Reklama

Reklama

Ouija: Zrození zla

  • USA Ouija: Origin of Evil (více)
Trailer 1

Mladá vdova a matka dvoch dcér Alice Zanderová (Elizabeth Reaserová) nedokáže banke splácať dlhy, a tak si privyrába vyvolávaním duchov zo záhrobia, hoci sama v duchov neverí. Každý zákazník má povolené iba tri otázky, čo sa jej zdá trochu nudné, preto svoje seansy oživí novou vešteckou doskou Ouija. Varovanie o rizikách nebezpečnej hry však ignoruje a začne ju hrať sama.  Keď Alice dostane oznam z banky o exekúcii pre nesplatený dlh, ešte v ten istý večer jej mladšia dcéra Doris (Lulu Wilsonová) prinesie tašku plnú peňazí, ktorú našla v pivnici. Šokovanej matke vysvetlí, že sa rozprávala s duchom svojho otca. Tým sa však zlovestná hra Ouija iba začína. Doris totiž nevyvolala iba ducha svojho otca, ale aj niečo oveľa horšie - samotné zlo z ríše mŕtvych, ktoré ohrozí ich malú rodinu. (TV JOJ)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (169)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Na další z celé řady duchařin jsem se příliš netěšil, protože ve většině případů příliš nefungují. Tentokrát jsem ke svému vlastnímu údivu nebyl nespokojen, přestože se nejednalo o žádné veledílo. Děj byl samozřejmě jasně předvídatelný, protože tyto filmy se většinou točí podle jednotné šablony, ale nenudil mě ani neotrávil, takže 3*+. ()

t.mon 

všechny recenze uživatele

Krásně průměrný auťácký mainstreamový horůrek. Majky se snaží zprostředkovat něco originálního pomocí parádní retro atmošky, alenedostatek atmosféry to ubíjí. Což o to, ona tu je, ale prostor projevit se opravdu nemá, budovat umí Micky parádně, ale nikde nebyl dojem, kde bych musel odvracet oči. Ale koukatelné to bylo, lepší než jednička určitě taky a nad Mickeym určo ještě lámat hůl nebudu, ale už by to chtělo něco pořádnýho. PS: parádní potitulkový plottwist. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Ouija: Origin of Evil“ není skvělý film, ale co se týká snímků s použitém ouija desky jako hlavní postavy, tak je skutečně jedním z nejlepších. Dějově je trochu moc klišovitý, a vzhledem k tomu, že je tohle „origin“ snímek, je celkem jasné, jak to asi skončí, že je zde potřeba otevřeného konce. Ten ale není úplně zlý a jsou zde docela nepříjemné scény. Lehký hororový nadprůměr, na který by se vyplatilo jít i do kina. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Na režisérské židli vystřídal nezkušeného zelenáče ostřílený mazák a na kvalitě to bylo rozhodně znát. Nejenže je příběh o zrodu tisíckrát zajímavější (přestože ho z jedničky znáte), než ta parta nudných hegešáků z minulého dílu, ale můžete se zde těšit i na podstatně lepší herečky. Dokonce nechybí ani jedna mrdatelná zrzka, kde touha protáhnout ji komín byla tak silná, že potenciálního nabíječe neodradila šílená tchýně ani nezletilá švagrová s dobrým přehledem o posledních okamžicích dusícího se člověka. Chování postav v kritických momentech znovu nedávalo smysl, ale to dnes nevadí. Předvolební program doktora filosofie Ivana Bartoše taky nedával smysl, přesto se našlo pár dementů, kteří zapomněli kroužkovat a zvolit tak cestu alespoň o trošku menšího zla. Průběh děje i budování hororové atmosféry bylo tentokrát na úplně jiné úrovni. Nestává se zase tak často, aby byl druhý díl něčeho lepší než první. Světlá výjimka. [63 %] ()

Tft 

všechny recenze uživatele

Zpátky do minulosti se vším všudy. Je tu vidět velká inspirace horrorovými klasikami, ovšem inspirovat se v minulosti a podat to kvalitně není vůbec nic špatného. Trochu horší je, když chybí vlastní iniciativa. Mike Flanagan je jedním z těch kvalitnějších talentů moderního horroru a je vidět, že má horrory rád, tady místy ukazuje že až moc. Nechal se nám trochu unést a zreprodukoval nám retro do moderna zasazené do retra. Trošku zmatené vysvětlení, ale tak jsem to prostě cítil. Co mi vadilo nejvíc je samotný název filmu a s tím spojená Ouiji deska. Kdyby ve filmu nebyla, ničemu by to moc neuškodilo a i přesto, že z ní tvůrci ždímou maximum, myslím si že bez ní by se otevřela vrátka lepším duchařským nápadům. Velkou pochvalu si zaslouží Lulu Wilson, která je creepy jak se sluší a patří a na jejím skvělém výkonu stojí celý film. Děj skvěle graduje a přes pomalejší úvod se přenáší do finále, které je v tom uplném konci trochu over the top, ale vzhledem k celkovému obrazu filmu se to dá odpustit. Rozhodně jsem od dalšího filmu o Ouija desce nečekal takovouhle kvalitu o to víc si cením Mika Flanagana, který sice čerpá inspiraci kde se dá, bez něj by ale film stál za starou belu. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (10)

  • Film se natáčel v Los Angeles v Californii. (rafix)
  • Po záverečných titulkoch ešte nasleduje krátka scéna. (TomX2)

Reklama

Reklama