré začne s pribúdajúcimi minútami čoraz viac otravovať, keďže divák dávno tuší o čo tu ide. Napriek spomínanej atmosfére sa vyslovene vystrašiť novému RE nikdy nepodarí a zlyháva aj v tom divákovi predať ktorúkoľvek z ikonických herných postáv. S pribúdajúcimi minútami tak upadá do čoraz väčšieho podpriemeru, začnú pribúdať až neznesiteľne idiotské scény (policajt so sluchátkami na ušiach si vôbec nevšimne, že mu pred otvorenými dverami explodoval nákladiak a film sa to ešte snaží predať ako cool scénu) a ukáže sa, že Roberts vlastne nevie točiť ani tú akciu. Keď už k nej v druhej polovici dôjde, tak je absolútne priemerná, až nechcene smiešna (scéna so zapalovačom) a finále už skôr pôsobí ako animovaná paródia na Resident Evil s hnusne digitálnym monštrom. Keby som si mal vybrať, tak si oveľa radšej pustím sériu s Milou Jovovich. Tá je síce rovnako dementná, ale dá sa užiť aspoň ako to správne guilty pleasure so štýlovou over-the-top akciou v slow motion (a Millou v latexe!). Nový Resident Evil však nie je ani guilty, a už vôbec nie pleasure. Ako zamýšlaný horor sa mu nedarí ani na sekundu desiť, akcia je absolútne nezvládnutá, postavy totálne nevýrazné, masky zombies ako z ochotníckeho filmu, takže vo výsledku len ikonické scény z hry prevádza na plátno vo veľmi chabom Céčkovom podaní a nakoniec aj tak skĺzne do hnusného digitálneho bordelu ďaleko horšieho než čo sme videli v RE sérii od Andersona. Škoda, tešil som sa na návrat k herným koreňom a myslel, že po akčnej sérii s Milou dostaneme vernú adaptáciu hry. Lenže ono tá vernosť nestačí, chce to aj talent. Fakt je ten, že Roberts ho nemá ani za necht. Natočil už niekoľko hororov, ale ani jeden dobrý. Nakoniec tak najlepším RE filmom ostáva ten z roku 2002. CELKOVO: 4/10 ()

Galerie (24)

Zajímavosti (15)

  • Ve filmu se nijak nevysvětluje to, proč je velká hala na policejní stanici tak prostorná s velkou sochou uprostřed. Ve hře se však dozvíme, že stanice dříve sloužila jako muzeum umění. (NiWi)
  • Původně byl s filmem a potenciální režií/produkcí spojován také James Wan. Nakonec však projekt v roce 2018 společně s tehdejším scenáristou Gregem Russo opustil a na pozici scenáristy a režiséra se dostal Johannes Roberts, který studiu slíbil, že reboot bude opravdu děsivý a velmi věrný herní předloze. (S.U.E.S.)
  • Na začátku filmu se Jill (Hannah John-Kamen) ptá, zda je horší smrt nechat se spolknout obřím hadem, či sežrat velkým bílým žralokem. Jde o odkaz na první hru, ve které se objevují jak obří had, tak žraloci. (NiWi)

Související novinky

Kdo si zahraje v seriálovém Resident Evil?

Kdo si zahraje v seriálovém Resident Evil?

13.06.2021

Netflix odhalil kompletní obsazení hlavních postav nadcházejícího hraného seriálu ze světa Resident Evil. Slavná herní franšíza se tak brzy dočká nejen dvou seriálů na Netflixu (z nichž jeden bude… (více)

Nový Resident Evil byl dotočen

Nový Resident Evil byl dotočen

29.12.2020

Přestože natáčení začalo teprve v listopadu, nový filmový Resident Evil má za sebou již poslední klapku. Snímek tak nyní čeká rychlá postprodukce a příští září dorazí do kin. Děj se tentokrát bude… (více)

Filmový Resident Evil má obsazení

Filmový Resident Evil má obsazení

07.10.2020

Herečka Milla Jovovich odešla lovit přerostlé obludy do série Monster Hunter, filmový Resident Evil to ale zkusí i bez ní. V chystaném rebootu vycházejícím z populární herní série si tak na nemrtvé a… (více)

Reklama

Reklama