Reklama

Reklama

Psychiatr

(seriál)
  • USA The Alienist (více)
Trailer 2
USA, (2018–2020), 14 h 28 min (Minutáž: 42–56 min)

Předloha:

Caleb Carr (kniha)

Hrají:

Daniel Brühl, Luke Evans, Dakota Fanning, David Wilmot, Eugenia Caruso, Ted Levine, Matt Lintz, Douglas Smith, Dan Bradford, Clare Calbraith, Brian Geraghty (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

New York, 1896: policejní komisař Theodore Roosevelt si k sobě povolá psychologa Laszlo Kreizlera, aby mu pomohl chytit zabijáka, který vyhledává chlapce bez domova. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (104)

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Uspokojující americké drama, které vám nabídne nahlédnutí nejen do smetánky 19. století, tak i na jeho underground. Lehce si hraju s myšlenkou přirovnání k Sherlockovi namíchanému se Sběratelům kostí a Hannibalovi. Herci zde nemají chybu, do Luka Evanse jsem se okamžitě zamilovala a přestože ženské postavy nemám ráda, pro Dakotu vytvářím výjimku. Bohužel finále maličko zklamalo, čekala jsem daleko charismatičtějšího záporáka, který za mě zanechá větší dojem. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Nevtáhlo mě to do děje už od první minuty, hrozně ukecané a velice nudné. Vzdal jsem to hned začátkem třetí epizody. Má oblíbená dětská herečka ze Spielbergovy Války světů  Dakota Fanning o které jsem si myslel, že z bude jednou hvězda jako Leonarda di Capria mě zde vůbec nenadchla a jako by zkoprněla a neuměla hrát. Její role se mě vůbec nelíbila a dosti zpuchla. Děj se vleče velmi pomalu, mám rád svižnější tempo zvlášťě u seriálů. I nenáviděný seriál, ale nízký počet hvězdiček má jen proto, že ho mnozí osoudily a dávali odpad, aniž by viděli byť jednu epizodu „ Tisíc a jedna noc " dokázal vtáhnout do děje hned první epizodou a nenudil až do konce. ()

Reklama

erased 

všechny recenze uživatele

The Alienist by chtěl být dalším The Knick, místo toho bohužel padá na hubu podobně jako Penny Dreadful. Nechybí mu výborné obsazení, parádní prostředí a atmosféra, a především slibný námět, ten ale ždíme v desíti dílech tak křečovitě, že někdy kolem půlky série nadšení vyšumělo a zbylo jenom čekání na to, kdy tvůrci konečně přestanou děj natahovat a ukážou nám toho zatraceného vraha. Tím zevšední thrillerové napětí i vyštřování, zároveň se na tom obrovském prostoru ale ani trochu nedaří rozjet psychologický horor, který by Alienistovi beztak slušel nejvíce. Finále nepřekvapivě přímočaré a pro mě seriálu jen přidalo poslední hřebíček do rakve. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V noci z 2 na 3 marca 1896 zaklope na dvere doktora Lászla Kreizlera jeden z chovancov sirotinca, v ktorom pôsobí ako psychiater, malý Stevie a doktorovi povie, že v meste bolo objavené znetvorné telo 13 ročného Georgia Santorelliho, ktorého všetci poznali ako Gloriu - detského prostitúta, ktorý si obliekal dievčenské šaty. Tak sa začína séria vrážd mladých chlapcov, počas ktorej vyšetrovací tým okolo psychiatra Lászla Kreizlera nestojí iba proti samotnému vrahovi, ale aj proti newyorskej smotánke a časti policajného zboru. Tvrocom sa podarilo spracovať zaujímavú knižnú predlohu a zachytiť pomerne verne obraz New Yorku z prelomu 20 storočia, kde sú v ostrom kontraste chudobné štvrte a vily vtedajšej smotánky či budova opery. Samotný dej knihy sa odohrával v zaujímavom prostredí, pretože filmov či seriálov ktoré by sa zaoberali práve touto tématikou nie je príliš veľa a tak ponúkli zaujímavý seriál v zaujímavom období, ktorý nebol úplne štandartným detektívnym príbehom a určite patrí k tomu lepšiemu, čo seriály v poslednom období ponúkli. ()

zbyshek 

všechny recenze uživatele

The Alienist rozhodně předčil mé očekávání. Precizně natočený seriál, kde všechno vypadalo dobře promyšleně. Až si říkám, jestli jsem vůbec schopen něco tvůrcům vytknout. Herecké obsazení rozhodně na vysoké úrovni, dokonale to vše do sebe zapadalo. Příběhově to bylo taky super, temná atmosféra New Yorku ke konci 19. století rozhodně nebyla na škodu. Začátek hned vtáhl do děje a po mírně hluchém místě v první polovině linie už jen dějově gradoval. Rozhodně stojí za to dát této partě vyšetřovatelů šanci. 80%. ()

Galerie (684)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v Budapešti a ve studiích Korda v Etyeku. (SONY_)
  • V původním románu je postavička John Moore (Luke Evans) zpravodajem zločinu. V televizním seriálu je ilustrátor. V jedné epizodě Moore koupí psací stroj a řekne Sarah Howard (Dakota Fanning), že má zájem stát se spisovatelem. (em.redrum)

Reklama

Reklama