Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyčejné lidské štěstí může mít mnoho podob. Někdy jasných, někdy nečekaných. Kde ho hledat a co mu obětovat? Film režisérky Olgy Dabrowské Cena za štěstí ukazuje příběhy lidí, kteří cestu ke svému štěstí někde ztratili a pokoušejí se jí znovu najít. Vztah, láska, moc, útěk a vlastní děti, které mohou přinášet naději a radost, ale mnohem častěji nakonec pykají za naše chyby. Film Cena za štěstí odvíjí samostatné osudy několika hrdinů, aby se jejich cesty začaly postupně křížit a mohly nakonec složit dohromady jeden velký příběh života. Propletenec rodičů, které můžete potkat každý den, jejich dětí a partnerů. Své štěstí najdou často nečekaně, ale to je přeci jedno! Milenecký a životní pár (Vanda Hybnerová a Ivana Chýlková) vychovává dvě děti, když do jejich harmonického soužití vstoupí muž z minulosti (Tomáš Hanák). Násilnický psychopat (Jaroslav Plesl) se domáhá dcery z rozvedeného manželství, zatímco jeho bývalá žena (Klára Pollertová-Trojanová) s dětmi trpí jeho terorem. Dva teenageři od svých rodin prostě a jednoduše utečou. Oddaný muž (Pavel Řezníček) nemá sílu, aby ochránil svou lásku. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (116)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

První český film v tomto roce a hned první rozpaky. Jako základní chybu co jsem těžce pobíral, byla časová posloupnost ve který se příběh odehrával a nápisek "ten rok" na orientaci nepřidá. Další věc jsou některé scény, které museli být napsaný asi na silvestra, protože by mě tedy velmi zajímalo, jak můžou žít mladý lidi, většinou nezletilý v komunitě bez vidtelných příjmů i když to bylo "ten rok" , možná "ten rok" bylo všechno zadara, nevím. Scéna s jachtou, to byl snad joke, to když jsem viděl, tak jsem měl větší oči než hurvínek. Scéna s malou Johanou Rackovou mě přišly zbytečně doslovné, byly by silné i bez toho. Taky by mě zajímal větší záběr na postavu soudkyně. Abych tady do filmu jen nepálil ostrejma. Film má kvalitu i v hereckých výkonech, taková Ivanka Chýlková to je prostě radost tu ženskou sledovat v libovolný roli. Majitel skvělé hospody v Nižboru je pořád sympaťák i když hraje ne zrovna sympatické postavy. Jarda Plesl zahrál svou svini tak, že by klidně mohl jít do výkladně skříně chlapů - ubožáků na prestižní pozici. Dětské role taky v pohodě, docela jsem zvědav jak se bude vyvíjet kariéra Johany Rackové. Celý film jsem pochopil jak ego a sobecké chování dospělých může tvrdě ovlivnit dětství a to je určitě skvělý námět a tleskám za něj. Bohužel se silně nepovedl scénář. Budu na Olgu mírný, protože mám pocit, ž ten film to tady dostane sežrat a já si zae i přes zásadní výhrady nemyslím že se jedná o úplnou zbytečnost. Dávám tři se zavřenýma očima. ()

filipvrbik odpad!

všechny recenze uživatele

Kdyby se bývali tvůrci pokusili o komedii, tak to mohlo fungovat - jenže to má být drama. Což sice hlavně v poslední půlhodině ( ano dodíval jsem se) je, jenže je to tak příšerné a hlavně příšerně natočené, že si odpad prostě neodpustím. Na konci je sice povedený vtip, ale neměla to být komedie, neměla... Tak asi tak, český film opět "zabodoval" ...5% ()

Reklama

silentname odpad!

