Reklama

Reklama

Až tam nezbyl žádný

(seriál)
  • Česko Deset malých černoušků (více)
Trailer

Epizody(3)

Kniha "Deset malých černoušků" od Agathy Christie, které se na celém světě prodalo přes sto milionů výtisků, se stala nejprodávanější detektivkou všech dob. A nyní byla poprvé převedena do seriálové podoby. Je rok 1939 a Evropa balancuje na pokraji války. Na Černochův ostrov, odlehlou skálu u pobřeží Devon na jihu Anglie, je pozváno deset lidí s pochybnou minulostí. Navzájem se neznají a jejich tajemný hostitel chybí. Každý z návštěvníků, kteří jsou zcela odříznuti od nedaleké pevniny, je obviněn ze strašlivého zločinu. Když pak začnou jeden po druhém záhadně umírat, uvědomí si, že vrah může být mezi nimi. Komu se podaří přežít? A kdo je vrah? (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (266)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Další geniální britská záležitost. Osazenstvo, atmosféra, napětí - všechno se vyvedlo. Co mi trochu nedá spát, jsou logické nejasnosti v příběhu. Například - když všichni začnou umírat postupně jako prasata na porážce, tak by se (podle mě logicky) měli všichni držet pohromadě. Místo toho chodili spát každý sám a ráno se divili, že jeden z nich natáhl bačkory. Podle mě to vrahovi až moc usnadnili. Možná si i stačilo přečíst onu říkanku do konce, ne si recitovat kousek po každé vraždě. A další věc - vrah zkrátka nemohl vědět všechny podrobnosti o každém z "černoušků". I když přihlédnu k jeho zaměstnání, je to vysoce nepravděpodobné. Nehledě na to, že zkrátka nemohl jistě předvídat, jak se to mezi posledními přeživšími vyvrbí. Během sledování mě napadaly i další mezery, ale i přes svoji nedokonalost jsem vážně potěšena, že něco takového vzniklo. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

A pak že může soudit jen Bůh.. Doverské ostrovní klima svědčící alibi zahradníků, perfekcionismus výpravy made in BBC, vzrůstající paranoia dobře zahraných viníků a hororový nádech, jako kdyby do Agathy vstoupila Mary Shelley. Znalost toho, kdo stojí za anihilací desetičlenné nevzrostlé roty, co byla dříve skupinou malých původních Američanů a ještě předtím dětí tmavé pleti, není přítěží. Apropo, je zajímavé, jak se ta změna říkanky pod vlivem politické korektnosti zároveň stala spoilerem.. „Věřte v Boha…ale možná bychom se také měli zamknout..“ ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Agatha Christie není můj šálek kávy, takže Deset malých černoušků jsem znal jen rámcově a díky tomu byla pro mě minisérie napínavá až do samotného konce. K dokonalosti přispívala i výborná sychravá atmosféra opuštěného ostrova a samozřejmě vynikající obsazení s řadou osvědčených jmen, z nichž se mi nejvíc líbili pro mě neznámá Maeve Darmody a ne tak okoukaný Burn Gorman. Dokonalost sama. 100% ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Agátovina skoro občas až do horroru hozená. Z toho co jsem zatím dle tohoto románu viděl (a to i vč. parodií) určitě to lepší. Na čtyři hvězdy z pěti naprosto s přehledem. Jenže-já už si na ty černoušky na stole tak nějak zvykl (i když vlastně dobře, že tentokrát je název filmu téměř doslovný-nikdy mi česká notoricky zažitá verze názvu románu moc neseděla). Jsem však dotčen starostí unylých ultrablbů , aby nikdo nebyl dotčen (ano i taková pitomost mi zkazí film). A napadlo někoho, že ti vojáčci na stole mohli být černoušci (to zelený mohli být uniformy...)? Co s tím pak? ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Na úvod musím říct, že vedle Vraždy v Orient expresu jde bezpochyby o nejlepší detektivku z pera Agathy Christie, která si mě naplno získala. Divák má na tři hodiny možnost sledovat naprosto dechberoucí podívanou, která těží hlavně z úžasně vybraného hereckého obsazení a z velice dobře napsaného příběhu. Jeden osamělý ostrov, jedno velké sídlo a deset lidí, kteří se v minulosti dopustili zločinů, za které nebyli potrestáni + jedna celkem děsivá říkanka předpovídají jednotlivá úmrtí všech přítomných. Líbilo se mi zakomponování flashbacků do děje, takže měl divák možnost se v průběhu děje dovídat bližší informace o jednotlivých postavách a jejich zločinech, a mohl si na každého vytvořit názor. Vedle toho musím rovněž pochválit práci s kamerou, která nabízela jak symbolické detaily tak děsivě nádherné záběry panství na ostrově, a vedle toho rovněž působivý a nepřeslechnutelný hudební doprovod, který skvěle dotvářel dusnou atmosféru a nemožnost útěku z ostrova. Zkrátka velice zdařilý televizní projekt, ve kterém se snoubí hned několik mých oblíbených prvků a aspektů, které ve filmech či seriálech vyhledávám, a který byl rozhodně mým šálkem kávy. A že to byla sakra dobrá a kvalitní káva! ()

Galerie (55)

Zajímavosti (4)

  • Filmový dům stojí v obci Harefield na okraji Londýna (Harefield House). Ostrovem je Mullion Island na Cornwallu, dům je na něj doplněn pomocí CGI. Přístav je Mullion Cove. Dále se natáčelo v Newquay a Kynance Cove (pláž) a vlakové scény se natáčely v South Devon Railway. (rakovnik)
  • Pôvodná verzia knihy, podľa ktorej je tento seriál natočený, bola vydaná v roku 1939 pod názvom „Ten Little Niggers“ (10 malých černoškov). Tento názov bol však považovaný za rasistický a tak bola kniha vydaná aj pod názvom „Ten Little Indians“ (10 malých Indiánov). Od roku 1985 sa používa názov „And Then There Were None“ (A neostal ani jeden). Zmena sa týka aj riekanky v knihe, kde sa niggers (černoškovia) zmenilo na soldier boys (vojaci) a taktiež názvu ostrova z Nigger Island na Soldier Island. (Hank_Scorpio)

Reklama

Reklama