Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Obránci Severu po pádu Zdi přijíždějí bránit Winterfell. Daenerys a Jona tam čeká chladné přivítání, Sama tragická zpráva. Daenerys se dozví tajemství Jonova původu. Theon se snaží napravit svá selhání. Cersei utužuje nové spojenectví. (DavidWark)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (124)

kkarx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizoda o ničem. Nic nového, jen se shledávají známí a příbuzní, kteří se x sérií neviděli, setkávají se postavy, které se nikdy neviděly. Zažil jsem takové malé dejavu, protože skoro totožně vedené dialogy a scénky se vyskytovaly již v minulé sérii. Zase tu je mudrlant, který prohlásí "Na tohle není čas!" a zase se připomíná, co se stalo někdy někomu ve 3. sérii. "Tys mi udělal tohle a ty mě tohle....". My to víme, nemusíte to opakovat. Klany ze severu se opět chovají jako idioti. Bylo by zajímavější, kdyby to mělo nějakou gradaci.... Nenašel jsem jeden jediný dialog, který by posunul děj či charaktery někam dál. Vlastně jeden ano, někdo si po 7. sérii najednou vzpomněl, že draci a armády musí něco žrát a umístil do této epizody asi tři věty o tomhle problému. Tohle se mělo ale řešit už v 7, sérii a když ne, tak alespoň teď ukázat, že se to řešilo mimo obrazovku a ne "Jééé oni vojáci něco musí jíst, na to jsem nepomyslela". Prostor mezi těmito škrobenými rozhovory vyplňují draci a další cgi. Našel jsem jednu jedinou dobrou působivou scénu s atmosférou a to byl brutální vzkaz od nemrtvých, jinak to byla veskrze limonáda. Absenci atmosféry se snaží vynahradit temnějším filtrem. Všechny postavy mi lezou na nervy. Sansa se pořád směje, skoro jako by ta herečka měla z natáčení hroznou srandu a už se nedokázala nesmát, Snow je neskutečně otravnej, Hound pořád mluví jako kanálník, v každé větě tři sprostá slova.... Skoro každej přehrává a je vidět, že toho mají po dekádě už dost. Opět zasadili do dílu pornografickou scénku. Dříve to dávalo jistý smysl, ukázat charaktery a dekadenci světa, ale v tomto díle je to už jen čirá samoúčelnost pocházející z dutých hlav scénáristů. No uvidíme dál, ale nějak nečekám, že to půjde moc nahoru. Snad jen ty bitvy. ()

Marius_ss 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Predvídateľné a chaotické. Nemyslím si že to bol dobrý nápad zakončiť to 8 sériou nakoľko je to všetko zrýchlené a tie stretnutia ktoré mali byť dojímavé tým pádom zas tak dojímavé nie sú. Ale ak tvorcom dochádza para ta je to tak asi lepšie, ak by však boli viac talentovaní, pracovití a originálni, mohlo to mať kľudne 10 sérii aj viac. Stále je to však lepší priemer z GoT, hádam to pôjde len k lepšiemu (a to hlavne scenáristicky) ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dialogy a příběh stojí za jedno velké hovno. K tomu se opět přidává zázračné cestování hop sem, hop tam, zatím co jiné postavy se vlečou na kilometru celé roky. Na druhou stranu ale po tolika letech a odvysílaných dílech se dočkáváme střetů, které zapůsobí už jen tím, že nastanou. Na tom naštěstí scénáristé nic posrat nemohou. Na jejich obranu ale nutno říct, že nejpůsobivější střet Sama s Danaerys těží z předchozí série a tedy mají zásluhu tvůrci seriálu, nikoliv autor předlohy. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z mého pohledu GoT pokračuje v tom co dělala do teď. Rozehrává příběhy, mini příběhy, linky a duely. Tentokrát ovšem již na méně frontách, na méně místech a drolí to mezi méně postav. První epizoda byla v určitém slova smyslu klasickou první, tak jak je známe. Ovšem krom připomínání toho co se stalo musí stíhat rozehrávat až příliš. I proto mě zde, až na jednu výjimku chybí dialogy ostré jako všechny břitvy sedmi království. To co bylo GoT vytýkáno, tedy někdy až nesnesitelná zdlouhavost se mění místy až na přílišnou uspěchanost. Jenomže i když mám výtky a není jich úplně málo, vrátil se mi nejlepší seriál všech dob a já si ho nehodlám kazit tím, že budu hledat chyby. 1. epizoda za 75 procent. ()

Royaldell 

všechny recenze uživatele

Díl plný dojemných znovusetkání (hlavně tedy mé lásky s Branem..) a draků. Džoníček konečně přišel na to čí je,ale láskyplný vášnivý vztah se svou tetou bude samozřejmě nadále udržovat (láska je láska). It was worth waiting for! Taky jsem si znovu připomněla,jak tu Daenerys nemám ráda a že Jon,Jaime a Sansa jsou mis amores para siempre. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Bronnovy prostitutky se zmiňují o zrzavém vojákovi jménem Eddie: „Vrátil se s popáleným obličejem. Teď už nemá víčka“. Toto je odkaz na postavu, kterou hrál Ed Sheeran v epizodě Dračí kámen (2017), která byla zjevně přítomna, když Daenerys (Emilia Clarke) zaútočila na armádu Lannisterů s Drogonem v epizodě Válečná kořist (2017). Sheeran druhý den na Instagramu odpověděl: „Díky @gameofthrones, věděl jsem, že jsem přeživší. (mikki089)
  • Čínští cenzoři kvůli násilí a erotice zkrátili epizodu o šest minut. (Duoscop)

Reklama

Reklama