Reklama

Reklama

Resident Evil: Raccoon City

  • Portugalsko Resident Evil: Raccoon City (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V dříve prosperujícím sídle farmaceutického gigantu Umbrella Corporation je nyní Raccoon City vymírajícím městem na středozápadě. Exodus společnosti udělal z města pustinu... s velkým zlem pod povrchem. Když se toto zlo rozpoutá, skupina přeživších musí spolupracovat, aby odhalila pravdu a přežila noc. (Falcon)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (317)

verbal 

všechny recenze uživatele

V Mývalově se děje cosi velmi nekalého! Bezohledný farmaceutický gigant Pf…, upps, pardon, chtěl jsem říct samozřejmě „Deštník“ tam dělá neúčinné genetické experimenty na lidech, aby se ovatil už ultimativně. Co mi to jen … Hm, tak nevím, asi Dežo ví. Každopádně se tam teď potemnělými ulicemi prohánějí hejna zmutovaných vaxerů, co jdou nekompromisně po krcích těm méně hloupým, dle korporátní rétoriky bezohledným sviním, co nechtěly geneticky navěky vytečkovat tu stoprocentní přestrašlivou apokalypsu. A tady to mají!  Mezi nimi blaženě korzuje korporátní pohůnek, akcionář, předseda lékařské Gomory a vychcaný virový PRostitut, říkejme mu třeba Milan Mrna, i na xichtě je mu vidět erekce ze světel reflektorů, přičemž zvěstuje tutové čtyři jezdce a vyřvává, že jediná cesta ven jsou do nekonečna aplikované rychlokvašky Deštníku. No, odhlédneme-li od toho zcela, ale zcela nepravděpodobného scénáře a jen čistě, ale fuckt čistě náhodné podobnosti se žijícími pamrdy, je další díl Miloše Zemana ((P)resident evil) takovou neškodnou nízkorozpočtovou klišovitou kokotinkou pro leštiče džojstyků, jenž ukazuje doby před tím, než ten fuj fuj virus zmutoval do své nejhnusnější podoby stoprocentně zabijáckého patogenu obrny - Míly Kuřrežisérovičové. ()

ditrue 

všechny recenze uživatele

| 40% | Nikdy jsem nebyl žádný mega fanoušek RE, který by žil touhle značkou, ale minimálně první 2 hry jsem dohrál a zanechaly ve mě docela silný zážitek - především díky své neúprosné survival horror atmosféře. V téhle filmové adaptaci se sice tvůrci snažili ukázat nám co nejvíce ikonických lokací spolu se známými charaktery, ale ve výsledku nedokázali nabídnout více. Nejvíce mě zklamalo to, že se úplně vytratila právě ta moje oblíbená survival atmosféra, kdy jediný moment s jakž-takž hutnou atmosférou je Chrisův boj proti zombíkům ve vile, kdy vidíme pouze záblesky - ale protože to není zrovna extra dobře natočeno, ani tahle scéna se nedá považovat za bůhvíjak vydařenou. Nejvíce mě celý film štvalo, jak tvůrci ignorují headshoty a většinu zombíků postavy zabíjí pouze pár výstřely do těla... A ani ti zombíci, vlastně většinu filmu moc jako RE zombies nebyly, achjo.... ()

