Reklama

Reklama

Johnny English znovu zasahuje

  • Velká Británie Johnny English Strikes Again (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Abychom si rozuměli, Johnnyho Englishe (Rowan Atkinson), penzionovaného tajného agenta, který se na stará kolena stal učitelem, by do služeb vlasti za normálních okolností nepovolal ani ten největší šílenec. Jenže jistý geniální počítačový hacker odhalil identitu všech aktivních agentů britské tajné služby a premiérka (Emma Thompson) rázem připomíná pověstného tonoucího, který by se rád chytnul i stébla. Shodou jemu vlastních nešťastných náhod je Johnny English tím jediným, kdo svou zemi může právě teď zachránit. Co na tom, že si absolutně netyká s nejnovějšími technologickými hračkami. Jak sám říká: „Digitálního padoucha můžete dopadnout jedině s analogovým přístupem.“ English se navíc vydává do akce vybaven věrným asistentem Boughem (Ben Miller), který po něm obvykle uklízí následky jeho činů. První kroky obou mužů míří na Azurové pobřeží, kde se tajemný padouch vyskytoval naposledy. Zde se odehraje první kapitola souboje digitálního génia s analogovým blbcem, souboje, který zdaleka nemusí být tak jednostranný, jak se na první pohled zdá. Na straně Johnnyho Englishe jsou totiž nejen věrný Bough a Spravedlnost, ale i schopnost udělat vždy to nejhorší možné rozhodnutí a vyjít z takové situace bez ztráty kytičky. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (382)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nie je to prekvapivé ani to neposúva charakter niekde inde. Je to ten istý mix zaužívaných klišé a schém, ktoré tentoraz fungujú, lebo majú dynamiku, moderný presah a Atkinsona ktorý využíva aj svoje vizuálne pohybovo- mimické herectvo. Scény po zelenej pilulke boli fucking epic. Smial som sa a celkovo som si to príjemne užil. Aj koniec, vystrihnutý ako zo zlovestného Scooby-doo filmu nakoniec svojou prostoduchosťou pobavil. Olga stále nádherná. Rowan v super forme. Trošku nadhodnocujem , čo sa časom určite utrasie, ale fakt som si to náramne užil. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Rowan Atkinson je Pan herec a svůj um dokazuje i po uzavření jeho beanovského řádění. Dokáže zahrát vážné role, ale i parodie, kam spadal právě Mr. Bean jako prototyp britského průseráře, a zde Johny English jako parodie na Bonda. Co se kvality samotného filmu týče, jde opět o primitivní, jednoduchý a přímočarý děj, jenž je protkán různými epizodickými vtipy, kterým se zasmějete, ale samotný příběh neučiní nijak výjimečný. Tím tedy chci říci, že kvalita tohoto filmu je a bude maximálně průměrná, když se veškeré ostatní věci jako herci či daný humor povedou. To zde platí a proto můžu zvednout palec nahoru a sdělit, že co jsem od této komedie očekával, to jsem dostal. Nic více, ani nic méně. 65% ()

Reklama

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

V nejslabším dílu série vystupuje Johnny English coby tajný agent ze staré analogové školy, jenž je náhle konfrontován s moderními digitálními technologiemi, jako jsou chytré telefony nebo virtuální realita. Jeho třeskuté střety se současnými vymoženostmi jsou nicméně ve snímku přítomny jen sporadicky, pročež většinu humoru, výrazně čerpajícího z předchozích dvou dílů, zprostředkovává opět kromě parodických hrátek s žánrem špionážního filmu zejména klasická „beanovská komika“. Obehrané scénky s dávno provařenými fyzickými gagy (hlavnímu hrdinovi se při pití koktejlu zachytí v nose paraplíčko, při flambování krevet se zas lekne ohně a rozsype je po podlaze...) však působí již značně vyčpěle a předvídatelně. Veskrze rutinní a unavená režie jim svým nedostatečným citem pro komediální načasování rozhodně nepomáhá. Tvůrci snímku se navíc jeví jako konzervativní staromilci a technofobové, kteří nové technologie prezentují jako nástroje zla, jimž většina postav ve filmu absolutně nerozumí, a to včetně hlavního hrdiny, jehož nepřizpůsobivost vůči čemukoli modernímu je přitom velebena coby ctnost - ve finále je dokonce navlečen do středověkého brnění, aby se tím ještě více podtrhlo, že je hrdinou starých dobrých časů. Hrdinou, jenž je obecně považován za neschopného blbce, co pokaždé všechno zkazí a úspěchu vždy dosáhne jen omylem díky náhodným souhrám okolností, leč přesto je v závěrečných scénách chválen premiérkou jakožto reprezentant těch správných britských hodnot a kvalit. Rowan Atkinson je sice svým šklebením obvykle schopen zachránit mnohé, ale tentokrát jeho kreace na spasení tak líné a zaostalé komedie bez fantazie a se slabým, nenápaditým a otřepaným humorem bohužel nestačily. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Johnny English má ubohý scénář, který je naštěstí kompenzován humornými scénkami, jejichž četnost je kupodivu značná. Především v návaznosti na tuto skutečnost uteče krátká metráž jako voda. Pokud by bylo zapracováno na scénáři, jednalo by se o parádní komedii. 65% Celosvětový příjem k 4. 2. 2019: $158,256,993, což je 6,33 násobek rozpočtu ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanda Johnnyho Englishe, ale tento prý nejslabší třetí díl mě docela pobavil, parkrát jsem se zasmál. Předtím jsem kdysi dávno viděl pouze jedničku, která mě tehdy nenadchla, možná proto, že jsem zvyklý spíše na Mr. Beana a jeho grimasy což v těchto komediích schází. Škoda, Atkinsonova sláva už je pryč. Budu muset zhlédnout znovu celou trilogii a možná přehodnotím. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (20)

  • Pištoľ vyrobená 3D tlačou, ktorá sa objaví v záverečnej časti filmu, je podľa všetkého Heckler & Koch P30. (ČSFD)
  • Pieseň, ktorú Johnny English (Rowan Atkinson) omylom pustí, keď sa snaží natáčať video, je "Rasputin" od Boney M. (ČSFD)

Související novinky

Johnny English se znovu vrátí do akce

Johnny English se znovu vrátí do akce

04.08.2017

Bondovská parodie Johnny English šla do kin v roce 2003 a vydělala 160 milionů dolarů. V roce 2011 se proto dočkala pokračování, které utržilo stejnou sumu, a říjnu 2018 bude mít premiéru trojka. Co… (více)

Reklama

Reklama