všechny recenze uživatele

Tak toto bola jedna nefalšovaná silná depresia. "Cena Za Štěstí" je podľa mňa film, ku ktorému je veľmi ťažko si vytvoriť nejaký vzťah. V prvom rade sú všetky postavy filmu (s výnimkou dvoch malých detí) absolútne nesympatické, ich rozhodnutia sú ujeté. Jednotlivé scénky ma vysoko deprimovali a vôbec nemyslím v dobrom. Práve naopak. Celý film pôsobil skôr ako 90 minút trvajúca telenovela so všetkým čo k tomu patrí. Pomaly si hovorím, že už ma niektoré problémy tohto desaťročia začínajú vrcholovo iritovať. V prvom rade sú to konflikty, ktoré rozvracajú vzťahy, a v posledných týždňoch akosi aj začínajú definovať, na ktorej strane ste. Slniečkari? Alebo fašisti? A prečo potrebujeme takéto veci riešiť ešte aj v tomto filme? Má to nejaký hlbší význam? Alebo len proste chce ukázať, aký nespravodlivý môže byť svet a ako málo stačí na to, aby sa všetko mohlo rozsypať. A vlastne na všetko má dosah jedna sudkyňa (pravdepodobne bývalá eštebáčka), ktorá pre dobro malých detí urobí absolútne minimum. Ale tvári sa, že všetko. Okrem toho je ten film aj neskutočne otravný a plný momentiek, kde človek dáva k rozhodnutiam a konaniu jednotlivých postáv veľkú dávku otáznikov. Vzťahy sú tu veľmi komplikované a často mám pocit, že az zbytočne moc. A potom je tu ešte aj Jaroslav Plesl, ktorý by najradšej na mol balil všetky ženské vonku, lebo si myslí, že je to jeho exmanželka. Neviem čo som si mal z tohto filmu odniesť. Podľa mňa tu nemá žiadnu skutočnú hlavnú myšlienku. Je to len pokus o vytvorenie ilúzie, že celý život nestojí za nič... dostávame veľké množstvo prekážok a nebudeme ich schopní zvládnuť, lebo niekto iný má navrch. A niekto môže pokojne niekomu zobrať (ako tu bolo povedané) syna, ženu aj domov a vyjsť z toho ako čistý hrdina. A už vôbec nechápem ako môžu žiť spolu dve ženy spolu, keď potom jedna tej druhej otvorene povie, že nie je lesba. Ledva zvládam formovať svoje myšlienky a nejako ich dať do komentu. Ako som povedal, tento film je jedna obrovská depresia. A efektívne dokázal deprimovať aj mňa. Potlesk. Už dávno som nemal takto mizerný filmový zážitok. A za to si zasluhuje skutočne "veľkú odmenu" Hodnotenie: F ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Jak si matně vzpomínám, byl tento film částečně prezentován jako "volné pokračování Samotářů", což samozřejmě není vůbec žádná pravda. Jedná se o velmi komplikované vztahové drama, jehož komplikovanost vyplývá ze zvoleného způsobu vyprávění (někdy až nesmyslné a nenavazující střihy doplněné o titulky "ten rok") a z velkého množství postav a jejich mikropříběhů (mimochodem dost nerealistických příběhů). Režisérka a scenáristka v jedné osobě bohužel nedokázala svoje dílo ukočírovat a opírat se tak může jenom o slušné herce, zejména Plesl si svého násilnického hajzla hodně užívá. ()

G04T 

všechny recenze uživatele

Tvůrcům názor na tvz. Lgbt komunitu neberu, jsem s tím názorem v pohodě. Co už v pohodě není je scénář. Tenhle příběh tu byl už stokrát a jednou. Režisérka není režisérka a scénáristka nepíše (jedna a ta samá osoba) . Takhle bych popsal moje pocity z tohodle filmu. Dal jsem jednu hvězdu za Plesla, ten fakt bavil. Někde jsem se i zasmál (Měl jsem se smát???). Nepovedlo se to ani přesto, že tam byli dobří herci, ale jak už u českých herců bývá, zchramstnou všechno pro prachy i kdyby to měla bejt stejná sračka jako Ulice. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (8)

  • Natáčelo se na Vysočině. Filmový štáb se objevil v lokalitě Skalákova mlýna na Třebíčsku i v Dolním Radíkově na pomezí Vysočiny a Jihočeského kraje. [Zdroj: jihlava.idnes.cz] (rakovnik)

Reklama

Reklama