Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dušan Klein nám v roce 1975 přináší 3 detektivní příběhy z ponuré Ostravy, které nám ukazují běžnou denní rutinu kriminalistů v 70 letech. Ostravští přílušníci veřejné bezpečnosti řeší v časovém intervalu 24 hodin tři různé případy. Jedná se o zranění příslušníka VB, únos kojence a pátrání po pohřešované dívce. (Hennes)

Recenze (51)

triatlet 

všechny recenze uživatele

Ani sestřih toho nejhoršího z Majora Zemana by nevypadal tak směšně, jak oslavná óda na um soudruhů z ostravské pátračky, kteří během 24 hodin vyřeší 3 složité případy. Korunu všemu nasazuje občas hlas jakéhosi vypravěče, který sděluje: "Zákon ji stejně dostihne." Rádoby rázovité postavy policajtů a dalších Ostraváků. Vtipně působí scény s Miladou Janderovou, která hraje jakousi nezletilou na útěku - potkají ji 3 chlapi, pokaždé jí nabídnou nebo připálí cigaretu. Tím třetím je pohotový příslušník VB, kterému ovšem uteče:-) Jako krimi na odpad (snaha o akčnost se projevuje jízdou omajáčkovaného policejního vozu, jízda ostravskými ulicemi trvá asi minutu a záběr je jen na majáček...), ale jako komedie pobaví. ()

farfalla 

všechny recenze uživatele

Co bylo myšlenkou tohto filmu? Snad ukázat práci policistů mimo Prahu, že i policisté jsou lidé, že na každém záleží, aby byl pořádek a klid. Bylo toho zkrátka mnoho a děj se utopil v detailech. Policisté jsou obyčejní lidé, a tak byli obsazeni nepříliš exponovaní herci, kteří hráli hovorovým stylem, jenom žádné velké emoce. Zlatý ´Pitaval´! ()

Reklama

keoma26 

všechny recenze uživatele

v sedmdesátých letech se v Ostravě nedřystalo po Ostravski? i když ani to by nezachránilo tenhle pseudorealistickej paskvil, autentické tak zůstávají jen dobové kulisy města a modní výstřelky typu lesklých polyesterových košil nebo šátků; ale politicky řečeno: "umím si představit", že se to v určitých kruzích může stát kultovním kouskem;-) ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Několik hodin práce naší kriminálky za bývalého režimu jako poděkování těm, kteří strážili klid a štěstí našich domovů. Žádné akční scény, honičky, nic podobného. Jen mravenčí práce kolektivu ostravských kriminalistů, u dnešní generace, která si žádá vzrušení a adrenalin, by takový film neuspěl. Scénář byl však pouze průměrný a vsuvky Vlastimila Haška o tom, jak v roce padesátém třetím.... nebo rádoby vtipné vstupy B. Šmídy s minimaxem byly spíše trapné až amatérské. Nebylo také vysvětlené, jak zemřelo první nalezené novorozeně, všechny tři paralelní příběhy byly poněkud nedotažené. Tři hvězdičky je možná až příliš. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Tomuhle kraluje Jiri Zahajsky v temer cimrmanovske roli mlcenliveho poldy. :-))) Ale neni to tak spatny film jak se tady okolo pise. Proste takova socialisticka detektivka. Par vtipnych mist, par temnych (mrtvy novorozenec, unosy deti, pobodany prislusnik, apod). Linka s "sestnactiletou" Hedvikou je spis pro legraci nebo odlehceni... ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v Ostrave. (dyfur)

Reklama

Reklama