Reklama

ARI50 

všechny recenze uživatele

Já si myslím že se to povedlo celkem hodně, krásný start a začátek. Trochu vtipu neuškodilo a zombie začátek hodně potěšil. Je pravda že jsem čekal mega nářez a když běželi minuty já jsem si tuhle novinku hodně užíval. Takový návrat který pokud přinese pokračování bude nářez. Herečky hodně slušný výběr, a příběh se mi hodně zamlouvá. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Resident Evil, aspoň v tom filmovom svete je pre mňa pojem, mám rád sériu s Jovovich, ktorá je taká správna béčková zábava s pár výbornými dielmi, rovnako všetky animované filmy, toto univerzum mám rád a teším sa na každý nový prírastok, ale tento nový dopadol poriadne rozporuplne. Rozumiem, že tvorcovia chceli natočiť reštart a vrátiť sa na začiatok s pôvodnými postavami z hier, ktoré poznám len podľa mena, nie som herný znalec, ale už neviem, prečo si zvolili práve tento spôsob. Nevadí mi, že tú preakčnelosť z posledných filmových dielov chceli nahradiť komornosťou a dôrazom na survivalové prvky, ale tu to moc nefunguje. A navyše sa tu všetci hrajú na strašnú tajomnosť, čo je pri univerze s množstvom dielov úplne absurdné, aj tak každý vie, čo ho čaká. Kvôli tomu má film dosť pomalé tempo a síce sa to v druhej polovici trochu zlepší, ale aj tak sa mi to stále zdalo trochu pomalé. A hlavne tu nič nie je nadpriemerné, napätie vôbec nefunguje, atmosféra mi pripomínala štýl Grindhouse, taký ten brak, pričom film sa má odohrávať v nakazenom mestečku, ale vyzerá to, že mestečko má len policajnú stanicu, sirotčinec a pár pustých domov, inak nič, nejakí civilisti, to je úplne zanedbateľné množstvo. A aj tá akcia je len taká, že sa na ňu dá pozerať a krvi je celkom dosť, ale chýba tu čokoľvek zapamätania hodné. Aj tie najslabšie diely s Jovovich mali aspoň pár dobrých akčných scén, ale tu nič. A aj tie masky sú teda dosť zastarané, zombie vyzerajú lepšie aj v televíznych seriáloch a mutanti tiež sklamú, je ich málo a vyzerajú strašne, hlavne ten posledný. Aj prvý filmový diel mal lepšie efekty a to je rozdiel dvoch dekád. Ale film aspoň zachraňuje sympatické obsadenie. Na nikom mi nijak zvlášť nezáležalo, ale aspoň sú prakticky všetci členovia policajnej stanice, nie len nejaká partia nudných pubertiakov a podobne a vedie ich Kaya Scodelario, ktorú by som uvítal aj vo viac podobných úlohách. Ale celkovo mi tu hlavné postavy prišli sympatické. Režijne to pôsobí skôr ako videofilm, čakal by som trochu viac, ale nie je to až taká katastrofa. Takže na ten slabý priemer mi to stačí, je to môj obľúbený žáner, nenudil som sa a postavy ma bavili, ale dúfal som v čosi lepšie. Nevidím dôvod si to ešte niekedy pozrieť, na rozdiel od asi ľubovoľného dielu filmovej alebo animovanej série. 52% ()

TheEvilTwin odpad!

všechny recenze uživatele

Nový RE je rozhodně jedinečný, nicméně nikoliv v tom, jak je dobrý, ale naopak v tom, že jsem snad poprvé v životě měl chuť z kina odejít. Těžko pro film hledám slova, protože na něm není doslova jediná pozitivní věc, ale naopak o negativech bych zde mohl psát hodiny. Celý příběh je kompletně hloupý a vytažený z prdele, postavy by měly dostat cenu blbci roku a herecké obsazení v čele s mexikáncem Leonem je naprosto katastrofální. Akce je nudná, nezajímavá, zombíci jsou směšní (zombie řídící vrtulník, zombie vrána…), komická hudba při wannabe horor scénách taky nepůsobí dobře a ten absurdně trapný závěr je už jenom třešnička. Nenechte se zlákat myšlenkou “ale ono to určitě nebude tak špatné, to přece nemůže!” a opravdu věřte, že může a ušetřete si peníze i čas. Otravné béčko, u kterého jsem nevěděl, zda se smát, či brečet a počítal jsem minuty do konce. Katastrofální film, ostuda celé RE série a oněch původních 34% bylo rozhodně daleko víc přesnější, než momentálních 50. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (15)

  • Na začátku filmu se Jill (Hannah John-Kamen) ptá, zda je horší smrt nechat se spolknout obřím hadem, či sežrat velkým bílým žralokem. Jde o odkaz na první hru, ve které se objevují jak obří had, tak žraloci. (NiWi)
  • Když vejde hořící řidič do policejní stanice, hraje píseň „Crush“ od Jennifer Paige. Během hraní hada pilotem na telefonu hraje „What's Up“ od 4 Non Blondes. (Duoscop)
  • Ve filmu se neobjeví další 2 důležití členové jednotky STARS z her, a to Rebecca Chambers a Barry Burton, i přesto že ve hře hrají důležitou roli. (NiWi)

Související novinky

Kdo si zahraje v seriálovém Resident Evil?

Kdo si zahraje v seriálovém Resident Evil?

13.06.2021

Netflix odhalil kompletní obsazení hlavních postav nadcházejícího hraného seriálu ze světa Resident Evil. Slavná herní franšíza se tak brzy dočká nejen dvou seriálů na Netflixu (z nichž jeden bude… (více)

Nový Resident Evil byl dotočen

Nový Resident Evil byl dotočen

29.12.2020

Přestože natáčení začalo teprve v listopadu, nový filmový Resident Evil má za sebou již poslední klapku. Snímek tak nyní čeká rychlá postprodukce a příští září dorazí do kin. Děj se tentokrát bude… (více)

Filmový Resident Evil má obsazení

Filmový Resident Evil má obsazení

07.10.2020

Herečka Milla Jovovich odešla lovit přerostlé obludy do série Monster Hunter, filmový Resident Evil to ale zkusí i bez ní. V chystaném rebootu vycházejícím z populární herní série si tak na nemrtvé a… (více)

Reklama

Reklama