Reklama

Reklama

Asterix a tajemství kouzelného lektvaru

  • Francie Astérix : Le secret de la potion magique (více)
Trailer 2

Tajemství síly obyvatel malé galské vesničky se ukrývá v kouzelném lektvaru. Recept na jeho výrobu pečlivě střeží druid Panoramix. Vždy býval expertem na sběr jmelí v korunách stromů. Když ale jednoho dne utrpí ošklivý pád, musí si připustit, že už není nejmladší. Uvědomí si, jaká by byla katastrofa, kdyby návod na magickou směs zapomněl. S pomocí svých věrných přátel, Asterixe a Obelixe, se vydává hledat vhodného talentovaného následovníka, kterému by své řemeslo a tajemství lektvaru mohl předat. To ovšem vyvolá zájem těch nejmazanějších a nejhanebněji smýšlejících druidů. (Bioscop)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (121)

Renie42 

všechny recenze uživatele

Bylo to pěkné, i když tak jako obalené v něčem moderním a chybělo tomu cosi, co bylo třeba ve 12 úkolech nebo překvapení pro Césara, prostě ty animované filmy z 60 až 90 let. Líbili se mi tam ti piráti a jejich stokrát potopená loď a jak si lektvaru cucají nejenom lidé, ale i některá zvířata. A teď mi bude v hlavě zpívat https://www.youtube.com/watch?v=PGNiXGX2nLU :-) ()

v3s 

všechny recenze uživatele

Hehe, svým jedním procentem jsem poslal film z modrých do červených. Tak tedy proč? Viděl jsem v kině a užil si parádní grafiku, vydařené vtipy, střídání stylu grafiky animace (cesta po mapě, historie hlavního klaďáka a záporáka), drobné vtípky. Kdybych měl něco vytýkat, tak bych asi popíral Asterixe samotného - vše se řeší ranou pěstí, Římani jsou všichni špatní a hloupí. Došlo mi to asi díky tomu, že jsem na tom byl s dětmi a tříletý syn nadšeně poskakoval při každé bitce. V tom se mi víc líbilo Sídliště bohů, na které jsme koukali den poté v menším formátu. Ale to zas nebylo tak zábavné. Spoiler: Váhání mezi třetí a čtvrtou hvězdou rozhodl znuděný druid Ježíš :) ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Méně nápadité, méně "pro celou rodinu" a i na(ne)štěstí bez Ricchi e Poveri. Navíc závěrečná dvacetiminutovka je echt neasterixovská a poplatná zámořskému stylu animáků; to si Goscinny s Uderzem nezasloužili. Aby to však nevypadalo, že to je jakkoli špatné. Není. Stále je to natolik dobré, vtipné a odsýpající, že se to rozhodně řadí k těm zdařilejším z Asterixových zfilmovaných dobrodružství. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Sídliště bohů bylo lepší. Tady mi přišlo několik věcí amerických a neasterixovských. Hlavní záporák byl vyloženě trapný a jenom zdržoval. Chudák sám Asterix dostal dost málo prostoru a Obelix jakbysmet. . Místy to ovšem dostane takovou tu pravou Goscinnyovskou náladu a dalšímu pokračování od stejných tvůrců bych se nebránil. Ale příště trochu lépe, prosím... ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Asterix, Obelix, Alfabetix, Panoramix, Archaix, Majestatix a další se oděli do nové kolekce a já musím jedním dechem dodat, že klasický look mi je milejší novot. Ale jinak Galové, tak jak jsme na ně za ty léta navykli. Lektvary, divočáci, Římané, piráti….snad jen duo A&O je trochu upozaděné a mermomocí se snaží držet krok s dobou. Vše je tak, jak má, ale já se stejnak nemohu zbavit pocitu, že staré dobré časy mých prvních komiksů nenávratně odvál čas. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Film byl zpracován v pařížském studiu Mikros Image Animation. (mar48)
  • Asterix se poprvé objevil v komiksu „Asterix The Gaul“ z roku 1959. (3T)
  • V úvodu a v závěrečném souboji zazní píseň „You Spin Me Round“ skupiny Dead or Alive. (Asmodin)

Reklama

Reklama