Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dušan Klein nám v roce 1975 přináší 3 detektivní příběhy z ponuré Ostravy, které nám ukazují běžnou denní rutinu kriminalistů v 70 letech. Ostravští přílušníci veřejné bezpečnosti řeší v časovém intervalu 24 hodin tři různé případy. Jedná se o zranění příslušníka VB, únos kojence a pátrání po pohřešované dívce. (Hennes)

Recenze (51)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ostrava je kraj „razovity“ a stejně jako v Práglu i tady měla VB pořád co dělat. Tří případy na vyšetření a noc utíká tak rychle. Kdo pobodal příslušníka bezpečnosti? Kdo unáší děti? Kam zmizela mladá blondýnka s vkladní knížkou?  No začátek byl docela slušný a přinesl i zajímavou atmosféru, ale postupem času se z toho stala jen natahovaná nuda. Plejáda známých tváří, pohledná Evelyna Steimarová i Milada Janderová (její případ zůstal nevyřešen). Zbylé dva měli pár světlých okamžiků, nechyběly emoce, ale i tak jde jen o obyčejnou průměrnou kriminálku. Znám mnohem lepší z té doby! ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Další s detektivních filmů 70.let, ano film je spíš pohled na jeden den u kriminálky a tři různé případy, které se řeší, pobodání policajta, únos kojence a hledání nezletileté dívky co utekla. Nákou atmosféru tam nenajdeme, jen prostě práci při pátrání. Herecké obsazení je celkem slušný, ale mohlo se z toho vytěžit mnohem víc. Jako agitku bych to nebral, nebot to angažované není. Další nejspíš poprávem pozapomunetelný film,ale na občasné podívání to jde. ()

Reklama

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Nezáživná normalizační kriminálka, která i v rámci soudobé tvorby Dušana Kleina (ve které tehdy detektivky výrazně převažovaly) patří k těm horším filmům. Pamětníky možná zaujme dobový kolorit, ale jinak stojí za zmínku asi jen herecká účast půvabné blondýnky Milady Janderové (nyní Kratochvílové), která toho ve filmu sice moc nenahrála, ale vždycky se na ni moc dobře koukalo. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Několik hodin práce naší kriminálky za bývalého režimu jako poděkování těm, kteří strážili klid a štěstí našich domovů. Žádné akční scény, honičky, nic podobného. Jen mravenčí práce kolektivu ostravských kriminalistů, u dnešní generace, která si žádá vzrušení a adrenalin, by takový film neuspěl. Scénář byl však pouze průměrný a vsuvky Vlastimila Haška o tom, jak v roce padesátém třetím.... nebo rádoby vtipné vstupy B. Šmídy s minimaxem byly spíše trapné až amatérské. Nebylo také vysvětlené, jak zemřelo první nalezené novorozeně, všechny tři paralelní příběhy byly poněkud nedotažené. Tři hvězdičky je možná až příliš. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, jestli se Dušanu Kleinovi nepodařilo sehnat lepší herce, nebo jestli naopak chtěl dát příležitost těm méně známým. Jedna z mála hlavních rolí Františka Řeháka nevyzněla nijak excelentně, navíc se utápí v zoufalých výkonech herců ve vedlejších postavách. A nikdo mě nepřesvědčí, že sbor profesionálních kriminalistů se při zprávě o vraždě tváří, jako by jim umřela babička. Nemluvě o tom, že hlas vypravěče (Otakar Brousek) uvádí diváka do značného chaosu důsledným představováním všech postav. Akcentace ostravského prostředí vyzněla bezzubě, pokud už byl příběh záměrně zasazen do protežované bašty socialistické práce, dalo se z toho vytěžit podstatně víc než jen skřípějící kola aut v ulicích. Za mnohé hovoří fakt, že scénáristou byl tehdejší proděkan zpolitizované fakulty žurnalistiky a Dušan Klein si na své Básníky a Holuby musel holt ještě počkat. Tohle je nuda. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v Ostrave. (dyfur)

Reklama

Reklama