Reklama

Reklama

Psychiatr

(seriál)
  • USA The Alienist (více)
Trailer 2
USA, (2018–2020), 14 h 28 min (Minutáž: 42–56 min)

Předloha:

Caleb Carr (kniha)

Hrají:

Daniel Brühl, Luke Evans, Dakota Fanning, David Wilmot, Eugenia Caruso, Ted Levine, Matt Lintz, Douglas Smith, Dan Bradford, Clare Calbraith, Brian Geraghty (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

New York, 1896: policejní komisař Theodore Roosevelt si k sobě povolá psychologa Laszlo Kreizlera, aby mu pomohl chytit zabijáka, který vyhledává chlapce bez domova. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (104)

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Uspokojující americké drama, které vám nabídne nahlédnutí nejen do smetánky 19. století, tak i na jeho underground. Lehce si hraju s myšlenkou přirovnání k Sherlockovi namíchanému se Sběratelům kostí a Hannibalovi. Herci zde nemají chybu, do Luka Evanse jsem se okamžitě zamilovala a přestože ženské postavy nemám ráda, pro Dakotu vytvářím výjimku. Bohužel finále maličko zklamalo, čekala jsem daleko charismatičtějšího záporáka, který za mě zanechá větší dojem. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Žánrově tak čistá a poctivá dobová detektivka, že jsem víc dostat ani nemohl - a přesto zůstávám nepatrně zklamaný. Vynikající herecká sestava a pověst černého koně sezóny vyšponovaly moje očekávání tak vysoko, že jsem zbytečně dlouho doufal, že se z Alienisty (i kvůli nesourodému trojlístku hlavních hrdinů) vyklube nová Ripper Street. Atmosféra špinavého New Yorku s tolika nekalými živly, na které si jen divák vzpomene, dělá samozřejmě svoje, ale pocit, že všechny charakterové linky dospěly dost přesně tam, kde jsem je očekával, se mě ne a ne pustit. K větší spokojenosti by musela být vyškrtnuta postava zavilého příslušníka místních jednotek, který hrdinům kazí tak moc věcí a má v důsledku na svědomí tolik špatného, že mě časem iritoval až příliš a odtrhával tak pozornost od přesného vizuálu nebo v životní formě excelujícího Evanse. Paradoxně v těch epizodách, kde to poslední, na co si vzpomenu, je dumání nad identitou vraha, zůstává seriál nejsilnější. ()

Reklama

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Vyloženě bezchybných seriálů, při nichž si vychutnáváte každý záběr každé epizody, mnoho není. Vždy se najde nějaký ten slabší díl, ale to v případě The Alienist nehrozí. Precizní dobová podívaná, kde je v dokonalé rovnováze naprosto vše, od příběhu, přes vizuální stránku až po skvělé herecké výkony v čele s úžasným Danielem Brühlem. Rozhodně bych nepohrdla další řadou, kdyby se autor knižní předlohy, jenž se na seriálu podílel, rozhodl pokračovat. 100% ()

Morien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sice jsem někdy musela trochu přimhouřit oko, ale panečku, to byla jízda. Nejvíc ze všech jsem si asi oblíbila Mary, Q'orianka Kilcher se sice na scéně objeví jen párkrát, ale její postava má opravdu temné spodní vody, ó bóže, a jak ona je umí ztvárnit. Jak vždycky říkám, že nemám ráda, když filmové záběry dlí na svých postavách, když pózují s cigaretami, protože to nic neznamená a jenom to vypadá cool, tak když se tak tady dělo v případě Dakoty Fanning, tak mi to nevadilo, protože to je jeden z těch vzácných případů, kdy to v rámci filmu a jeho příběhu něco znamená. Ne že bych si myslela, že to je symbol její rebelie, a upřímně doufám, že to tak tvůrci nezamýšleli, hlavně je to vnější příznak toho, jak ji vychoval muž a jak se teď musí muži prodírat, aby si mohla dělat, co chce. Po "Noc příchází" a teď jejím výkonu zde (a řekněme, že i to "Tenkrát v Hollywoodu") navíc musím říct, že jí opravdu přicházím na chuť jako herečce. Nikdy mě nepřestane překvapovat, jak dokáže Luke Evans být zranitelný. No a Daniel je zlatíčko, ačkoliv bych řekla, že obsadit ho do hlavní role je docela risk. Jako bonus v seriálu všechno krásně vypadá a hudba taky stojí za povšimnutí. ODTEĎ BUDU SPOILEROVAT. Co se týče příběhu, jak říkám, k mé úplné spokojenosti jsem musela něco přehlédnout, hlavně to, jak se některé věci stanou a potom se na ně zapomene: například velkou část úvodních dílů hrdinové stráví vyšetřováním prominentního spratka, kterého se elitou placení hromotluci snaží této pozornosti uchránit, a když je spratek zavražděn, respektive z pohledu elity tajemně zmizí, tak to nikdo neřeší a nemá to pro žádnou z postav žádné důsledky. Další takovou věcí je to, když dva hlavní hrdiny během jejich cestování někdo přepadne a zastřelí jejich kočího: hned v dalších scénách se všichni chovají, jako kdyby se to ani nestalo, jasně, doma na ně čekalo jiné trauma, ale v rámci následujícího vyšetřování se ani nesnažili položit si otázku, jestli po nich střílel vrah (o kterém se z předchozích událostí ví, že je sleduje a hraje si s nimi) a nebo jestli to byla natajňačku zhrzená policie, která by se je snažila sabotovat. Poslední takovou zásadní věcí pro mě ještě byl ten tlustý chlapeček, myslím Ezra, kterého na začátku prvního dílu doktor přijímal do svého zařízení. V průběhu seriálu si s ním vytvářel sice nenápadné, ale konzistentní pouto, a opravdu jsem čekala, že se ještě vrátí v posledním dílu, aby se jeho příběh taky uzavřel, vzhledem k tomu, že ho celý pomáhal otevírat. Ale jinak prima počin, a skoro určitě bych ráda viděla další díly, kdyby zůstala laťka stejně vysoko. ()

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Temný krimi seriál z konce 19. století. Hodně povedený, celým vizuálem, příběhem a i hereckým obsazením. Noční život v té době celkem ožíval. Jednotlivé postavy jsou zajímavé, napětí i příběh nepokulhávají,ale naopak v divákovi probouzí vělikou zvědavost. Celkově na mě hodně dýchl duch minulosti a mělo to sílu, jen jsem byla zklamaná z konce. ()

Galerie (684)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v Budapešti a ve studiích Korda v Etyeku. (SONY_)
  • V původním románu je postavička John Moore (Luke Evans) zpravodajem zločinu. V televizním seriálu je ilustrátor. V jedné epizodě Moore koupí psací stroj a řekne Sarah Howard (Dakota Fanning), že má zájem stát se spisovatelem. (em.redrum)

Reklama

Reklama