Reklama

Reklama

Asterix a tajemství kouzelného lektvaru

  • Francie Astérix : Le secret de la potion magique (více)
Trailer 1

Tajemství síly obyvatel malé galské vesničky se ukrývá v kouzelném lektvaru. Recept na jeho výrobu pečlivě střeží druid Panoramix. Vždy býval expertem na sběr jmelí v korunách stromů. Když ale jednoho dne utrpí ošklivý pád, musí si připustit, že už není nejmladší. Uvědomí si, jaká by byla katastrofa, kdyby návod na magickou směs zapomněl. S pomocí svých věrných přátel, Asterixe a Obelixe, se vydává hledat vhodného talentovaného následovníka, kterému by své řemeslo a tajemství lektvaru mohl předat. To ovšem vyvolá zájem těch nejmazanějších a nejhanebněji smýšlejících druidů. (Bioscop)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (121)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

O proti předchozímu dílu strašně málo dnešního humoru, tvůrci už tolik nesází na satiru a ironii, ale snaží se spíš děj trochu přiblížit dnešním dětem o jakém si respektování stáří. Sídliště bohů byla překvapivá pecka plná neskutečných hlášek a jestli jsem se tady zasmál asi třikrát, bylo to moc. Navíc kdo v Českých kruzích rozhodl o tomhle dabingu, je neskutečný debil a posílám mu pěst do hrtanu. Dabing absolutní blitka a jste vlastně nakonec rádi, že tam Asterix a Obelix moc nejsou a to je minule normálně daboval Štěpnička a Trávníček a bylo to boží. Zbytečný díl který naprosto pohřbil ještě vymaštěný český distributor. 55%. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Sídliště bohů přišlo u Asterixe s novou, skvělou animací, tu jsem dostal i tentokrát, bohužel, s ní tvůrci nespojili i stejně kvalitní příběh. U předchozího příběhu jsem se prakticky celou dobu pochechtával, tady bylo humoru o poznání méně a zápletka se mi navíc zdála být dost provařená. Pořád nadprůměr ale citelně slabší. ()

Reklama

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Můžu říct, že jsem se asi 2x opravdu zasmál. Což je, nezlobte se na mě, na tuhle výkladní Francouzkou výkladní skříň zatraceně málo. Když snímek skončil ve stylu robotických autíček, přišla první vlna pocitů, že tohle se moc nepovedlo. Když jsem si o pár vteřin později uvědomil, že to byl vlastně Asterix dost bez Asterixe a Římanů tak jsem věděl, že tentokrát to šlo mimo mě. Pár vtipných scén, dvě opravdu dobré jinak ale podprůměrný díl. 55 procent. ()

cogi 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem "nesesmolila" žádný komentář. Ale z nepochopitelných důvodů jsem nucena okolnostmi se rozepsat u tohoto filmu :-D. Zaprvé bych chtěla upozornit, že jsem se na snímek snažila dívat očima mladého díváka. Jako by mi bylo opět třeba 8 let. Ano, je to jiné, než jsou originální filmy o Asterixovi a Obelixovi, ale starší diváci si musí uvědomit, že i dnešní generace dětí je jiná. A právě se mi líbilo, že téma Asterixe a Obelixe zpracovali tvůrci tak, že je to bližší dnešní generaci (teda aspoň myslím :-) ). Sice tam byly dvě velké nelogické chyby (jako rychlý přesun zpět do vesnice, počet kotlů s lektvarem před závěřečnou bitvou), ale nakonec u mě převládly čtyři hvězdy místo tří. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Byla to blbost, strašně moderní v některých pointách, a málo sarkastická. Není ani kapka politické kritiky z původních komiksů a animáků, je tu až moc popkulturních odkazů, ale má to dobrý tempo a akci a některý povedený vtipy. Určitě bych se časem rozmyslel a dal tři hvězdy, tak tu nechám čtyři a řeknu, že jako výplach mozku k večeři supr. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Jedná se o druhý animovaný film o Asterixovi, který nemá příběh podle komiksu. (mar48)
  • Film byl zpracován v pařížském studiu Mikros Image Animation. (mar48)
  • Asterix se poprvé objevil v komiksu „Asterix The Gaul“ z roku 1959. (3T)

Reklama

Reklama